De toegevoegde waarde van een makelaar bij de verkoop

Je huis verkopen is meer dan een tekst schrijven, foto’s maken, het huis op funda.nl plaatsen, bezoekers rondleiden en onderhandelen. Met een makelaar zorgt u er onder andere voor dat uw huis eruit springt.

De makelaar trekt de juiste belangstellenden voor uw woning aan en vindt zodoende een koper, die uw huis als droomhuis beschouwt.

Opstellen van de vraagprijs
Makelaars hebben inzicht in de markt en kunnen hierdoor een vraagprijs opstellen. Deze moet zeker niet te laag zijn. Wanneer u sterke marketing teksten kunt opstellen en goed kunt onderhandelen, dan kunt u na het vaststellen van de vraagprijs in principe ook zelf uw huis verkopen. Veel verkopers zijn hier echter niet goed in thuis. Het is dan verstandig om de verkoop van het huis over te laten aan een makelaar, want er zijn nog meer aspecten die bij de verkoop van een huis van belang zijn.

Waarom een makelaar bij de verkoop van uw huis?
Door de ervaring weet een makelaar precies waar hij naar moet kijken. Hoe staat het met de bouwkundige staat van uw woning? Is deze in orde of kunt u er beter in investeren om de verkoopprijs te verbeteren? Makelaars weten precies welke investeringen het wel waard zijn en welke niet.

Een goede makelaar maakt een mooie brochure en een videopresentatie. AMEO is aangesloten bij de NVM en meldt uw woning direct aan bij de NVM-database. Hierdoor zijn alle NVM makelaars op de hoogte van uw aanbod. Dit vergroot de kans op belangstellenden.

Onderhandelen
Onderhandelen kunt u zelf doen. Onze ervaring is dat u als eigenaar emotioneel gehecht bent aan uw woning. Op kritische vragen kunt u dan emotioneel reageren wat potentiële kopers kan afschrikken. Het hoofd koel houden is belangrijk, want een belangstellende kan zich soms negatief uitlaten met de intentie om de vraagprijs te laten dalen.

Een makelaar blijft rationeel en weet uit ervaring wat uw woning minimaal moet opbrengen maar dus ook hoe u er zoveel mogelijk voor kunt krijgen. Hij voorkomt tevens, als er meerdere bieders zijn, dat u (kostbare) fouten maakt. Daarnaast kan een makelaar koopovereenkomsten opstellen en houdt hij/zij rekening met de wettelijk verplichtingen en hij controleert daarbij of alle gegevens kloppen.

Hoe verkopen wij u huis?
AMEO-makelaars hebben veel ervaring met de verkoop van woningen en we beschikken over gedegen vakkennis, die we regelmatig op peil houden. AMEO makelaars hebben groot inzicht in de Amsterdamse woningmarkt. Hierdoor kunnen we u goed adviseren en u uitstekende begeleiden in uw wooncarrière. Neem contact met ons op om uw huis met succes te verkopen.  

De rol van de NVM-makelaar bij het verkoopproces
•    Behartigen van de belangen van de verkoper
•    Inspectie van de woning
•    Controle van de marktprijzen in de omgeving
•    Advies over een realistische vraagprijs
•    Plaatsing van de woning in de uitgebreide NVM-database
•    Opstellen van een uitgekiend publiciteitsplan
•    Plaatsing in diverse (regionale) kranten, op funda.nl en mogelijk andere internetsites in overleg
•    Coördineren en begeleiden van de bezichtigingen
•    Voeren van de onderhandelingen over de verkoop
•    Verstrekken van informatie over uw rechten en plichten evenals wetgeving
•    Opstellen dan wel controleren van de koopovereenkomst
•    Organiseren van het passeren van de transportakte via de notaris
•    Controleren van de leveringsakte en de nota van afrekening