Is verkoopstyling de investering waard?

Hoe de juiste look helpt om je woning sneller én beter te verkopen

Je huis in één dag funda-proof? Wij werken met diverse verkoopstylisten die die dat al honderden keren deden. Maar wat kost zoiets? En nog belangrijker: wat levert het op? ‘Van de huizen die wij stylen, wordt 90% boven de vraagprijs verkocht.’

Ga je je woning binnenkort te koop zetten? Of staat hij al een tijdje te koop en heb je weinig kijkers? Het kan de moeite waard zijn om te investeren in verkoopstyling. 

Binnen een maand verkocht

De stylisten uit ons netwerken hebben al honderden woningen gestyled voor verkoop. Over het algemeen worden zij ingezet vlak voordat de foto’s voor funda worden gemaakt. 

Wanneer kies je voor verkoopstyling?

Verkoopstyling is een goede investering als je woning lang te koop staat. Zeker als je al verhuisd bent en het huis leeg staat. Een stylist richt het huis zo in dat kijkers zich kunnen inbeelden hoe het is om er te wonen. Met verkoopstyling kun je een woning optimaal indelen, zodat de sterke punten voren komen. Zo zien kijkers dat in dat kleine kamertje makkelijk een bed, kast én bureau passen. Of dat die grote woonkamer met het juiste formaat bank ook knus kan zijn.’

Een stylist kan je huis ook vanaf de start van de verkoop aantrekkelijker maken voor potentiële kopers. Soms is de toegevoegde waarde van een styliste alleen om wat huiselijkheid toe te voegen in een koud design-interieur. Maar meestal stylen ze woningen volledig in een neutrale stijl. Uit ervaring blijkt dat dit het snelste en hoogste verkoopresultaat oplevert.

Is jouw woning helemaal klaar voor de verkoop? Bekijk ook onze blog over verkooptips.

Verkoopstyling goedkoper dan vraagprijs verlagen

De prijzen van verkoopstyling verschillen per stylist. Meestal huur je de spullen voor een maand. Als je zelf nog in het huis woont, betaal je een borg voor het gebruik van de spullen. Je eigen meubels dien je dan tijdelijk ergens op te slaan. Dat kost uiteraard ook geld en die kosten lopen op naarmate je huis langer te koop staat. ‘Maar dit is over het algemeen goedkoper dan het verlagen van je vraagprijs. 

Een voordeel: stylingkosten vallen onder verkoopkosten en mag je aftrekken van je overwaarde. Daardoor daalt je overwaarde en stijgt het bedrag waarover je (hypotheek)rente mag aftrekken.

Gerelateerde Nieuwsberichten

Wat is een vereniging van eigenaars?

Wat is een vereniging van eigenaars?

Lees meer
Je huis verkopen? Het verkoopproces in 7 stappen

Je huis verkopen? Het verkoopproces in 7 stappen

Tijdens de verkoop van een huis zijn er heel wat zaken waar je bij stil moet staan. Welke verkoopstrategieën zijn er en welke past het beste bij jouw huis? Welke makelaar kies je? Welke courtage spreek je af? Hoe onderhandel je over de prijs? Wat zijn de valkuilen? Hier lees je het volledige verkoopproces in 7 stappen en vind je alles wat je moet weten over de verkoop van je huis.

Lees meer
Hoe verbeter ik mijn energielabel?

Hoe verbeter ik mijn energielabel?

Zo verbeter je je energielabel … en bespaar je dus energie

Of je nu een woning koopt met energielabel G of je wilt je huidige woning van label D naar A brengen, met de juiste maatregelen kun je energie besparen. Door je huis zo energiezuinig mogelijk te maken, verbeter je meteen je energielabel.

Lees meer