Stadionkade 14 1, Amsterdam

Prijs € 625.000 k.k.

Met een uitzicht over de groene kade oevers van het Zuider-Amstelkanaal, gelegen in een zeer statig bouwblok van de befaamde architect J.M. van der Mey, mogen wij u deze bovenwoning van 75 m² met een zolderkamer van 14 m² aanbieden. Deze voormalige driekamerwoning,...
Lees meer

Beeldmateriaal

Stadionkade 14 1, Amsterdam

Stadionkade 14 1, Amsterdam
Stadionkade 14 1, Amsterdam Stadionkade 14 1, Amsterdam Stadionkade 14 1, Amsterdam Stadionkade 14 1, Amsterdam

Omschrijving

Met een uitzicht over de groene kade oevers van het Zuider-Amstelkanaal, gelegen in een zeer statig bouwblok van de befaamde architect J.M. van der Mey, mogen wij u deze bovenwoning van 75 m² met een zolderkamer van 14 m² aanbieden. Deze voormalige driekamerwoning,...
Lees meer

Kenmerken

Adres
Stadionkade 14 1, 1077 VJ Amsterdam
Woonoppervlakte
ca. 75m²
Inhoud
ca. 217m³
Aantal kamers
2
Bouwjaar
1931
Energielabel
B
Alle kenmerken

Kenmerken

Aanvaarding

Bijdrage VVE
€ 265
Status
Verkocht
Oplevering
In overleg
Adres
Stadionkade 14 1
Postcode
1077 VJ
Plaats
Amsterdam

Bouw

Soort appartement
Bovenwoning, Appartement
Woonlaag
1
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931
Onderhoud binnen
Redelijk
Onderhoud buiten
Goed
Bijzonderheden
Beschermd stads- of dorpgezicht

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
ca. 75m²
Inhoud
ca. 217m³

Indeling

Aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Aantal verdiepingen
1
Voorzieningen
TV-Kabel

Energie

Energielabel
B
Isolatie
Dubbel glas
Warm water
Centrale voorziening
Verwarming
Blokverwarming

Buitenruimte

Ligging
Aan het water, Aan rustige weg, In woonwijk, Vrij uitzicht, Aan vaarroute

Omschrijving

Met een uitzicht over de groene kade oevers van het Zuider-Amstelkanaal, gelegen in een zeer statig bouwblok van de befaamde architect J.M. van der Mey, mogen wij u deze bovenwoning van 75 m² met een zolderkamer van 14 m² aanbieden. Deze voormalige driekamerwoning, thans in gebruik als tweekamerwoning, is voorzien van welgeteld negen raamkozijnen op het zuiden die allemaal uitkijken over de mooiste gracht van Amsterdam Zuid en de skyline van de Zuidas.

Wat u direct zal opvallen is de plafondhoogte in de woning, die zorgt voor een zeer ruimtelijk gevoel. Dit wordt in de woonkamer extra versterkt door de vijf raamkozijnen die op het zuiden zijn georiënteerd. Deze woning biedt u volop mogelijkheden om hier een heel mooi en fijn huis van te maken, waaronder het creëren van een tweede slaapkamer, maar u zult er zelf nog wel wat voor moeten doen.

Het goed onderhouden bouwblok, verdeeld over de Minervalaan, de Stadionkade en de Rubensstraat, heeft een met marmer beklede entree, is voorzien van een lift naar de woonverdieping en heeft naast de zolderkamer ook nog een externe berging van circa 2 m². De ligging is ideaal omdat de woning zich op loopafstand bevindt van de Beethovenstraat, treinstation Amsterdam Zuid en het zakendistrict op de Zuidas.

Indeling woning:
Entree complex via een overdekte bordes, tochthal, trappenhuis met lift.
Entree woning op de eerste verdieping, tochthal, gescheiden keuken, ruime woonkamer voorzien van inbouwkast (de woonkamer was in het verleden opgedeeld in twee kamers), slaapkamer voorzien van inbouwkast, en een badkamer met een douchecabine, wastafel en de wasmachineopstelling.
De woning is voor die tijd erg goed afgewerkt met een houten parketvloer, houten radiatorbekleding, en stevige houten paneeldeuren.

Omgeving:
De woning ligt aan de prachtige Stadionkade met bijzonder fraai uitzicht over het water van het Zuider-Amstelkanaal. Dit biedt de mogelijkheid tot het aanleggen van een bootje voor de deur!
Het appartement ligt op loopafstand van de Stadionweg, Beethovenstraat, Zuidas, Station Zuid en het Beatrixpark.
In de nabije omgeving vindt u winkels voor de dagelijkse boodschappen en verscheidene horecagelegenheden. Met de auto zit u zo op de Ring A10, Station Amsterdam Zuid is op loopafstand te bereiken en tramlijn 5 stopt om de hoek.

Afwerkingsniveau woning:
De woning is intern gedateerd en zal op rekening en risico van de koper gemoderniseerd worden.
Echter, mag er nadrukkelijk worden opgemerkt dat de voormalige bewoner zich altijd met veel zorg over de woning heeft ontfermd. Zo zijn de stompe binnendeuren voorzien van glas-in-lood, gordijnkoven ter afwerking van de gordijnrails en aluminium draai-kiepkozijnen voorzien van dubbel glas.
Doordat de erfgenamen van de voormalige bewoner de woning nooit hebben bewoond, nemen zij geen verantwoordelijkheid voor het functioneren van afvoeren, bedradingen en installaties. De koper verklaart hiermee bekend te zijn en zal op eigen kosten en risico zorg dragen voor eventuele herstellingen of moderniseringen hiervan.

Zolderkamer:
Door de aanwezigheid van een douchecabine en een wastafel in de zolderkamer en een gemeenschappelijk toilet op de zolderhal, kunt u deze kamer zeer goed als een gastenkamer gebruiken.
Conform het huishoudelijk reglement zijn er tevens mogelijkheden om de zolderkamer aan een derde in gebruik te geven. Vraag naar de voorwaarden aan de verkopend makelaar.
Opgemerkt kan worden dat de zolderkamer vrij van huur en gebruik wordt opgeleverd, zodat hierop het verlaagde tarief overdrachtsbelasting van 2 % van toepassing is, indien de koper verklaart de zolderkamer zelf te gaan gebruiken.

Parkeren:
Volgens een opgave van 23-01-2024 van de gemeente zijn de volgende voorwaarden van toepassing:
- Wachttijd: Er is op dit moment geen wachtlijst voor dit vergunningengebied.
- Kosten: Een parkeervergunning voor bewoners kost € 186,29 per 6 maanden.
- Tweede vergunning: Een tweede parkeervergunning kost € 465,73 per 6 maanden.
Bron: www.amsterdam.nl.

Verkoopprocedure:
De woning wordt vanuit een nalatenschap verkocht, waarbij nadrukkelijk moet worden opgemerkt dat de erfgenamen de woning nooit hebben bewoond en daardoor de koper niet kunnen inlichten over het eventuele ontbreken van normale eigenschappen waarover een woning wel wordt geacht te beschikken.
In dit kader zullen partijen overeenkomen dat de volgende clausules worden opgenomen in de koopovereenkomst:
- De algemene ouderdomsclausule
- De algemene asbestclausule
- De algemene niet-zelfbewoningsclausule (de verkopers hebben de woning nooit zelf bewoond en kunnen daardoor geen aanvullende informatie over de woning verschaffen)
De vaste boedelnotaris voor de levering van deze woning is Schut van Os notarissen gevestigd te Amsterdam. De verkoper behoudt zich het recht van gunning voor.

Erfpacht:
Het betreft een gemeentelijk voortdurend recht van erfpacht, waarbij het huidige tijdvak van 01-08-2005 t/m 31-07-2055 loopt en de algemene erfpachtbepalingen voor voortdurende erfpacht 2000 van toepassing zijn.
De jaarlijkse erfpachtcanon bedraagt thans € 1.439,39 en wordt jaarlijks aangepast met de inflatie - 1 %. Deze jaarlijkse vergoeding is aftrekbaar van de inkomstenbelasting, mits er inkomstenbelasting in Nederland wordt voldaan.

Kenmerken:
- VvE bijdrage servicekosten € 265,17 per maand
- VvE voorschot stookkosten € 280,- per maand
- Oppervlakte woning 74 m²
- Oppervlakte zolderkamer 14 m²
- Oppervlakte externe berging 2 m²
- Boedelnotaris is Schut van Os te Amsterdam

Foto's

Stadionkade 14 1, Amsterdam foto-0
Stadionkade 14 1, Amsterdam foto-1
Stadionkade 14 1, Amsterdam foto-2
Stadionkade 14 1, Amsterdam foto-3
Stadionkade 14 1, Amsterdam foto-4
Stadionkade 14 1, Amsterdam foto-5
Stadionkade 14 1, Amsterdam foto-6
Stadionkade 14 1, Amsterdam foto-7
Stadionkade 14 1, Amsterdam foto-8
Stadionkade 14 1, Amsterdam foto-9
Stadionkade 14 1, Amsterdam foto-10
Stadionkade 14 1, Amsterdam foto-11
Stadionkade 14 1, Amsterdam foto-12
Stadionkade 14 1, Amsterdam foto-13
Stadionkade 14 1, Amsterdam foto-14
Stadionkade 14 1, Amsterdam foto-15
Stadionkade 14 1, Amsterdam foto-16
Stadionkade 14 1, Amsterdam foto-17
Stadionkade 14 1, Amsterdam foto-18
Stadionkade 14 1, Amsterdam foto-19
Stadionkade 14 1, Amsterdam foto-20
Stadionkade 14 1, Amsterdam foto-21
Stadionkade 14 1, Amsterdam foto-22
Stadionkade 14 1, Amsterdam foto-23
Stadionkade 14 1, Amsterdam foto-24
Stadionkade 14 1, Amsterdam foto-25
Stadionkade 14 1, Amsterdam foto-26
Verkocht

Plattegronden

Stadionkade 14 1, Amsterdam plattegrond-0
Stadionkade 14 1, Amsterdam plattegrond-1

Locatie

[ { "address": "Stadionkade 14", "zipCode": "1077 VJ", "city": "Amsterdam", "lat": 52.3429185, "lng": 4.8593497, "heading": 0, "pitch": 0 } ]
[ { "featureType": "all", "elementType": "geometry.fill", "stylers": [ { "weight": "2.00" } ] }, { "featureType": "all", "elementType": "geometry.stroke", "stylers": [ { "color": "#9c9c9c" } ] }, { "featureType": "all", "elementType": "labels.text", "stylers": [ { "visibility": "on" } ] }, { "featureType": "landscape", "elementType": "all", "stylers": [ { "color": "#f2f2f2" } ] }, { "featureType": "landscape", "elementType": "geometry.fill", "stylers": [ { "color": "#ffffff" } ] }, { "featureType": "landscape.man_made", "elementType": "geometry.fill", "stylers": [ { "color": "#ffffff" } ] }, { "featureType": "poi", "elementType": "all", "stylers": [ { "visibility": "off" } ] }, { "featureType": "road", "elementType": "all", "stylers": [ { "saturation": -100 }, { "lightness": 45 } ] }, { "featureType": "road", "elementType": "geometry.fill", "stylers": [ { "color": "#eeeeee" } ] }, { "featureType": "road", "elementType": "labels.text.fill", "stylers": [ { "color": "#7b7b7b" } ] }, { "featureType": "road", "elementType": "labels.text.stroke", "stylers": [ { "color": "#ffffff" } ] }, { "featureType": "road.highway", "elementType": "all", "stylers": [ { "visibility": "simplified" } ] }, { "featureType": "road.arterial", "elementType": "labels.icon", "stylers": [ { "visibility": "off" } ] }, { "featureType": "transit", "elementType": "all", "stylers": [ { "visibility": "off" } ] }, { "featureType": "water", "elementType": "all", "stylers": [ { "color": "#46bcec" }, { "visibility": "on" } ] }, { "featureType": "water", "elementType": "geometry.fill", "stylers": [ { "color": "#c8d7d4" } ] }, { "featureType": "water", "elementType": "labels.text.fill", "stylers": [ { "color": "#070707" } ] }, { "featureType": "water", "elementType": "labels.text.stroke", "stylers": [ { "color": "#ffffff" } ] } ]