Oude Leliestraat 8A AMSTERDAM

Huurprijs € 1.500 per maand

Bouwjaar
1905
TE HUUR: OP EEN ZEER GEWILDE LOCATIE, AAN DE DRUKKE EN GEZELLIGE OUDE LELIESTRAAT GESITUEERDE WINKELRUIMTE, GEHEEL GERENOVEERD, MET UITERMATE COURANTE INDELING EN MET EEN GOED FRONT VAN BIJNA 3,5 METER!

Object:
De winkelruimte heeft een karakteristieke pui, welke de winkelruimte een sfeervolle uitstraling geeft. Het entree geeft een directe toegang tot de verkoopruimte van circa 33 m². Aan de achterzijde van de winkelruimte is een personeelsruimte/opslag gesitueerd met gerenoveerde pantry en sanitaire ruimte. Tevens is er een patio in het midden gesitueerd, waardoor alle ruimtes licht en ruimtelijk aanvoelen. Vanuit de winkelruimte is er ook toegang tot een droge kelder van circa 31m² met een hoogte van 1,16 m², uitermate geschikt voor opslag. Het betreft hier een zelfstandig pand, wat naast de winkelruimte bestaat uit 2 woningen. Het pand staat te boek als een orde 1 pand (Rijksmonument) en heeft een beschermde status als beschermd stadsgezicht.

Omgeving:
De winkelruimte is globaal gesitueerd tussen de Dam en de Westertoren in autovrije straat. Er is een solide en diverse winkelstand aanwezig, welke voldoende traffic genereert. De Oude Leliestraat is een van de straten die veelvuldig wordt gebruikt om van de oude binnenstad naar de Jordaan en vice versa te geraken. In de directe nabijheid zijn alle denkbare voorzieningen op loopafstand gelegen. Laden lossen kan op loopafstand aan beide zijden van de kruising.

Bereikbaarheid:
De bereikbaarheid van de locatie is zeer goed. Zowel lopend, met openbaar vervoer als met de fiets is de locatie vanuit geheel Amsterdam eenvoudig te bereiken. Ook met de auto is de bereikbaarheid goed. In de omgeving zijn diverse parkeergarages, op straat parkeren is ook mogelijk (betaald, middels vergunningensysteem). Haltes voor de tram en metro (Noord/Zuid-lijn) zijn op enkele minuten loopafstand te vinden. Het Centraal Station is op minder dan 10 minuten loopafstand gelegen.

Bestemming:
Publiekrechtelijk is de bestemming “gemengde doeleinden” (Bron : Bestemmingsplan “Westelijke Binnenstad”). Dit is een ruime bestemming welke verder nader is uitgewerkt in de toelichting en o.a. detailhandel, kantoren, openbare- en bijzondere voorzieningen en galeries omschrijft. Verhuurder wil het object uitsluitend verhuren als winkelruimte, horeca is geen optie. De patio kan eventueel in overleg met de verhuurder afgesloten worden worden.

Opleverniveau:
Geheel gerenoveerde winkelruimte, onder meer voorzien van gestucte en gesausde wanden, vloerafwerking, vernieuwde groepenkast, vernieuwde voorzieningen voor verwarming en warm water. Gerenoveerde pantry en sanitaire ruimte.

Huurovereenkomst:
Het laatste ROZ model voor winkelruimte of overige bedrijfsruimte (naar gelang gebruik huurder), in de zin van art. 7:230a BW of art. 7:290 BW, eventueel aangevuld met verhuurder specifieke bijzondere bepalingen.

Huurtermijn:
Bij voorkeur 5 + 5 jaar.

Huurprijs:
€ 18.000,-- per jaar (€ 1.500,-- per maand), exclusief BTW, te vermeerderen met BTW.

Servicekosten:
Geen, huurder is zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van contracten ten behoeve van de nutsvoorzieningen.

Huurbetaling:
Per maand vooruit.

Waarborgsom:
Verhuurder verlangt een waarborgsom ter grootte van 3 maanden huur + BTW.

Huurprijs indexering
De huurprijs zal jaarlijks conform het gebezigde huurcontract, geïndexeerd worden met het CBS indexcijfer, voor het eerst op 1 jaar na eerste ingangsdatum huurovereenkomst.

Voorbehoud:
- Goedkeuring van de eigenaar/opdrachtgever.
- Een overeenkomst kan pas tot stand komen na uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van de eigenaren / verhuurder van het pand.
- Huurder dient legitimatie, inschrijving KvK en huidige vestiging en woon- of verblijfplaats op te geven. Verhuurder kan documenten vragen waaruit de financiële positie van een huurder blijkt.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
BTW belast
ja
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort object
winkelruimte
Type
Winkelpand
Bouwtype
Bestaande bouw
Mogelijke functie(s)
Winkelruimte

Oppervlakten en inhoud

Opp winkelruimte
80 m²
In units vanaf
80 m²
Bekijk alle kenmerken

Kaart Oude Leliestraat 8A AMSTERDAM

naar Oude Leliestraat 8A AMSTERDAM
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand