Stadionweg 153-I AMSTERDAM, Stadionpleinbuurt

Deze woning is verkocht
oppervlakte
63 m²
kamer(s)
4
soort woning
Appartement/flat
Bouwjaar
1930
*****UITSTEKENDE GELEGENHEID VOOR DE ECHTE DOE-HET-ZELVERS, LIEFST MET HISTORISCH BESEF*****

In dit historische pand, onderdeel van het fraaie beschermde stadsgezicht plan Zuid, op een voor Amsterdam memorabele plek is een appartement te koop wat ook de sfeer uit vervlogen tijden nog herbergt. Een licht appartement, goed bewaard en geconserveerd door de decennia heen, in een uitstekend onderhouden en gemoderniseerd casco. Deze 4 kamer woning op de 1e verdieping vormt een uitstekende basis om de huidige staat naar een hoger niveau te tillen of door het roer drastisch om te gooien en het geheel naar een 'wonen anno 2020' te tillen.

De locatie schuin tegenover het Olympiaplein, nabij de Parnassusweg is absoluut gunstig te noemen. De meest belangrijke winkels zijn op loopafstand, alsmede specialisten. De tram stopt z.g.a. voor de deur, de Zuid as is op loopafstand, Vondelpark op fiets afstand en de brede weg zorgt voor ruimte en licht in woning. En met een balkon voor en achter heeft u het getroffen met deze woning.

Het appartement:
De woning heeft een fris gemeenschappelijk trappenhuis en per verdieping een goede overloop. De woning heeft een centrale entree met direct daarachter de hal. De klassieke afwerking met deuren, kozijnen, vloer en nagenoeg alle plafonds zijn allen nog aanwezig en verkeren in een goede staat. De bewoners hebben al die jaren goed op het huis gepast en daarbij de originele indeling in stand gelaten.

Er is een doorzon woonkamer en suite (het huis ligt noord-zuid) waarbij de deuren en de schouw gehandhaafd zijn. De breedte van de beide kamers maken het goede kamers. Aan de voorzijde is verder een zijkamer en net als de woonkamer heeft het als enige in het pand een mooi karakteristiek balkon.

Aan de achterzijde is naast de achterzijde de grootste slaapkamer met direct daarnaast de keuken. Het tweede balkon van dit appartement is aan de achterkant over de volle breedte, pal op het zuiden en vrij gelegen. Er is een badkamer met een douche en toilet en wastafel, alles functioneel maar eenvoudig en netjes. De keuken is voorzien van de nodige aansluitingen welke eenvoudig naar een andere locatie kunnen worden verplaatst.

De woning is ruim 63 m≤ en is daarom in de basis groot genoeg om met een eenvoudig te wijzigen indeling een geweldige, moderne drie kamer woning te creŽren waar de volgende 90 jaar met veel plezier gewoond kan worden. Wij verwijzen u graag naar de alternatieve indelingen van de woning ter inspiratie.

De V.V.E.:
Deze is lekker klein en overzichtelijk. Er is een bedrijfsruimte en drie bovenwoningen, de V.v.E. wordt professioneel gemanaged, doet aan fondsvorming en heeft een MJOP. Het trappenhuis is recent geheel geschilderd, trappen bekleed, de ramen aan de voorzijde zijn vernieuwd en voorzien van dubbel glas (let u op de fraaie kozijnen in de voorgevel met opvallende roedeverdeling). De servicekosten bedragen Ä 75,-- per maand.

Eigendom:
De gemeente Amsterdam is eigenaar van de grond en voor dit appartement geldt een vriendelijke canon van Ä 475,57 per jaar. Deze wordt jaarlijks geÔndexeerd en de looptijd van de canon eindigt per 15 november 2054.

Bijzonderheden:
Ten einde optimale privacy te verzorgen stelt verkoper een budget van Ä 2.000,-- ter beschikking voor het aanbrengen van een isolerende woningscheidende vloer (fermacell type 2E 26). Omdat de kans reŽel is dat u een andere indeling gaat realiseren in deze voormalige huurwoning dan de huidige is deze vloer nog niet aangebracht.

Verder is er een ouderdomsclausule,asbestclausule van toepassing en een zelfbewoningclausule.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 75 p/m
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement/flat
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930
Daktype
zadeldak
Dakmateriaal
pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
63 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
11 m²
Externe bergruimte
1 m²
Bruto inhoud
220 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
1
Voorzieningen
rookkanaal, tv kabel

Energie

Isolatie
gedeeltelijk dubbel glas
Soort verwarming
gaskachels

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
AB
Indexnummer
2
Perceel
2566
Eigendomssituatie
Erfpacht
Ligging
Aan drukke weg, in woonwijk

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
betaald parkeren
Bekijk alle kenmerken

Kaart Stadionweg 153-I AMSTERDAM, Stadionpleinbuurt

naar Stadionweg 153-I AMSTERDAM, Stadionpleinbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand