Appartement kopen Amsterdam

Naast de algemene aandachtspunten bij de koop van een huis, zijn er voor de koop van een appartement nog extra punten waar je op moet letten.

Vereniging van Eigenaren
Een appartement is een onderdeel van een groter gebouw. Je hebt dus te maken met meerdere eigenaren, die ieder een appartement in het pand heeft. Ieder appartementencomplex heeft daarom een vereniging van eigenaren. Voordat je een appartement koopt is het goed om te achterhalen hoe de VvE functioneert. Let daarbij op het volgende:

- Wat zijn de servicekosten?
- Hoe staat het met het onderhoud van het pand?
- Is er een onderhoudsplan?
- Werkt de VvE aan een reservefonds voor bijvoorbeeld groot onderhoud?
- Heeft de VvE een collectieve opstalverzekering?

Servicekosten
De servicekosten zijn afhankelijk van de leeftijd van het gebouw, de staat van eht onderhoud en extra voorzieningen als een lift of een gemeenschappelijke tuin. Daarnaast worden de servicekosten gebruikt voor verzekeringen en de schoonmaak.

Let op eventuele betaalachterstand vorige eigenaar
Het komt wel eens voor dat de vorige eigenaar van het appartement de VvE nog geld verschuldigd is. De notaris moet je dit melden en dan ben je als koper aansprakelijk voor het bedrag wat nog open staat.

Splitsingsakte en splitsingsreglement
Bij de koop van een appartement te maken krijg je met een splitsingsacte en splitsingsreglement te maken. Hierin staat hoe het appartementencomplex is ingedeeld en wat de regels voor de VvE-vergaderingen zijn.

Appartement kopen Amsterdam
Dit en meer zijn allemaal zaken waar AMEO makelaar je natuurlijk graag bij helpt om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de koop van een appartement. Neem contact met ons op of loop bij ons binnen.