Klaprozenweg 43f* AMSTERDAM

Deze woning is verkocht
oppervlakte
202 m²
kamer(s)
7
soort woning
Tussenwoning
Bouwjaar
2015
Deze allereerste ontwikkeling in de zelfbouwstrook aan de Klaprozenweg is een bron van inspiratie en is een voorbeeldfunctie voor de huidige ontwikkelingen die er in het gebied 'Buiksloterham' gaande zijn. Het geheel bestaat uit een riant voorhuis aan de Klaprozenweg en kleiner achterhuis, plaatselijk bekend Kaasjeskruidstraat 28. De objecten zijn per adres te koop maar ook uiteraard als geheel. Zie voor de totale aanbieding de presentatie van de Klaprozenweg 43 f a € 1.175.000,--.

Het pand Klaprozenweg 43f , het voorhuis aan de straatzijde, is een echt gezinshuis en kan uitstekend in een combinatie van wonen en werken worden gebruikt. Het stoere, stijlvolle pand is gereed om direct te betrekken en te gebruiken. De aanwezige verdiepingen (vier stuks) zijn modulair ingericht en daardoor eenvoudig te wijzigen naar uw eigen inzichten en gewenste gebruik. Daarbij is er tevens de mogelijkheid om het pand nog uit te breiden door een extra verdiepingen en in de bestaande verdiepingen door uw eigen smaak en stijl oor te voeren in keuken en één badkamer.

Het huis is opgezet geheel in de stijl en sfeer van de vroegere industriële bedrijvigheid die er hier heerste en de huidige individualistische beleving van een 'eigen huis bouwen'. Veel licht en open ruimten, gedeeltelijk onafgewerkt, materialen in het zicht en met duurzaamheid ontwikkelt en gebouwd. De gevelafwerking van beide units met onderhoudsvrije gerbrande houten delen geven het huis een bijzondere e kenmerkende uitstraling en afwerking.

Het pand kent vier bouwlagen en meerdere terrassen en een patio tuin op het zuiden en één eigen parkeerplaats aan de achterzijde met een achterom.

Globale indeling Klaprozenweg 43 f:
De ingang aan de begane grond geeft toegang tot een werk-/leefruimte met meterkast en welke van de achterzijde gescheiden is door een separatiewand. Aan de achterzijde is thans een woonkeuken voorzien van een modulaire opgestelde keuken en een volledig staal en glazen achterpui met uitzicht en toegang naar de zeer groene achtertuin, vol met fruitbomen en struiken. Er is een goede mogelijkheden om hier (centraal) een grote, complete, keuken te plaatsen, alle technische voorzieningen zijn aanwezig. Er is uiteraard verder een apart toilet.

De eerste verdieping is de woonverdieping en heeft als kenmerk de enorme erker aan de voorzijde welke grotendeels uit glas bestaat en een grote vide. De verdieping is geheel open, licht, voorzien van een sier open haard, houten vloer en een lekker balkon aan de achterzijde en dus weer op het zuiden.

De tweede verdieping bestaat uit twee slaapkamers en twee badkamers en een separaat toilet. De master aan de achterzijde is riant, heeft een grotendeels glazen achterpui en een aangrenzende (nog aan te leggen) badkamer. Aan de voorzijde een tweede slaapkamer. De 2e badkamer heeft een ruime douche, wastafel en een bijpassende eigentijdse afwerking. Verder een overloop en een separaat toilet.

De 3e verdieping is ingedeeld met een 3e slaapkamer en een open ruimte in combinatie met de overloop aan de achterzijde. Ook hier weer super veel glas en ook nog een groot terras (weer zuid). Door de wel doordachte bouw is hier eenvoudig nog uitbreiding te realiseren of een 4e slaapkamer. Op deze verdieping is ook de technische ruimte van het pand. Vanaf het grote dakterras is er een vaste trap naar het platte dak waar zo mogelijk een nog groter terras aangebracht kan worden of gekozen kan worden voor een extra opbouw. Er is een prachtig uitzicht over de gehele buurt en alle ontwikkelingen die er gaande zijn.

Tot het object behoort een parkeerplaats aan de achterzijde (kaasjeskruidstraat) en er is een eigen entree naar de achtertuin. Deze op het zuiden gelegen (privé)tuin staat vol met vruchtendragende bomen en struiken. daarnaast is er een terras op de 1e verdieping en 3e verdieping en mogelijkheid voor een dakterras op het platte dak of grenzend aan de eventuele nog te bouwen 4e verdieping.

Woonoppervlakte NEN2580 gemeten: 202 m² en circa 125 m² buitenruimte waarvan circa 56 m² tuin.

Het geheel is gasloos ontwikkelt, heeft een ondergrondse grijswater tank van 3000 liter ten behoeve van toilet en tuinbesproeiing en is voorbereid op zonnepanelen en heeft een warmte terugwin installatie. Staal en hout zijn de basis van het casco, veel glas aan vooral de achterzijde, ruime verticale en horizontale zichtlijnen door het ruime trappenhuizen en vide.

Overal is vloerverwarming waardoor het huis (of liever; de huizen) effectief ook ruim zijn, rust uitstraalt en een comfortabele verwarming geeft.

Past de omschreven indeling u niet dan is het eenvoudig om een eigen invulling te geven aan deze enorme oppervlakte. Binnen de bouwmuren kunt u ook uw eigen indeling realiseren en daarbij ook nog uitbreiden.

Bestemming:
Privaatrechtelijke bestemming (erfpacht) is 50/50 voor een woon-/werkfunctie van maximaal 300 m² (thans circa 200 m², binnen het bestaande recht kunt u derhalve zonder canonverhoging nog uitbreiden). Afkoop van eeuwigdurende erfpacht wordt mogelijk gemaakt. De publiekrechtelijke bestemming is 'gemengd'.

Indien de objecten separaat verkocht worden zullen er afspraken gemaakt moeten worden over nutsinstallaties en eventuele servicekosten. Kadastraal is er sprake van een zelfstandig object canon dient nog gesplitst te worden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Tussenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2015
Daktype
plat dak
Dakmateriaal
bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
202 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
104 m²
Bruto inhoud
780 m³
Perceeloppervlakte
185 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
1
Voorzieningen
mechanische ventilatie, tv kabel

Energie

Isolatie
dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas
Soort verwarming
stadsverwarming, vloerverwarming geheel, warmte terugwininstallatie
Warm water
stadsverwarming

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
K
Perceel
11125
Oppervlakte
185 m²
Eigendomssituatie
Eigendom belast met erfpacht

Buitenruimte

Ligging
Aan drukke weg, bedrijventerrein, in woonwijk, open ligging
Tuintype
achtertuin
Tuin
Verzorgd, zuid, 5.80 x 9.80 m
Oppervlakte
57 m²
Bereikbaar via achterom
ja

Garage

Soort garage
parkeerplaats
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Uw makelaar voor dit object is:

Kaart Klaprozenweg 43f* AMSTERDAM

naar Klaprozenweg 43f* AMSTERDAM
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand