Vorige | Volgende

Noorderdwarsstraat 8 - 10 Amsterdam, Weteringbuurt

Bewaar object
Deze woning is verkocht

Omschrijving

Wij bieden aan: een geweldig pand in de binnenstad, om deels zelf in te wonen, voor uw studerende kinderen en/of als investeringsobject. Let op, het pand is gebouwd in 1941 en kan zodoende vergunningsvrij in ten minste vier appartementsrechten worden gesplitst.

Dit brede woonhuis, van vier ramen breed en vier verdiepingen hoog, bevindt zich midden in het bruisende centrum, tussen de Vijzelgracht met metrostation van de Noord-Zuidlijn en de gezellige en hippe Utrechtsestraat, in een zeer rustig zijstraatje van de Prinsengracht.

Het (ongesplitste) pand staat op eigen grond (geen erfpacht!), en is momenteel verdeeld in vier woningen met elk de officiële bestemming 'wonen'. De vier woningen zijn tot voor kort verhuurd geweest, maar het hele pand wordt nu vrij van huurders opgeleverd. Een unieke kans!

Als u voor het pand staat ziet u twee voordeuren, één aan de linker- en één aan de rechterzijde van het pand. Hier zit een verhaal achter. Het huidige pand bestond voor de oorlog uit twee smalle pandjes, Noorderdwarsstraat 8 en 10. Op dit perceel is in 1941 het huidige pand opgetrokken waarbij de postale nummering is behouden. De benedenverdieping heeft aldus een aparte opgang (Noorderdwarsstraat 8, de rechter voordeur) en was vroeger een melkslijterij, die gedreven werd door de ouders van de huidige eigenaar. De oude winkelruit en -deur zijn nog intact. Ook de granitovloer herinnert nog aan de winkelruimte.

De overige drie woningen (Noorderdwarsstraat 10) zijn te bereiken via de linkervoordeur, waarachter de nette gemeenschappelijke binnentrap schuilt. De woning op de eerste verdieping is gelijkvloers, de woningen op de bovenste verdiepingen zijn maisonnettes met elk een eigen binnentrap. Deze maisonnettes worden aangeduid als Noorderdwarsstraat 10 II L(inks) en 10 II R(echts).

Volgt u het nog?

We geven hieronder een globale beschrijving van de vier woningen, die qua oppervlakte en indeling onderling verschillen. Vooraf merken we op dat twee van de vier woningen tot voor kort door één gezin als één woonhuis zijn gebruikt: de woning op de eerste verdieping als woonvertrek en de rechter maisonnette als slaapgedeelte. Dit verklaart het ontbreken van een keuken op 10 II R en het in onbruik zijn van de douche op 10 I. Alle aansluitingen voor de keuken zijn echter nog intact.

* Noorderdwarsstraat 8 (begane grond)
Via de oude winkeldeur en een klein halletje komt u in de brede woonkamer. Achter de woonkamer een lief keukentje en een slaapkamer. De slaapkamer en de keuken grenzen elk aan een eigen kleine patio, gezellig te maken met potten en klimop. De patio aan de keuken grenst eveneens aan de woonkamer. De openslaande deuren in de woonkamer naar het binnenplaatsje bieden verkoeling in de zomer. De benedenwoning beschikt over voldoende inbouwkasten en een kleine bijkeuken. Deze kleine ruimte was vroeger via een trap verbonden met de bovengelegen woning, thans Noorderdwarsstraat 10 I. Deze trapverbinding is eenvoudig opnieuw te creëren.

* Noorderdwarsstraat 10 I
Deze zonnige etage kent vier ruimtes, een lichte woonkamer en suite over de gehele voorzijde (vier ramen breed) met de originele glas-in-loodschuifdeur als scheiding. Aan de achterzijde een ruime slaapkamer (thans gebruikt als eetkamer), een keukentje en een studeerkamer. De eenvoudige doucheruimte, grenzend aan het toilet, is thans niet meer in gebruik. De woning is ruim voorzien van inbouwkasten. Aan de slaap/eetkamer geniet u van de middag- en avondzon op het balkon, gelegen op het westen.

* Noorderdwarsstraat 10 II rechts (maisonnette)
Deze woning kent eveneens vier ruimtes, nu echter verdeeld over twee verdiepingen, verbonden met een eigen binnentrap. Op de eerste verdieping van deze maisonnette bevindt zich aan de voorzijde een twee ramen brede woonkamer met originele schouw, deze kamer is thans in gebruik als kinderslaapkamer. Achter de woonkamer een kleine ruimte, voorheen de keuken, recent gebruikt als studeerkamer. Onder de trap naar de tweede verdieping van deze maisonnette bevindt zich een toilet en douchegelegenheid. Op de bovenverdieping, onder het platte dak, vindt u twee ruimtes in omvang identiek aan de kamers beneden.

* Noorderdwarsstraat 10 II links (maisonnette)
Last but not least de maisonnette links, gezien de speelse en verrassende indeling en de twee riante zonnige balkons misschien wel het pareltje van het pand.
Deze maisonnette is dieper (10 meter) en daardoor flink ruimer dan de maisonnette rechts. U komt binnen in de geoutilleerde woonkeuken met openslaande deuren naar het balkon. Het halletje in het midden van de woning scheidt de keuken van de woonkamer, wederom twee ramen breed. Het halletje is tevens vertrekpunt van de gedraaide trap naar de overloop van de tweede verdieping. U belandt direct in de zonnige loggia, met schuifpui naar het balkon, dat uitzicht biedt over alle binnentuinen tussen de Noorderdwarsstraat en Vijzelgracht, een oase van rust.
De ruime slaapkamer aan de voorzijde van deze verdieping staat in verbinding met de doucheruimte. Tussen de slaapkamer en de overloop/loggia is onder de lichtkoepel een heerlijke werkplek gecreëerd.

Staat van het pand:
De woningen zijn uit grootmoeders tijd, met alle charmante details van dien, maar wel aan modernisering toe. Dit neemt niet weg dat de woningen steeds uiterst netjes en correct bewoond zijn (geweest).

De woningen hebben allemaal eigen nutsvoorzieningen en originele sobere afwerking en tegelwerk. Keukens en sanitair zijn eenvoudig, zonder apparatuur. De meeste douches hebben nog de originele granito vloeren. De houten kozijnen, met veelal enkel glas, maar nog met origineel glas-in-lood), hebben zeker een opknapbeurt nodig.

Ten aanzien van de staat van onderhoud is het van belang te weten dat de dakbedekking verouderd is. De woningen zijn deels met gaskachels verwarmd en gedeeltelijk met c.v. (combi).

Omgeving:
De Noorderdwarsstraat is gelegen aan de oostzijde van Weteringbuurt. Het is een korte straat die de Prinsengracht met de Noorderstraat verbindt, precies halverwege de Vijzelgracht en de mooie Reguliersgracht. Het is een zeer rustige straat met uitsluitend woonfuncties, en ligt buiten de hoofdverkeersroute van fietsers en de loop van toeristen.

In de buurt bevinden zich het gezellige Amstelveld, de Utrechtsestraat (met een uitstekende winkelstand en een groot aanbod cafés en restaurants), halte Vijzelgracht Noord-Zuidlijn op één minuut loopstand, waardoor zowel Amsterdam Centraal Station als Zuid WTC (met snelle verbinding Schiphol) binnen tien minuten te bereiken zijn). Het pand ligt tevens op loopafstand van de bruisende Pijp en de Albert Cuypmarkt, verschillende basisscholen (waarvan er één op nog geen 200 meter), het Rembrandtplein, Theater Carré en het Museumplein. Bovendien zijn de vele faculteiten van de UvA, campus Roeterseiland, kennisboulevard Wibautstraat op loop- en de VU op fietsafstand gelegen.

De Prinsengracht is in dit deel een stuk rustiger dan elders in de stad. De Nieuwe Looiersstraat, Noorderstraat en Fokke Simonszstraat zijn stuk voor stuk zeer rustige straten met beperkt en veelal eenrichtingsverkeer. Kinderen spelen er nog op straat!

Maten / oppervlakten:
Volgens recent uitgevoerde metingen volgens de NEN2580 branchegebonden instructie zijn de volgende oppervlakten vastgesteld:

Noorderdwarsstraat 8 (begane grond): 64 m² woonoppervlak, 12 m² buitenruimte
Noorderdwarsstraat 10 I: 61 m² woonoppervlak, 3 m² buitenruimte
Noorderdwarsstraat 10 II rechts: 53 m² woonoppervlak
Noorderdwarsstraat 10 II links: 66 m² woonoppervlak, 7 m² buitenruimte
Totaal: 244 m² woonoppervlak, 22 m² buitenruimte

Bouwjaar:
Het pand is gebouwd in 1941.

Bestemming:
Op basis van het bestemmingsplan 'Zuidelijke Binnenstad' d.d. 9 januari 2013 is de publiekrechtelijke bestemming 'gemengd 1'. Het betreft hier een 'orde II' pand en is gelegen binnen het UNESCO werelderfgoed gebied (Rijksbeschermd stadsgezicht).

Kenmerken:
• Heel pand
• Bouwjaar 1941
• Eigen grond (geen erfpacht)
• Vier woningen
• Geen monument
• Vier ramen breed
• Geheel lege oplevering
• Betonnen fundering

Van toepassing zullen zijn een ouderdomsclausule, niet zelfbewoningsclausule en asbestclausule.

Bezichtigingsinformatie:
Verkopers bieden de gelegenheid tot het bezichtigen van de woningen op de onderstaande data en tijdstippen:
Vrijdag 12 juli 2019 tussen 16:00 en 17:30
Maandag 15 juli 2019 tussen 12:00 en 13:30
Dinsdag 16 juli tussen 9:00 en 10:30

Uiteraard plannen wij ook graag buiten deze tijdstippen een bezichtiging met u in.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Beleggingspand
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1941
Daktype
plat dak
Dakmateriaal
bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
244 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
22 m²
Bruto inhoud
840 m³
Perceeloppervlakte
90 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
12
Aantal slaapkamers
6
Aantal badkamers
3
Voorzieningen badkamer
toilet, douche
Voorzieningen badkamer
toilet, douche
Voorzieningen
natuurlijke ventilatie, rookkanaal, tv kabel

Energie

Isolatie
gedeeltelijk dubbel glas
Soort verwarming
c.v.-ketel, gaskachels
Warm water
c.v.-ketel, geiser eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
I
Perceel
9255
Oppervlakte
90 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, in centrum, in woonwijk
Tuintype
achtertuin
Tuin
Aan te leggen, zuidwest, 3.50 x 2.80 m
Oppervlakte
10 m²
Bereikbaar via achterom
nee

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
openbaar parkeren
Bekijk alle kenmerken
Uw makelaar voor dit object is:

Naam: Frederique Appel
Tel: 020-2420120
Email: frederique@ameo.nl

Alle foto's

Kaart Noorderdwarsstraat 8 - 10 Amsterdam, Weteringbuurt

naar Noorderdwarsstraat 8 - 10 Amsterdam, Weteringbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object

Vragen? Bel ons dan gerust op 020-6001600 of stuur een . Contact opnemen