AMEO makelaars: Nauwkeurige taxatie van uw woning
Met een taxatie kunt u de waarde van uw woning in Amsterdam laten bepalen. Een taxatie kan om verschillende redenen nuttig zijn. Een veel voorkomende reden is bijvoorbeeld dat de hypotheek een waardebepaling van de woning nodig heeft. Banken en andere hypotheekverstrekkers eisen dat een gecertificeerde taxateur de waardebepaling doet. 

Hoe verloopt een taxatie?
De NVM-taxateur van Ameo taxeert op een afgesproken tijdstip uw woning. Hiervoor heeft hij het eigendomsbewijs, de kadastrale gegevens en de tekeningen van uw woning nodig. Tijdens een taxatie let uw taxateur op de volgende factoren:

  • de staat van onderhoud
  • de inhoud en de oppervlakte
  • de functionele indeling
  • de constructie en de gebruikte materialen, en de kwaliteit ervan
  • mate van isolatie en energiezuinigheid
  • verplichtingen en rechten, zoals overpad en erfpacht
  • de ligging en de omgeving
  • het bestemmingsplan
  • de marktsituatie

Gecertificeerde taxateurs
Onze onafhankelijke en ervaren taxateurs beschikken over de benodigde certificaten van vakbekwaamheid (VastgoedCert en NRVT). De makelaars van AMEO voldoen aan de vakbekwaamheidseisen die ze moeten ondergaan om gecertificeerde taxateur te mogen zijn. Iedere vijf jaar ondergaan ze een hercertificering om de kwaliteit en kennis te kunnen borgen.

De waarde bepalen
De taxaties die wij verrichten kunnen zowel gevalideerd als niet-gevalideerd opgemaakt worden. Uw bank kan u informeren wat in uw geval nodig is. Indien het een gevalideerd rapport dient te zijn, werken wij met diverse validatie-instituten, waaronder het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) en het Taxatie Validatie Instituut (TVI). Meer informatie vindt u op de websites van deze validatie-instituten. Bij het taxeren wordt er een uniforme meetwijze gehanteerd. De taxateur van de AMEO weegt op basis van zijn expertise alle factoren tegen elkaar af om de waarde te bepalen.

Nauwkeuriger
AMEO heeft toegang tot de NVM-database, waarin taxaties van ruim 4.000 NVM makelaars worden bijgehouden. Hierdoor kunnen we nauwkeurige taxaties uitvoeren. Daarnaast zijn de AMEO makelaars op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen en de huidige regionale situatie van de woningmarkt in Amsterdam. Dit zijn essentiële factoren die de waarde van uw woning bepalen. 

Uw woning laten taxeren?
Wilt u een woning in Amsterdam of omstreken laten taxeren, bijvoorbeeld voor (her)financiering, verkoop, aankoop of verzekeren ervan? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. U kunt een taxatie door AMEO aanvragen door middel van het invullen van onderstaand contactformulier.