Woningtaxatie Amsterdam: Het belang van een makelaar bij een betrouwbare taxatie

Bijna iedereen die een huis koopt of verkoopt maakt gebruik van een makelaar. Het taxeren van de woning is een vanzelfsprekend onderdeel van de dienstverlening van de AMEO makelaars. In sommige gevallen is er een taxatierapport nodig. Ook dan kunt u een beroep doen op de AMEO, want een AMEO makelaar is een erkende NVM taxateur.

Waar letten we op bij het taxeren van uw woning?
Bij het taxeren letten de makelaars van de AMEO op de volgende belangrijke aspecten.

- staat van onderhoud;
- inhoud en oppervlakte;
- functionele indeling;
- kwaliteit van constructie en gebruikte materialen;
- rechten en plichten, zoals erfpacht en recht van overpad;
- ligging van de woning in de directe omgeving.

De AMEO makelaar neemt ook contact op met de gemeente om te informeren of het bestemmingsplan gewijzigd is of niet. Verder doet hij ook kadastraal onderzoek om te zien of de gegevens van het Kadaster overeenkomen met die van de woning.

Marktconform taxeren
De marktsituatie is een belangrijk onderdeel bij het taxeren van een woningen. Hoe is de vraag en het aanbod in de regio? De AMEO makelaar kent als geen ander de regionale markt van Amsterdam en omstreken. Hij is op de hoogte van de markt- en prijsontwikkelingen en kent de verkoopbedragen van de woningen in de regio.

Natuurlijk waarschuwt hij ook voor de risico’s bij een te dure woningaankoop, waar de koper kan daar waarschijnlijk achteraf niet tevreden over zijn. Iedereen is het best gebaat bij een woning die ook over enkele jaren nog goed in de markt ligt.

Uw woning laten taxeren?
Wilt u een woning in Amsterdam of omstreken laten taxeren, bijvoorbeeld voor (her)financiering, verkoop, aankoop of verzekeren ervan? Ook dat kan bij Makelaardij AMEO. Onze onafhankelijke en ervaren taxateurs beschikken over de benodigde certificaten van vakbekwaamheid (VastgoedCert en NRVT).

De taxaties die wij verrichten kunnen zowel gevalideerd als niet-gevalideerd opgemaakt worden. Uw bank kan u informeren wat in uw geval nodig is. Indien het een gevalideerd rapport dient te zijn, werken wij met diverse validatie-instituten, waaronder het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) en het Taxatie Validatie Instituut (TVI). Meer informatie vindt u op de websites van deze validatie-instituten.