Stichtstraat 43, Amsterdam

Prijs € 1.245.000 k.k.

Deze ruime eengezinswoning met separate garage (Baroniepad 16) is erg prettig en rustig in luwte van de grote stad Amsterdam gelegen. Dit in 1967 gebouwde woonhuis is medio jaren '90 op de begane grond van een uitbouw voorzien waardoor er een lichte en grote...
Lees meer

Beeldmateriaal

Stichtstraat 43, Amsterdam

Stichtstraat 43, Amsterdam
Stichtstraat 43, Amsterdam Stichtstraat 43, Amsterdam Stichtstraat 43, Amsterdam Stichtstraat 43, Amsterdam

Omschrijving

Deze ruime eengezinswoning met separate garage (Baroniepad 16) is erg prettig en rustig in luwte van de grote stad Amsterdam gelegen. Dit in 1967 gebouwde woonhuis is medio jaren '90 op de begane grond van een uitbouw voorzien waardoor er een lichte en grote...
Lees meer

Kenmerken

Adres
Stichtstraat 43, 1079 RC Amsterdam
Prijs
€ 1.245.000 k.k.
Woonoppervlakte
ca. 149m²
Perceeloppervlakte
ca. 176m²
Inhoud
ca. 611m³
Aantal kamers
5
Energielabel
C
Alle kenmerken

Kenmerken

Aanvaarding

Prijs
€ 1.245.000 k.k.
Status
Onder bod
Oplevering
In overleg
Adres
Stichtstraat 43
Postcode
1079 RC
Plaats
Amsterdam

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, Eindwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Onderhoud binnen
Goed
Onderhoud buiten
Goed

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
ca. 149m²
Perceeloppervlakte
ca. 176m²
Oppervlakte woonkamer
ca. 63m²
Overig oppervlakte
ca. 8m²
Inhoud
ca. 611m³

Indeling

Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
1
Aantal verdiepingen
2
Voorzieningen
TV-Kabel, Zonnepanelen, Natuurlijke ventilatie

Energie

Energielabel
C
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas
Warm water
C.V.-ketel
Verwarming
C.V.-ketel
Ketel
Intergas (2021, Combi-ketel, Eigendom)

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, In woonwijk, Beschutte ligging
Tuin
Achtertuin, Voortuin
Achtertuin
Zuid, 63m², 7×9cm
Schuur
Aangebouwd steen
Faciliteiten schuur
Voorzien van elektra

Garage

Soort garage
Aangebouwd steen
Capaciteit
1
Afmetingen
17m², 291×596

Omschrijving

Deze ruime eengezinswoning met separate garage (Baroniepad 16) is erg prettig en rustig in luwte van de grote stad Amsterdam gelegen. Dit in 1967 gebouwde woonhuis is medio jaren '90 op de begane grond van een uitbouw voorzien waardoor er een lichte en grote woonkamer is gerealiseerd. De bijbehorende garage aan het Baroniepad is vanuit de achtertuin te bereiken. Het huis heeft aan de voorzijde een charmante tuin en aangebouwde schuur. De achtertuin op het Zuiden is zeer privé, groen en beschut. De ligging als eindwoning, en daardoor aan een kant zonder buren, als eengezinswoning, binnen de ringweg A-10, aan een autovrije straat is uniek voor Amsterdam. En dat in de wetenschap dat al datgeen waar Amsterdam geliefd om is als woonplaats op 10 fietsminuten te bereiken is.

Woonomgeving:
Het woonhuis is gelegen aan een autovrije straat, op de hoek met het rustige Baroniepad, te midden van veel openbaar groen, tuinen. De omliggende bebouwing is een mengeling van moderne design nieuwbouw appartementen, de eerste type 'drive-in' woningen en de monumentale 'Airey' wooncomplexen. De Amstel, het De Mirandabad en Maarten Luther Kingpark zijn op loopafstand. De aanwezigheid van de RAI gaat volledig langs u heen aan de Stichtstraat maar de bijbehorende aanwezigheid van horeca en O.V. voorzieningen zijn optimaal en heel dichtbij. Een divers winkelaanbod treft u aan in de Rijnstraat, Maasstraat en Scheldestraat. Wij zijn altijd verbaasd hoe op dit soort locaties door de stilte en rust de stad Amsterdam ver weg lijkt maar feitelijk zo enorm dichtbij is.

Omschrijving woonhuis:
Aan de voorzijde is een bescheiden voortuin met de toegang tot de berging/schuur en tot de woning. De ruime opgezette entree, tochtportaal is direct verbonden met de berging en tevens is de meterkast (12 groepen) in deze ruimte. De hierachter gelegen hal valt direct op door de fijne hoeveelheid licht die door het daklicht en het trappenhuis deze ruimte bereikt. Dit maakt de hal ook een aangename ruimte en als hal ook goed overkomt. Er is hier een ruim toilet, en praktische trapkast. De dichte keuken is naar de tuin gericht, recent gemoderniseerd en bevat enkele inbouw apparatuur. De keuken is verder in de klassieke, originele goed onderhouden afwerking gehandhaafd. Vanuit de keuken is er toegang naar de tuin en ook de keuken is door het grote raam weer bijzonder licht en prettig.

De woonkamer is een bijzonder ruimte. De van oorsprong doorzon woonkamer heeft een achterpui met veel glas en een deur naar het terras van de aangrenzende tuin. Medio jaren '90 heeft er een uitbreiding plaats gevonden aan de voor- en zijkant. Hierdoor is er een woonkamer tot stand gekomen van ruim ruim 63m²! De uitbouw is voorzien van ramen aan 3 zijden en is mede daar uiterst functioneel en een perfecte aanvulling op de originele woonkamer.

De eerste en tevens bovenste verdieping kent 4 slaapkamers, allemaal van een goede maatvoering vanwege de breedte van ruim 7 meter van het huis. Centraal is er een gemoderniseerde badkamer met een daklicht, grote inloopdouche en dubbele wastafel met onderbouw en nieuw tegelwerk. Er is een 2e toilet bereikbaar vanuit de overloop.

De woning is verzorgd bewoond en onderhouden, zal wellicht modernisering ondergaan. Er is centrale verwarming waarvan de ketel circa 3,5 jaar oud is, keuken en badkamer zijn circa 10 jaar geleden vervangen, de woning is gedeeltelijk voorzien van dubbel glas en er zijn 11 zonnepanelen aangebracht.

De achtertuin is op het zuiden gericht. Deze lommerrijke, vriendelijke en groene tuin onderscheid zich doordat deze aan de oostkant tegen de garages van de Baroniestraat aan gelegen is en dus extra privacy biedt en vroeg in het voorjaar door de beschutte ligging al gebruikt kan worden. Aan de tuin grenst aan de achterzijde nog een brede groenstrook. Er is een watertappunt aanwezig en een fijn zonneterras tegen de achtergevel, mede grenzend aan de deur naar de bijbehorende garage.

Garage:
Deze is gelegen aan het Baroniepad 16. Er is elektra aanwezig in de garage (recent uitgebracht), beton cement tegelvloer. Er is een kanteledeur aanwezig en de aanwezigheid van een reguliere deur naar de achtertuin van de woning! (zie de plattegrond van de begane grond).

Eigendom (woning en garage):
Er is sprake van twee zakelijke rechten van erfpacht waarbij de gemeente Amsterdam het eigendom van de grond heeft. Er is sprake van eeuwigdurende erfpacht onder de Algemene bepalingen van 2016 waarbij de canon is vastgesteld ('vastgeklikt') op € 2.713,75 voor de woning met uitbreiding en € 271,70 voor de garage. Deze canons worden vanaf heden geïndexeerd en zijn verschuldigd (geïndexeerd) per 31 juli 2041. Tot en met 31 juli 2041 dienen er vaste, niet geïndexeerde canons betaald te worden van € 897,57 voor de woning met uitbouw en € 61,26 voor de garage. Deze bedragen zijn voor de eigenaar/bewoner aftrekbaar voor de Inkomstenbelasting.
De bestemming hierbij is 'een eengezinshuis met een uitbreiding' en 'garage voor het stallen van een auto'.

Om niet te vergeten:
- woonhuis met garage (in één koop)
- eindwoning (links geen buren)
- woonoppervlakte 157m²
- garage 17m²
- lommerrijke tuin op het zuiden
- aan autovrije straat gelegen
- 4 slaapkamers
- uitgebouwde begane grond
- woonkamer omstreeks 63m²
- gezamenlijke canons erfpacht canon tot medio 2041 € 958,83 per jaar (zonder indexering)
- overstap onder gunstige voorwaarden afgerond met vastgeklikte gezamenlijke canons € 2.985,45 (met indexering)
- nieuwe c.v. ketel (2021)
- 11 zonnepanelen (eigendom)
- oplevering oktober 2024

De verkoop geschiedt onder de conditie dat verkopers de woning niet zelf bewoond hebben alsmede een ouderdom en asbest clausule.

Foto's

Stichtstraat 43, Amsterdam foto-0
Stichtstraat 43, Amsterdam foto-1
Stichtstraat 43, Amsterdam foto-2
Stichtstraat 43, Amsterdam foto-3
Stichtstraat 43, Amsterdam foto-4
Stichtstraat 43, Amsterdam foto-5
Stichtstraat 43, Amsterdam foto-6
Stichtstraat 43, Amsterdam foto-7
Stichtstraat 43, Amsterdam foto-8
Stichtstraat 43, Amsterdam foto-9
Stichtstraat 43, Amsterdam foto-10
Stichtstraat 43, Amsterdam foto-11
Stichtstraat 43, Amsterdam foto-12
Stichtstraat 43, Amsterdam foto-13
Stichtstraat 43, Amsterdam foto-14
Stichtstraat 43, Amsterdam foto-15
Stichtstraat 43, Amsterdam foto-16
Stichtstraat 43, Amsterdam foto-17
Stichtstraat 43, Amsterdam foto-18
Stichtstraat 43, Amsterdam foto-19
Stichtstraat 43, Amsterdam foto-20
Stichtstraat 43, Amsterdam foto-21
Stichtstraat 43, Amsterdam foto-22
Stichtstraat 43, Amsterdam foto-23
Stichtstraat 43, Amsterdam foto-24
Stichtstraat 43, Amsterdam foto-25
Stichtstraat 43, Amsterdam foto-26
Stichtstraat 43, Amsterdam foto-27
Stichtstraat 43, Amsterdam foto-28
Stichtstraat 43, Amsterdam foto-29
Stichtstraat 43, Amsterdam foto-30
Stichtstraat 43, Amsterdam foto-31
Stichtstraat 43, Amsterdam foto-32
Stichtstraat 43, Amsterdam foto-33
Stichtstraat 43, Amsterdam foto-34
Stichtstraat 43, Amsterdam foto-35
Stichtstraat 43, Amsterdam foto-36
Stichtstraat 43, Amsterdam foto-37
Onder bod

Plattegronden

Stichtstraat 43, Amsterdam plattegrond-0
Stichtstraat 43, Amsterdam plattegrond-1
Stichtstraat 43, Amsterdam plattegrond-2
Stichtstraat 43, Amsterdam plattegrond-3
Stichtstraat 43, Amsterdam plattegrond-4
Stichtstraat 43, Amsterdam plattegrond-5

Documenten

Locatie

[ { "address": "Stichtstraat 43", "zipCode": "1079 RC", "city": "Amsterdam", "lat": 52.3389358, "lng": 4.8988682, "heading": 0, "pitch": 0 } ]
[ { "featureType": "all", "elementType": "geometry.fill", "stylers": [ { "weight": "2.00" } ] }, { "featureType": "all", "elementType": "geometry.stroke", "stylers": [ { "color": "#9c9c9c" } ] }, { "featureType": "all", "elementType": "labels.text", "stylers": [ { "visibility": "on" } ] }, { "featureType": "landscape", "elementType": "all", "stylers": [ { "color": "#f2f2f2" } ] }, { "featureType": "landscape", "elementType": "geometry.fill", "stylers": [ { "color": "#ffffff" } ] }, { "featureType": "landscape.man_made", "elementType": "geometry.fill", "stylers": [ { "color": "#ffffff" } ] }, { "featureType": "poi", "elementType": "all", "stylers": [ { "visibility": "off" } ] }, { "featureType": "road", "elementType": "all", "stylers": [ { "saturation": -100 }, { "lightness": 45 } ] }, { "featureType": "road", "elementType": "geometry.fill", "stylers": [ { "color": "#eeeeee" } ] }, { "featureType": "road", "elementType": "labels.text.fill", "stylers": [ { "color": "#7b7b7b" } ] }, { "featureType": "road", "elementType": "labels.text.stroke", "stylers": [ { "color": "#ffffff" } ] }, { "featureType": "road.highway", "elementType": "all", "stylers": [ { "visibility": "simplified" } ] }, { "featureType": "road.arterial", "elementType": "labels.icon", "stylers": [ { "visibility": "off" } ] }, { "featureType": "transit", "elementType": "all", "stylers": [ { "visibility": "off" } ] }, { "featureType": "water", "elementType": "all", "stylers": [ { "color": "#46bcec" }, { "visibility": "on" } ] }, { "featureType": "water", "elementType": "geometry.fill", "stylers": [ { "color": "#c8d7d4" } ] }, { "featureType": "water", "elementType": "labels.text.fill", "stylers": [ { "color": "#070707" } ] }, { "featureType": "water", "elementType": "labels.text.stroke", "stylers": [ { "color": "#ffffff" } ] } ]