Recht Boomssloot 8 AMSTERDAM

Vraagprijs € 1.350.000 k.k.

oppervlakte
169 m²
kamer(s)
7
soort woning
Tussenwoning
Bouwjaar
1895
Gelegen in één van de mooiste buurten van de stad, aan de rustige en groene Recht Boomssloot mogen wij u dit statige grachtenpand te koop aanbieden. Het pand is verdeeld in een bedrijfsruimte in het beneden stuk (thans ingericht als Bed & Breakfast) en een woonhuis in de bovenste vier lagen. Het pand dateert oorspronkelijk uit 1895 en is in de jaren '90 geheel gemoderniseerd. Er is sprake van eigen grond en de ligging is zeer centraal ten opzichte van het Centraal Station en de metrohalte Nieuwmarkt.

Indeling:
Recht Boomssloot 8-H:
Entree vanaf de straat, vestibule met toegang tot zitgedeelte aan de voorzijde, trap naar de lager gelegen woonkeuken, vanwaar er toegang is tot een bergruimte en patio aan de achterzijde. Via een open trap in de woonkamer is het entresol bereikbaar met hier een slaapkamer en badkamer, die voorzien toilet, douche en wastafel. Het benedenstuk is thans ingericht als Bed and Breakfast.

Rech Boomssloot 8-I:
Entree van de straat, trap naar de eerste verdieping waar de ruime woonkeuken zich bevindt. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur, aan de achterzijde is een toiletruimte met wastafel gelegen. Via een op trap is de tweede verdieping te bereiken. Deze verdieping is ingericht als woonkamer met zit gedeelte en houtkachel. De derde verdieping is voorzien van twee slaapkamers en twee badkamer. De badkamer aan de achterzijde is voorzien van een ligbad en wastafel en de badkamer in het middenschip van een douche, toilet en wastafel. De zolderverdieping is ingericht als hoofdslaapkamer met aan de achterzijde een loggiabalkon op het zuidwesten.

Locatie:
De ligging in de Nieuwmarktbuurt/Lastage is zeer bijzonder omdat dit één van de oudste gebieden in de stad is, en dat is goed te zien aan de monumentale bebouwing en het middeleeuwse stratenplan in de omgeving. Om de hoek tref je de Sint Anthoniespoort, de oude toegangspoort naar de stad die dateert uit circa 1425. In circa 1625 is de oude stadsmuur verwijderd waardoor er een markt ontstond op het plein nu bekend als de Nieuwmarkt. Op de zaterdagen is er de zeer bekende Biologische markt op de Nieuwmarkt en in de zomermaanden staat er op zondag een leuke antiekmarkt. De omgeving staat bekend om zijn talloze leuke en gezellige restaurants, cafés en winkeltjes met elk weer eigen specialiteiten zoals het Italiaanse ijs van Tofani, de Chinese keuken van Nam Kee, de kaasfondue van café Bern, de Thaise keuken van Bird, broodje Zeedijk van slager Vet en ga zo maar door. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij de Albert Heijn op de Nieuwmarkt, de Albert Heijn XL in de Jodenbreestraat, de Chinese supermarkt op de Nieuwmarkt of op de Geldersekade, een Dirk van den Broek in de Warmoesstraat en de dagelijkse markt op de Nieuwmarkt.

Bereikbaarheid:
Het pand is zeer goed per openbaar vervoer te bereiken omdat de metrohalte van de Nieuwmarkt in de Koningsstraat op ongeveer 50 meter afstand ligt. De metrolijnen 51, 53 en 54 hebben directe verbindingen op het Station Amsterdam Centraal, de Noord/Zuidlijn, Station Amsterdam Amstel, Station Duivendrecht en Station Amsterdam Bijlmer/Arena. Daarnaast ligt het Centraal Station op nog geen drie minuten loopafstand met diverse nationale en internationale treinverbindingen. Via de Weesperstraat of via de IJ-tunnel is er een goede ontsluiting mogelijk met de auto en is er aansluiting op de Ring A10. Parkeren geschiedt betaald of via het parkeervergunningenstelsel met wachtlijst (zie website gemeente voor indicatie wachttijd) en gasten kunnen voor een schappelijk tarief terecht op de IJ-Oever Parking op het Oosterdokseiland.

Bijzonderheden:
- Statig grachtenpand met twee huisnummers;
- Zeer centrale ligging in de oude binnenstad/Lastage;
- Het betreft een beschermd stadsgezicht;
- Woonoppervlakte circa 169 m², meetrapport aanwezig;
- Balkon/loggia op de zolderverdieping, op het zuidwesten;
- Gelegen op eigen grond;
- Oorspronkelijke bouwjaar is circa 1895, in 1990 is pand gemoderniseerd;
- Oplevering: in overleg.

English version:

Located in one of the most beautiful neighborhoods of the city, on the quiet and green Recht Boomssloot we may offer you this stately canal house for sale. The property is divided into a business space in the lower part (currently furnished as Bed & Breakfast) and a residential house in the upper four layers. The property originally dates from 1895 and was completely modernized in the 90s. There is private land and the location is very central to Central Station and the metro stop Nieuwmarkt.

Layout:
Recht Boomssloot 8-H:
Entrance from the street, hallway with access to sitting area at the front, stairs to the lower kitchen, from where there is access to a storage room and patio at the rear. Through an open staircase in the living room the mezzanine is reached with here a bedroom and bathroom, which includes toilet, shower and sink. The lower part is currently furnished as Bed and Breakfast.

Rech Boomssloot 8-I:
Entrance from the street, stairs to the second floor where the spacious kitchen is located. The kitchen is equipped with various appliances, at the rear is a toilet with sink located. Through a staircase to reach the second floor. This floor is furnished as a living room with sitting area and wood stove. The third floor has two bedrooms and two bathrooms. The bathroom at the rear is equipped with a bathtub and sink and the bathroom in the nave with a shower, toilet and sink. The attic floor is furnished as a master bedroom with a loggia balcony at the rear facing southwest.

Location:
The location in the Nieuwmarktbuurt/Lastage is very special because this is one of the oldest areas in the city, and this is well reflected in the monumental buildings and medieval street plan in the area. Around the corner you will find the Sint Anthoniespoort, the old gateway to the city that dates from around 1425. In about 1625 the old city wall was removed, creating a market on the square now known as the Nieuwmarkt. On Saturdays there is the very famous Biological Market on the Nieuwmarkt and in the summer months there is a nice antiques market on Sundays. The area is known for its many nice and cozy restaurants, cafes and stores, each with its own specialties such as Italian ice cream from Tofani, Chinese cuisine from Nam Kee, cheese fondue from cafe Bern, Thai cuisine from Bird, sandwich Zeedijk from butcher Vet and so on. For daily groceries you can visit the Albert Heijn on the Nieuwmarkt, the Albert Heijn XL in Jodenbreestraat, the Chinese supermarket on the Nieuwmarkt or Geldersekade, a Dirk van den Broek in Warmoesstraat and the daily market on the Nieuwmarkt.

Accessibility:
The property is very well accessible by public transport as the Nieuwmarkt metro stop in Koningsstraat is approximately 50 meters away. Metro lines 51, 53 and 54 have direct connections to Amsterdam Central Station, the North/South line, Amsterdam Amstel Station, Duivendrecht Station and Amsterdam Bijlmer/Arena Station. In addition, Central Station is less than a three-minute walk away with various national and international train connections. Through the Weesperstraat or the IJ-tunnel is a good accessibility by car and there is a connection to the A10. Parking is paid or through the parking permit system with waiting list (see municipality website for indication of waiting time) and guests can go for a reasonable rate on the IJ-Oever Parking on the Oosterdokseiland.

Particulars:
- Stately canal house with two house numbers;
- Very central location in the old town /Lastage;
- This is a protected townscape;
- Living area approximately 169 m², measurement report available;
- Balcony / loggia in the attic, facing southwest;
- Located on private land;
- Original building year is approximately 1895, in 1990 the building was modernized;
- Delivery: in consultation, March 2022.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Tussenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1895
Daktype
zadeldak
Dakmateriaal
pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
169 m²
Overige inpandige ruimte
4 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
9 m²
Bruto inhoud
600 m³
Perceeloppervlakte
48 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
4
Voorzieningen
mechanische ventilatie, tv kabel

Energie

Energielabel
Klasse C
Isolatie
dakisolatie, dubbel glas, muurisolatie, vloerisolatie
Soort verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel
Type ketel
HR
Eigendom ketel
eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
G
Perceel
5833
Oppervlakte
48 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan water, in centrum
Tuintype
patio/atrium
Tuin
Normaal, zuidwest, 2.28 x 2.92 m
Oppervlakte
7 m²
Bereikbaar via achterom
nee
Soort garage
geen garage

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
betaald parkeren, parkeervergunningen
Bekijk alle kenmerken

Kaart Recht Boomssloot 8 AMSTERDAM

naar Recht Boomssloot 8 AMSTERDAM
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand