Nieuwe Kerkstraat 1 A1, Amsterdam

Prijs € 450.000 k.k.

Op één van de mooiste locaties van de Oostelijke Grachtengordel, grenzend aan de Amstel en de Magere Brug, mogen wij deze lichte en ruime bovenwoning, die gelegen is op eigen grond, aanbieden. De woning van 55 m² is op een hele gave wijze ingedeeld, en heeft ook...
Lees meer

Beeldmateriaal

Nieuwe Kerkstraat 1 A1, Amsterdam

Nieuwe Kerkstraat 1 A1, Amsterdam
Nieuwe Kerkstraat 1 A1, Amsterdam Nieuwe Kerkstraat 1 A1, Amsterdam Nieuwe Kerkstraat 1 A1, Amsterdam Nieuwe Kerkstraat 1 A1, Amsterdam

Omschrijving

Op één van de mooiste locaties van de Oostelijke Grachtengordel, grenzend aan de Amstel en de Magere Brug, mogen wij deze lichte en ruime bovenwoning, die gelegen is op eigen grond, aanbieden. De woning van 55 m² is op een hele gave wijze ingedeeld, en heeft ook...
Lees meer

Kenmerken

Adres
Nieuwe Kerkstraat 1 A1, 1018 DW Amsterdam
Woonoppervlakte
ca. 55m²
Inhoud
ca. 209m³
Aantal kamers
2
Bouwjaar
1888
Energielabel
C
Alle kenmerken

Kenmerken

Aanvaarding

Bijdrage VVE
€ 38
Status
Verkocht
Oplevering
In overleg
Adres
Nieuwe Kerkstraat 1 A1
Postcode
1018 DW
Plaats
Amsterdam

Bouw

Soort appartement
Bovenwoning, Appartement
Woonlaag
1
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1888
Onderhoud binnen
Redelijk
Onderhoud buiten
Redelijk
Bijzonderheden
Beschermd stads- of dorpgezicht

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
ca. 55m²
Inhoud
ca. 209m³

Indeling

Aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Aantal verdiepingen
1
Voorzieningen
TV-Kabel

Energie

Energielabel
C
Warm water
C.V.-ketel
Verwarming
C.V.-ketel
Ketel
(Combi-ketel, Eigendom)

Omschrijving

Op één van de mooiste locaties van de Oostelijke Grachtengordel, grenzend aan de Amstel en de Magere Brug, mogen wij deze lichte en ruime bovenwoning, die gelegen is op eigen grond, aanbieden.

De woning van 55 m² is op een hele gave wijze ingedeeld, en heeft ook de mogelijkheid om een tweede slaapkamer te creëren door de huidige indeling te wijzigen.
Vanuit de woonkamer kijk je over de prachtige groene binnentuin van de grachtenpanden aan de Amstel met als blikvangers de statige hoge bomen. Deze binnentuin is echt een groene oase van rust en een heerlijk plekje om thuis tot rust en bezinning te komen, grenzend aan de woonkamer.
In de huidige indeling beschikt de woning over twee badkamers, een gescheiden keuken en een ruime inpandige berging voorzien van de wasmachineaansluiting. De slaapkamer heeft een en-suite badkamer voorzien van een ligbad, een wastafelmeubel en een tweede toilet.
De vaste aanwezige inbouwkasten in de woon- en slaapkamer zijn zeer praktisch en zorgen ervoor dat je geen losse kledingkast hoeft te plaatsen in de ruimte.

Vanuit de woning zie je de Amstel liggen en deze rivier is de oorsprong van de stad Amsterdam (Aemstelledamme - Dam over de Amstel). Hoe gaaf is het om dagelijkse over een Amsterdamse icoon, de magere brug (Monumentale brug met 9 doorvaarten), te wandelen of te fietsen om thuis te komen? U kent allemaal de beelden van het jaarlijkse 5 mei-concert wat zich in de Amstel plaatsvindt ter afsluiting van Bevrijdingsdag en hoe leuk zou het zijn om volgend jaar zelf met een bootje deel te nemen aan dit prachtige event.
Deze locatie ademt de historie van onze mooie stad uit en is een van de redenen waarom Amsterdam zo populair is. De Nieuwe Kerkstraat is echter een rustige autoluwe straat, waardoor je kunt genieten van een vredige leefomgeving in het hart van een bruisende buurt. Tijdens de herprofilering van de Nieuwe Kerkstraat zijn bijna de helft van de parkeerplekken verdwenen waardoor je niet meer op stilstand blik hoeft te kijken, maar de aandacht zich naar de mooie gebouwen in de straat verschuift.

De woning is uitstekend geschikt voor degene die graag van alle voorzieningen van het bruisende centrum gebruik wil maken, maar ook de wens heeft om goed verbonden te zijn met het openbaar vervoer (metrohalte Waterlooplein en Weesperplein) en het Nederlandse snelwegennetwerk (via de Weesperstraat slechts zes stoplichten verwijderd van de ringweg A10). Doordat de woning heel erg dicht bij de Roeterseilandcampus (UVA), de Amstelcampus (HVA) en het Universiteitskwartier (UVA) is gelegen, zou deze woning ook ideaal zijn voor een studerend kind met één huisgenoot, omdat zij beiden de beschikking hebben over een eigen badkamer.

Kortom, wil jij wonen op een prachtige locatie binnen de Amsterdamse Grachtengordel, in een woning met een speelse indeling en niks met erfpacht te maken willen hebben, maak dan nu een afspraak om deze woning te komen bezichtigen.

Woning:
Als je voor de woning staat en het pand aanschouwt, dan valt meteen op dit een klassiek bouwblok uit de negentiende eeuw betreft, mede door de detaillering van het metselwerk en het fraaie schilddak.
De entreedeur van het trappenhuis is gelegen op de begane grond en biedt toegang tot het keurig onderhouden gemeenschappelijk trappenhuis.
Bij binnenkomst van de woning op de eerste verdieping betreed je een ruime overloop met toegang tot de diverse vertrekken, voorzien van een moderne meterkast voorzien van 5 groepen. De ruime woonkamer bevindt zich aan de achterkant met een fraai zicht over de groene binnentuinen en een vast ingebouwde kast. De gescheiden keuken bevindt zich ook aan de achtergevel en hier is de cv-combiketel uit 2021 geïnstalleerd met een comfort klasse 5 (hoger comfort in verband met aanwezigheid twee badkamers). De eerst badkamer in de hal is voorzien van een douche en toilet en heeft een raamkozijn in de zijgevel voor daglichttoetreding en ventilatie. De slaapkamer is gelegen aan de voorgevel en voorzien van twee vast inbouwkasten. Via de slaapkamer bereik je de tweede ruime slaapkamer voorzien van een ligbad, een ruim wastafelmeubel en een tweede toilet. Ook de tweede badkamer is voorzien van daglichttoetreding via het raamkozijn in de voorgevel. Via de hal bereik je een hele ruime berging waar ook de wasmachineopstelling is aangebracht.

Omgeving:
De Nieuwe Kerkstraat is een rustige zijstraat (eenrichtingsverkeer) van de Amstel en ligt precies tussen de Magere Brug en Artis in. Ook het Koninklijk Theater Carré, de Hortus Botanicus, Waterlooplein en het Centrum van Amsterdam zijn op loopafstand te vinden. Ondanks deze centrale locatie is de woning bijzonder goed te bereiken, met metro- tram- en bushaltes om de hoek. De verbindingswegen S100 en S110 een goed en snelle bereikbaarheid naar de A10.

Kenmerken:
- CV-combiketel uit 2021
- Eigen grond
- Servicekosten bedragen 37,50 per maand
- Mogelijk om de indeling te wijzigen naar een driekamer woning met twee slaapkamers.
- Raamkozijnen voorzien van enkel glas
- Woonoppervlakte 55 m²


English translation:

In one of the most beautiful locations in the Eastern Canal Belt, adjacent to the Amstel River and the Magere Bridge, we are pleased to offer this bright and spacious apartment, situated on freehold land.

The 55 m² apartment has been cleverly designed, allowing the possibility to create a second bedroom by modifying the existing layout. From the living room, you can enjoy views over the beautiful green courtyard of the canal houses along the Amstel, with majestic tall trees as the focal point. This courtyard is a true oasis of tranquility, providing a delightful spot to relax and contemplate, seamlessly connected to the living room.

In its current layout, the apartment features two bathrooms, a separate kitchen, and a spacious indoor storage room equipped with a washing machine connection. The bedroom has an en-suite bathroom with a bathtub, a vanity unit, and a second toilet. The fixed built-in closets in the living room and bedroom are highly practical, eliminating the need for additional wardrobes in the space.

From the apartment, you can see the Amstel River, which is the origin of the city of Amsterdam (Aemstelledamme - Dam over the Amstel). How cool is it to walk or cycle daily over an Amsterdam icon, the Magere Bridge (Monumental bridge with 9 arches), to come home? You all know the images of the annual May 5th concert taking place on the Amstel to mark the end of Liberation Day. How wonderful would it be to participate in this beautiful event next year with your own boat? This location exudes the history of our beautiful city and is one of the reasons why Amsterdam is so popular. However, Nieuwe Kerkstraat is a quiet, car-free street, allowing you to enjoy a peaceful living environment in the heart of a bustling neighborhood. During the reprofiling of Nieuwe Kerkstraat, nearly half of the parking spaces disappeared, shifting the focus from stationary cars to the beautiful buildings on the street.

The apartment is ideal for those who want to take advantage of all the amenities of the vibrant city center while also desiring easy access to public transportation (Waterlooplein and Weesperplein metro stops) and the Dutch highway network (just six traffic lights away from the A10 ring road via Weesperstraat). Due to its proximity to Roeterseilandcampus (UVA), Amstelcampus (HVA), and University Quarter (UVA), this property is also perfect for a student and their roommate, as both have access to their own bathroom.

In summary, if you want to live in a beautiful location within the Amsterdam Canal Belt, in a property with a playful layout and no leasehold concerns, make an appointment now to view this apartment.

Property:
When you stand in front of the building and observe the facade, you'll immediately notice that it is a classic nineteenth-century building, evident from the detailing of the brickwork and the beautiful hipped roof.
The entrance door to the staircase is located on the ground floor and provides access to the well-maintained communal staircase.
Upon entering the apartment on the first floor, you step into a spacious hallway with access to various rooms, equipped with a modern fuse box with 5 circuits. The spacious living room is located at the back with a lovely view over the green courtyards and a built-in closet. The separate kitchen is also at the rear of the building, where the central heating combi-boiler from 2021 is installed, providing a comfort class 5 (higher comfort due to the presence of two bathrooms). The first bathroom in the hallway is equipped with a shower and toilet and has a window frame in the side wall for natural light and ventilation. The bedroom is situated at the front and has two built-in closets. Through the bedroom, you reach the second spacious bedroom with a bathtub, a spacious vanity unit, and a second toilet. The second bathroom also has natural light through the window frame in the front wall. Through the hallway, you access a very spacious storage room where the washing machine setup is located.

Area:
Nieuwe Kerkstraat is a quiet side street (one-way traffic) off the Amstel River, precisely between the Skinny Bridge and Artis. Royal Theater Carré, Hortus Botanicus, Waterlooplein, and the Amsterdam City Center are all within walking distance. Despite this central location, the property is easily accessible, with metro, tram, and bus stops just around the corner. Connecting roads S100 and S110 provide quick and easy access to the A10 highway.

Features:
- Central heating combi-boiler from 2021
- Freehold property
- Service costs amount to €37Ja.50 per month
- Possibility to modify the layout into a three-room apartment with two bedrooms
- Window frames equipped with single glazing
- Living area of 55 m²

Foto's

Nieuwe Kerkstraat 1 A1, Amsterdam foto-0
Nieuwe Kerkstraat 1 A1, Amsterdam foto-1
Nieuwe Kerkstraat 1 A1, Amsterdam foto-2
Nieuwe Kerkstraat 1 A1, Amsterdam foto-3
Nieuwe Kerkstraat 1 A1, Amsterdam foto-4
Nieuwe Kerkstraat 1 A1, Amsterdam foto-5
Nieuwe Kerkstraat 1 A1, Amsterdam foto-6
Nieuwe Kerkstraat 1 A1, Amsterdam foto-7
Nieuwe Kerkstraat 1 A1, Amsterdam foto-8
Nieuwe Kerkstraat 1 A1, Amsterdam foto-9
Nieuwe Kerkstraat 1 A1, Amsterdam foto-10
Nieuwe Kerkstraat 1 A1, Amsterdam foto-11
Nieuwe Kerkstraat 1 A1, Amsterdam foto-12
Nieuwe Kerkstraat 1 A1, Amsterdam foto-13
Nieuwe Kerkstraat 1 A1, Amsterdam foto-14
Nieuwe Kerkstraat 1 A1, Amsterdam foto-15
Verkocht

Plattegronden

Nieuwe Kerkstraat 1 A1, Amsterdam plattegrond-0

Locatie

[ { "address": "Nieuwe Kerkstraat 1", "zipCode": "1018 DW", "city": "Amsterdam", "lat": 52.3638687, "lng": 4.9034534, "heading": 0, "pitch": 0 } ]
[ { "featureType": "all", "elementType": "geometry.fill", "stylers": [ { "weight": "2.00" } ] }, { "featureType": "all", "elementType": "geometry.stroke", "stylers": [ { "color": "#9c9c9c" } ] }, { "featureType": "all", "elementType": "labels.text", "stylers": [ { "visibility": "on" } ] }, { "featureType": "landscape", "elementType": "all", "stylers": [ { "color": "#f2f2f2" } ] }, { "featureType": "landscape", "elementType": "geometry.fill", "stylers": [ { "color": "#ffffff" } ] }, { "featureType": "landscape.man_made", "elementType": "geometry.fill", "stylers": [ { "color": "#ffffff" } ] }, { "featureType": "poi", "elementType": "all", "stylers": [ { "visibility": "off" } ] }, { "featureType": "road", "elementType": "all", "stylers": [ { "saturation": -100 }, { "lightness": 45 } ] }, { "featureType": "road", "elementType": "geometry.fill", "stylers": [ { "color": "#eeeeee" } ] }, { "featureType": "road", "elementType": "labels.text.fill", "stylers": [ { "color": "#7b7b7b" } ] }, { "featureType": "road", "elementType": "labels.text.stroke", "stylers": [ { "color": "#ffffff" } ] }, { "featureType": "road.highway", "elementType": "all", "stylers": [ { "visibility": "simplified" } ] }, { "featureType": "road.arterial", "elementType": "labels.icon", "stylers": [ { "visibility": "off" } ] }, { "featureType": "transit", "elementType": "all", "stylers": [ { "visibility": "off" } ] }, { "featureType": "water", "elementType": "all", "stylers": [ { "color": "#46bcec" }, { "visibility": "on" } ] }, { "featureType": "water", "elementType": "geometry.fill", "stylers": [ { "color": "#c8d7d4" } ] }, { "featureType": "water", "elementType": "labels.text.fill", "stylers": [ { "color": "#070707" } ] }, { "featureType": "water", "elementType": "labels.text.stroke", "stylers": [ { "color": "#ffffff" } ] } ]