Dintelstraat 49 hs, Amsterdam

Vraagprijs € 1.395.000 k.k.

Door de aankoop van dit appartement heeft u de mogelijkheid om een mooi, goed en groot gezinshuis in uw bezit te krijgen. Dit zes-kamer appartement met verzorgde achtertuin is meer dan twintig jaar met veel plezier bewoond door de huidige eigenaren en hun gezin....
Lees meer

Beeldmateriaal

Dintelstraat 49 hs, Amsterdam

Dintelstraat 49 hs, Amsterdam
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam Dintelstraat 49 hs, Amsterdam Dintelstraat 49 hs, Amsterdam Dintelstraat 49 hs, Amsterdam

Omschrijving

Door de aankoop van dit appartement heeft u de mogelijkheid om een mooi, goed en groot gezinshuis in uw bezit te krijgen. Dit zes-kamer appartement met verzorgde achtertuin is meer dan twintig jaar met veel plezier bewoond door de huidige eigenaren en hun gezin....
Lees meer

Kenmerken

Adres
Dintelstraat 49 hs, 1078 VP Amsterdam
Woonoppervlakte
ca. 160m²
Perceeloppervlakte
ca. 170m²
Inhoud
ca. 565m³
Aantal kamers
6
Bouwjaar
1930
Energielabel
A
Alle kenmerken

Kenmerken

Aanvaarding

Status
Verkocht
Oplevering
In overleg
Adres
Dintelstraat 49 hs
Postcode
1078 VP
Plaats
Amsterdam

Bouw

Soort appartement
Dubbel benedenhuis, Appartement
Woonlaag
1
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930
Onderhoud binnen
Goed
Onderhoud buiten
Goed

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
ca. 160m²
Perceeloppervlakte
ca. 170m²
Oppervlakte woonkamer
ca. 39m²
Inhoud
ca. 565m³

Indeling

Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
1
Aantal verdiepingen
2
Voorzieningen
Rookkanaal, Natuurlijke ventilatie

Energie

Energielabel
A
Isolatie
Muurisolatie, Vloerisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas
Warm water
C.V.-ketel
Verwarming
C.V.-ketel
Ketel
Vaillant (Combi-ketel, Eigendom)

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, In woonwijk
Balkon
Ja
Tuin
Achtertuin
Achtertuin
Oost, 66m², 715×930cm
Schuur
Vrijstaand hout

Omschrijving

Door de aankoop van dit appartement heeft u de mogelijkheid om een mooi, goed en groot gezinshuis in uw bezit te krijgen. Dit zes-kamer appartement met verzorgde achtertuin is meer dan twintig jaar met veel plezier bewoond door de huidige eigenaren en hun gezin. Verkopers bewonen thans het gehele pand, bestaande uit twee woningen, en kunnen naast dit benedenhuis ook het bovenhuis aanbieden.

Het benedenhuis is de thuisbasis voor verkopers geweest. Dat merk je aan alles. Het heeft karakter, het heeft sfeer, het heeft een woonkeuken met eetkamer doorlopend naar de uitgebouwde serre, het heeft een prettige zitkamer met open haard en het ontbreekt daarbij niet aan details. Op de eerste verdieping zijn er vier echt grote slaapkamers waarvan een met een balkon. Daarbij hebben de eigenaren door de jaren heen met visie en beleid de woning(en!) geoptimaliseerd en duurzaam gemoderniseerd voor de toekomst.

Indeling
Het benedenhuis heeft een charmante entree, gevolgd door een lichte vestibule met veel ruimte voor jassen en schoenen. De vestibule heeft veel licht doordat de entree in het portiek aan de zijkant zit en de vestibule een eigen raam aan de voorkant heeft. De tussendeur, met glas-in-lood, geeft toegang tot de gang met berging, meterkast, wc en wasruimte. Het gemak dient hier de mens; door middel van een stortkoker kan vanuit de badkamer op de eerste verdieping het wasgoed direct in deze ruimte worden 'gestort'.

Aan de achterzijde is een ruime woon-/eetkeuken met open haard en zithoek. De goed uitgeruste keuken staat in een L-opstelling tegen de achtergevel en door de doorbraak naar de achterkamer zijn de keuken en eetkamer met elkaar verbonden. De aangebouwde houten serre geeft nog meer ruimte en lichtinval, hetgeen er in combinatie met de open haard voor zorgt dat de ruimte in zomer en winter het epicentrum is voor gezelligheid met uw gezin, familie en vrienden. De dubbele deuren en de enkele deur in de serre zorgen dat er achter de kamer en suite eigenlijk ook een tuin en suite is. In de verzorgde tuin staan een veranda en een schuur. De zitkamer aan de straatkant is door de suitedeuren intiem en 'klein' te maken. Ook hier is een functionele open haard en aan beide zijden zijn de suitekasten nog volledig intact.

Deze verdieping is mede door de onderscheidende breedte van ruim 7m uiterst functioneel en bruikbaar, de woonoppervlakte ervan bedraagt circa 89m².

De bordestrap leidt vanuit de gang naar de eerste verdieping. Ook op deze verdieping komt de ruimere maatvoering goed tot zijn recht. De breedte van het pand zorgt ervoor dat er vier zeer goede slaapkamers zijn van minimaal 11m². De oorspronkelijke kamer en suite is keurig in twee kamers verdeeld met instandhouding van de suitedeuren en -kasten. De slaapkamer aan de achterkant heeft een balkon. Zowel aan de voor- als achterzijde zijn er nog twee slaapkamers van elk circa 3,5m breed. Er is een comfortabele badkamer met douche, dubbele wastafel, wc en bidet. Deze verdieping is omstreeks 82m² groot.

In de gang is een deur naar het trappenhuis van de bovenwoning. Deze deur zal worden afgesloten indien het huis na verkoop niet meer als geheel zal worden bewoond.

De woning is door de verkopers op een ingrijpende maar passende wijze optimaal gemoderniseerd door middel van nieuwe houten kozijnen met dubbel glas, isolatie van de voor- en achtergevel en de vloer. Dit geldt ook voor het bovenhuis en het dak. Alle kamers zijn voorzien van centrale verwarming, er ligt op alle verdiepingen een eikenhouten vloer, de buitenzijde is goed bijgehouden en ook de recent in verband met de splitsing afgegeven code II van de fundering geeft aan dat we hier met een 'goed pand' te maken hebben.

Ligging
De Rivierenbuurt is gebouwd in meerdere perioden en met verschillende woningtypen. De grotere woningen zijn gelegen 'onder' de Rijnstraat en 'boven' de Haringvlietstraat en 'tussen' de Rooseveltlaan en de Amstelkade. In dit deel ligt de Dintelstraat, tussen de gezellige en goede winkels aan de Maasstraat en de fijne restaurants en horeca aan de Scheldestraat. Alles is op loopafstand, inclusief station RAI, metrostation Europaplein, verschillende tram- en busverbindingen en de op- en afrit van de ringweg A10. De RAI ligt om de hoek, net als meerdere (basis)scholen, het Beatrixpark en het Amstelpark. De Dintelstraat kent geen doorgaand verkeer en bestaat uitsluitend uit woningen. De bebouwing heeft één bouwlaag minder dan in de andere delen van de Rivierenbuurt, waardoor de straat lichter is en minder druk.

Het pand c.q. het appartement ligt ongeveer in het midden van de straat en heeft de achtertuin op het oosten gericht. In de tuin staan onder meer een berk en een sering, een stoere houten en comfortabele veranda en een schuur.

Het gehele pand bestaat uit het dubbele benedenhuis dat nu te koop wordt aangeboden en een dubbel bovenhuis. De huidige eigenaren bewonen het gehele pand, waarbij de ouders in het benedenhuis wonen en de studerende kinderen in het bovenhuis. De zolderverdieping van het bovenhuis met dakterras is in gebruik als gastenverblijf en heeft een B&B vergunning.

Splitsing
De splitsingsvergunning is recentelijk afgegeven en de splitsing in twee appartementsrechten zal tegelijk met de verkoop geëffectueerd worden.

De VvE
Gelijktijdig met de splitsing zal een Vereniging van Eigenaren opgericht worden, bestaande uit twee leden, namelijk de eigenaren van het beneden-, respectievelijk het bovenhuis.

Erfpacht
Met het oog op de splitsing in appartementsrechten wordt het voortdurend recht van erfpacht ook in twee rechten gesplitst. De canon voor het benedenhuis is vastgesteld op € 931,60 per jaar en hierbij zijn de Algemene Bepalingen van 2000 van toepassing. Dit betekent dat er sprake is van een jaarlijkse canonindexering op basis van het CBS indexcijfer -/- 1%. De huidige erfpachtcanon loopt tot 15 december 2054. Verkopers hebben een aanvraag tot overstappen naar eeuwigdurende erfpacht tijdig ingediend, waardoor de gunstige afkoopvoorwaarden van toepassing zijn. Koper kan van deze optie desgewenst gebruik maken.


Onthoud de volgende topics:
- dubbel benedenhuis van ruim 160m² met verzorgde tuin van circa 66m²
- pand van 7m breed
- 6 kamers waarvan 4 grote slaapkamers
- mogelijkheid onder gunstige voorwaarden naar eeuwigdurende erfpacht over te stappen
- energie label A
- overal dubbel glas (HR++) in nieuwe houten kozijnen
- alle muren geïsoleerd
- niet 1 maar 2 open haarden
- coole veranda
- oplevering kan snel
- mogelijkheid om ook het bovenhuis (circa 132m² met dakterras van circa 20m²) aan te kopen; over deze laatste optie informeren wij u desgewenst graag.

Foto's

Dintelstraat 49 hs, Amsterdam foto-0
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam foto-1
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam foto-2
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam foto-3
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam foto-4
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam foto-5
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam foto-6
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam foto-7
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam foto-8
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam foto-9
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam foto-10
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam foto-11
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam foto-12
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam foto-13
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam foto-14
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam foto-15
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam foto-16
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam foto-17
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam foto-18
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam foto-19
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam foto-20
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam foto-21
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam foto-22
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam foto-23
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam foto-24
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam foto-25
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam foto-26
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam foto-27
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam foto-28
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam foto-29
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam foto-30
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam foto-31
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam foto-32
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam foto-33
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam foto-34
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam foto-35
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam foto-36
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam foto-37
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam foto-38
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam foto-39
Verkocht

Plattegronden

Dintelstraat 49 hs, Amsterdam plattegrond-0
Dintelstraat 49 hs, Amsterdam plattegrond-1

Documenten

Locatie

[ { "address": "Dintelstraat 49", "zipCode": "1078 VP", "city": "Amsterdam", "lat": 52.3434377, "lng": 4.8937, "heading": 0, "pitch": 0 } ]
[ { "featureType": "all", "elementType": "geometry.fill", "stylers": [ { "weight": "2.00" } ] }, { "featureType": "all", "elementType": "geometry.stroke", "stylers": [ { "color": "#9c9c9c" } ] }, { "featureType": "all", "elementType": "labels.text", "stylers": [ { "visibility": "on" } ] }, { "featureType": "landscape", "elementType": "all", "stylers": [ { "color": "#f2f2f2" } ] }, { "featureType": "landscape", "elementType": "geometry.fill", "stylers": [ { "color": "#ffffff" } ] }, { "featureType": "landscape.man_made", "elementType": "geometry.fill", "stylers": [ { "color": "#ffffff" } ] }, { "featureType": "poi", "elementType": "all", "stylers": [ { "visibility": "off" } ] }, { "featureType": "road", "elementType": "all", "stylers": [ { "saturation": -100 }, { "lightness": 45 } ] }, { "featureType": "road", "elementType": "geometry.fill", "stylers": [ { "color": "#eeeeee" } ] }, { "featureType": "road", "elementType": "labels.text.fill", "stylers": [ { "color": "#7b7b7b" } ] }, { "featureType": "road", "elementType": "labels.text.stroke", "stylers": [ { "color": "#ffffff" } ] }, { "featureType": "road.highway", "elementType": "all", "stylers": [ { "visibility": "simplified" } ] }, { "featureType": "road.arterial", "elementType": "labels.icon", "stylers": [ { "visibility": "off" } ] }, { "featureType": "transit", "elementType": "all", "stylers": [ { "visibility": "off" } ] }, { "featureType": "water", "elementType": "all", "stylers": [ { "color": "#46bcec" }, { "visibility": "on" } ] }, { "featureType": "water", "elementType": "geometry.fill", "stylers": [ { "color": "#c8d7d4" } ] }, { "featureType": "water", "elementType": "labels.text.fill", "stylers": [ { "color": "#070707" } ] }, { "featureType": "water", "elementType": "labels.text.stroke", "stylers": [ { "color": "#ffffff" } ] } ]