Sarphatistraat 570-576 AMSTERDAM

Deze woning is verkocht
oppervlakte
375 m²
kamer(s)
13
soort woning
Tussenwoning
Bouwjaar
-1906
Een klassiek opvallend beleggingspand bestaande uit vier woningen en een geweldige hoge zolderverdieping gelegen aan de rand van Oost en het Centrum (Plantagebuurt). Een geweldige mogelijkheid voor een mooie eindbelegging of ontwikkeling. Ook interessant om deels zelf te bewonen en verder als belegging aan te houden waardoor u lage maandlasten heeft.

Het klassieke pand, ruim 130 jaar oud, onderdeel van een ensemble bouwblok, heeft een beetje liefde en aandacht nodig maar biedt daarna een enorme potentiële groei als belegging of als ontwikkeling. Met 5 volwaardige bouwlagen van circa 75m² woonoppervlakte per bouwlaag (totaal circa 375m²) inclusief en voormalige bergingen in de gigantische zolder kan zonder meer gesproken worden van veel meters en diverse indelings- en gebruiksvarianten mogelijkheden. Het pand staat daarbij ook nog eens op eigen grond en kent momenteel 4 huisnummers.

Het pand:
Er zijn in totaal 5 bouwlagen waarvan er 4 een woning bevatten. Het pand loopt naar achter toe breder uit waardoor er ruime kamers gebouwd zijn en de woonoppervlakte van de woningen gemiddeld rond de 75m² per verdieping is. Het gebouw heeft een klassieke uitstraling met metselwerk en speklagen, fraaie hoge kap met pannen.
Er is een bordes met 3 entrees.

Het pand vertoont zowel van binnen als van buiten enig achterstallig onderhoud. De achtergevel is onvoldoende stabiel en de fundering vertoont zakking (bron :data.amsterdam.nl). Ook de binnenkant van de woningen en kap zijn sterk gedateerd en oud. De bovenwoningen beschikken geen van allen over buitenruimte.

Sarphatistraat 576 (souterrain):
Aparte entree, ruime hal en veel bergruimte, kamer en suite en een royale keuken, badkamer met toilet. Achtertuin (zonder achterom) op het oosten.

Sarphatistraat 574 (bel etage):
Aparte entree, hal, berging, badkamer, ruime keuken, voorkamer, alkoof en achterkamer.

Sarphatistraat 572 (1e verdieping):
Gemeenschappelijke entree met 570, ruim trappenhuis. Vermoedelijke indeling; kamer en suite, voor/zijkamer, royale keuken, badkamer met toilet. Berging voorzijde kap verdieping.

Sarphatistraat 570 (2e verdieping):
Gemeenschappelijke entree met 572, ruim trappenhuis. vermoedelijke indeling; kamer en suite, voor/zijkamer, royale keuken, badkamer met toilet.

Zolderverdieping:
Achterzijde een niet geregistreerde studio, voorzijde 2 bergingen waarvan 1 nog in gebruik bij 570.

Locatie:
De Sarphatistraat is een vooral voor fietsers en o.v. doorgaande straat aan de oostzijde van de stad. ter hoogte van dit pand bent u vlakbij de Muiderpoort, uitzicht op Artis en met het Tropenmuseum, Oosterpark en de Dappermarkt als uw achterburen. Er is éénrichtingsverkeer van gemotoriseerd verkeer en geen auto's voor de deur.

De Appie is aan het einde van de straat net als brouwerij het IJ en bar Langendijk voor de inwendige mens. Via de Plantage Middenweg komt en gaat u in een rechte lijn van en naar de stad. Door de grote groene plekken in de buurt van Artis en het Oosterpark zorgen voor een rustige, minder drukke sfeer en beleving dan elders in de stad. Ook de ligging vlakbij de 'Kennisboulevard met de UvA en de HvA' maken het interessant voor ouders die iets voor hun kinderen zoeken.

Bestemming:
De enkelvoudige bestemming is 'wonen', de bouwhoogte is 16 meter, goot 13,5 meter. Het betreft hier een 'orde 2' pand.

WOZ 2020:
- nr 574 € 456.000,--
- nr 576 € 505.000,--
- nr 570 € 480.000,--
- nr 572 € 453.000,--

De huurder van het souterrain (576) heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de aankomende huurindexatie. Verkoper gaat geen actie ondernemen op dit bezwaar. Verder lopen er geen huurcommissiezaken of rechtsgedingen.
Verkoper heeft onderzoek laten doen naar de stabiliteit van de achtergevel, rapport ter inzage bij makelaar.
Het pand zal worden geleverd met een LEEG op te leveren 2e verdieping (Sarphatistraat 570) evenals circa 3/4 van de zolder. De overige woningen worden geleverd onder gestand doening van de lopende huurovereenkomsten.

De verkoop vindt plaats onder de conditie 'as is, where is' waarbij verkoper enkel nog een leveringsverplichting heeft jegens koper. Daarbij zullen een ouderdomsclausule (inclusief fundering), beleggingsclausule en asbestclausule worden opgenomen.

Bezichtigingen uitsluitend in overleg, op afspraak en uitdrukkelijk geen contact met de huurders opnemen.

Voor meer informatie en gegevens kunt u contact opnemen met onze makelaar.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Tussenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906
Daktype
plat dak
Dakmateriaal
bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
375 m²
Overige inpandige ruimte
3 m²
Bruto inhoud
1.200 m³
Perceeloppervlakte
134 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
13
Aantal slaapkamers
9
Aantal badkamers
4

Energie

Energielabel
Klasse E
Isolatie
gedeeltelijk dubbel glas
Soort verwarming
gashaard
Warm water
geiser eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
O
Perceel
2128
Oppervlakte
134 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
In woonwijk

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
openbaar parkeren
Bekijk alle kenmerken

Kaart Sarphatistraat 570-576 AMSTERDAM

naar Sarphatistraat 570-576 AMSTERDAM
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand