Oetewalerstraat 10 AMSTERDAM

Dit bedrijfsobject is verkocht
Bouwjaar
1890
Klassiek, goed onderhouden beleggingspand bestaande uit 4 verhuurde zelfstandige woningen met bergingen en deels woonruimte op de zolderetage. Het pand is gelegen aan een rustige zijstraat van de Linnaeusstraat in het bruisende Oost. Zeer goede mogelijkheid als eindbelegging met ontwikkelingspotentieel.

Het pand is omstreeks 1890 gebouwd. Door de huidige eigenaren is het pand altijd goed onderhouden. Met 5 volwaardige bouwlagen van elk circa 50 m² woonoppervlakte, een droge kelder van circa 1.10m hoog kan met recht worden gesproken van een solide belegging. Het object is gelegen op eigen grond en heeft momenteel 4 huisnummers.

Omschrijving pand:
Het object bestaat uit 6 bouwlagen, waarvan 4 een volledige zelfstandige woning bevatten. Door de bordestrap fluctueert de indeling en fractioneel het woonoppervlak per woning, en komt gemiddeld uit op 50 m² woonoppervlak per woning. Het bordes heeft 2 entreedeuren, en de begane grond heeft uiteraard een eigen entree. Het pand heeft klassieke stijlelementen zoals de hardstenen bordestrap, klassiek metselwerk, de Franse balkons aan de voorzijde en het mansarde dak. Alle woningen beschikken over buitenruimte doormiddel van een balkon of tuin en zijn aan de achterkant vrij gelegen.

Oetewalerstraat 10-HS:
Eigen entree op bel niveau. Gang met toegang tot alle vertrekken. Woonkamer met semi-open keuken gelegen aan de achterzijde van het pand. Openslaande deuren naar een balkon en tuin. Keuken voorzien van diverse inbouwapparaten. Slaapkamer aan de voorzijde. Bergkast onder de trap met wasmachine aansluiting, badkamer in het midden voorzien van toilet, wastafel en douche. De woning is voorzien van c.v. en gedeeltelijk dubbel glas. Kelder is toegankelijk vanuit de achtertuin. De kelder heeft een sta hoogte van circa 1.10 m hoog, is droog en wordt nu gebruikt als opslag. Deze woning is in 2016 volledig gerenoveerd waardoor de interne en externe staat van de woning is zeer goed te noemen zijn. Tot de woning behoort een terrasachtige achtertuin.

Oetewalerstraat 10-1hg:
Eigen entree op de eerste etage. Gang die toegang geeft tot alle vertrekken en tot de badkamer met douche en toilet. Woonkamer en keuken aan de achterzijde, balkon met openslaande deuren, slaapkamer aan de voorzijde. Het warm water komt vanuit een geiser in de keuken, verwarming middels gaskachel.

Oetewalerstraat 10-2hg
Gemeenschappelijk trap naar de tweede etage. Entree op de tweede etage met gang. Gang geeft toegang tot het separaat toilet, keuken en woonkamer aan de achterzijde. Slaapkamer aan de voorzijde. De zijkamer aan de voorzijde is in gebruik als zeer ruime kleedkast. Badkamer en-suite voorzien van douche en wastafel. De woning is voorzien van centrale verwarming. Hoewel de technische specificaties gedateerd zijn is de woning keurig onderhouden.

Oetewalerstraat 10-3hg
Gemeenschappelijke trap naar de derde etage. Entree op de derde etage met gang tot alle vertrekken. De woonkamer is aan de achterzijde met open keuken en openslaande deuren naar het balkon. Separaat toilet met fonteintje, slaapkamer aan de voorzijde, met toegang tot een klein balkon. Middels een privι trap (vergunning onbekend, oud) naar de vierde etage wordt de tweede slaapkamer bereikt. Slaapkamer met inbouwkast en badkamer en-suite. Badkamer voorzien van ligbad, douche, toilet, wastafel en wasmachine aansluiting.

Zolder:
De gemeenschappelijke trap naar de vierde etage. Het voorste gedeelte bestaat uit diverse bergingen. Twee bergingen in gebruik bij 3-hg, een berging in gebruik bij 2-hg. Een berging wordt leeg opgeleverd. Het achterste gedeelte is in gebruik als woonruimte bij de derde etage. Mogelijk asbestbetimmering in de CV-ruimte in de berging (CV-ketel behorend bij 3-hg).

Locatie:
De Oetewalerstraat is een rustige, doodlopende zijstraat van de Linnaeusstraat. Een zeer centrale locatie in het bruisende stadsdeel Oost. In de directe nabijheid zijn alle denkbare voorzieningen aanwezig. Winkelcentrum Oostpoort is voorzien van meerdere supermarkten, horecagelenheden, middenstand en sportmogelijkheden. Daarnaast is de middenstand goed vertegenwoordigd aan de Linnaeusstraat en de daarvan in het verlengde gelegen Middenweg.

Voor ontspanning is het Oosterpark om de hoek, net als het Tropenmuseum en de Dappermarkt. De Oetewalerstraat is goed bereikbaar middels het openbaar vervoer (o.a. tram en bus), het Muiderpoortstation ligt op minder dan 5 minuten fietsen. Parkeren kan op straat (betaald en via het vergunningensysteem).

Bestemming:
De enkelvoudige bestemming is 'wonen', de bouwhoogte is 16 meter, goot 13 meter. Het betreft hier een 'orde 3' pand.

Huurspecificatie per maand sedert per 1-7-2020:
Begane grond : € 1.615,00 servicekosten € 25,00
bel etage (1e) : € 532,25 servicekosten € 9,13
2e etage : € 424,25 servicekosten € 9,13
3e etage : € 678,29 servicekosten € 55,20
Totaal per jaar € 39.004,80 netto per maand

WOZ 2020:
Begane grond - € 346.000,--
Eerste etage - € 288.000,--
Tweede etage - € 308.000,--
Derde etage - € 441.000,--

Zakelijke lasten:
OZB 2020
Begane grond - € 123,17
Eerste etage - € 102,52
Tweede etage - € 109,64
Derde etage - € 157,--

Waterschapslasten 2020
Begane grond - € 42,17
Eerste etage - € 35,10
Tweede etage - € 37,53
Derde etage - € 53,74

Rioolheffing 2020
Per zelfstandige woning € 138,33 per jaar

Staat van onderhoud:
Het gehele pand is zorgvuldig onderhouden door de huidige eigenaren. De afgelopen jaren zijn de onderstaande werkzaamheden uitgevoerd:
- 2016 nieuwe keuken geplaatst Oetewalerstraat 10-3hg
- 2016 volledige renovatie Oetewalerstraat 10-HS
- 2016 groot onderhoud achtergevel incl. schilderwerk
- 2016 groot onderhoud voorgevel incl. schilderwerk
- 2020 nieuwe ventilatie badkamer Oetewalerstraat 10-3hg

Huursituatie:
Er lopen geen bezwaarschriften bij de huurcommissie of geschillen bij de rechtbank. Het object wordt verkocht onder gestanddoening van de huidige huurovereenkomsten. Voorn inzage in de huurovereenkomsten kan u contact opnemen met de makelaar. Wij vragen u expliciet geen contact op te nemen met de huurders.

Huurstroom:
Netto huurstroom circa € 39.004,88 per jaar.

Bijzonderheden:
- Verkoop vind plaats onder de conditie ''as is, where is'', waarbij de verkoper enkel nog een leveringsverplichting heeft;
- Ouderdomsclausule van toepassing;
- Asbestclausule van toepassing;
- Niet zelfbewoningsclausule van toepassing;
- Funderingsclausule van toepassing.

Bezichtigingen uitsluitend in overleg, op afspraak en uitdrukkelijk geen contact met de huurders opnemen. Verkopers hebben geen gesprekken met de huurders gehad.

Verkoper behoudt zich uitdrukkelijk een recht van gunning voor.

Voor meer informatie en gegevens en ene bezichtigingswens kunt u contact opnemen met onze makelaar.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort object
Belegging
Type
Belegging
Bouwtype
Bestaande bouw
Mogelijke functie(s)
Belegging

Oppervlakten en inhoud

Perceel
90 m²
Energielabel
Klasse C

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
W
Perceel
557
Oppervlakte
90 m²
Eigendomssituatie
volle eigendom
Bekijk alle kenmerken

Kaart Oetewalerstraat 10 AMSTERDAM

naar Oetewalerstraat 10 AMSTERDAM
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand