Herengracht 407 bel + I Amsterdam

Huurprijs excl. BTW € 3.600 per maand

Bouwjaar
-1906
WAT EEN CHARME EN UITSTRALING! TE HUUR: KLASSIEKE KANTOORRUIMTE VAN 118 M V.V.O. MET WAANZINNIG UITZICHT OVER DE 7 BRUGGEN VAN DE LEIDSEGRACHT. GELEGEN AAN DE HERENGRACHT, NABIJ DE LEIDSESTRAAT.

Omschrijving:
Schitterende klassieke kantoorruimte, met hoogwaardig gebruik van materialen. Door de ligging op de bel-etage en eerste etage heeft men een prachtig uitzicht over de Herengracht en Leidsegracht. De kantoorruimte meet in totaal 118 m v.v.o. (vrij verhuurbaar vloeroppervlak), gemeten conform NEN2580 en is verdeelt over 4 royale kantoorkamers.

Indeling:
Middels het statige hardstenen bordes bereikt u de gemeenschappelijke ingang en hal op de bel-etage. De ontvangsthal is voorzien van een klassieke marmervloer en hoge plafonds met ornamenten.

Toegang tot de eerste kantoorkamer (circa 32 m) gelegen aan de voorzijde van het pand. De kantoorkamer is onder meer voorzien van een massief houtenvloer, hoge plafonds met ornamenten en een bijzondere op maat gemaakte kast. Doordat de kantoorkamer aan de voorzijde is voorzien van royale raampartijen en aan de achterzijde gelegen is aan een patio is het een heerlijke lichte werkplek. Middels een aantal treden bereikt u de bijbehorende kamer in het achterhuis (circa 20 m). Deze kamer heeft een bijzonder hoog plafond, massief houtenvloer en karakteristieke ingebouwde (boeken)kast.

Via de gemeenschappelijke trap naar de eerste etage krijgt u toegang tot de kantoorkamer aan de voorkant (circa 50 m). Deze bijzondere ruimte heeft frontaal zicht op de Herengracht. Doordat de kantoorkamer de volle breedte beslaat en voorzien is van grote raampartijen is er een veel lichtinval. De hoge plafonds en moderne parketvloer maken het plaatje compleet. Middels een paar treden bereikt u het achterhuis de bijbehorende kamer (circa 20 m).
Via de centrale hal is de gemeenschappelijke keuken te bereiken. Hier kunt u gebruik maken van de aanwezige apparatuur en tevens uw eigen apparatuur plaatsen. In de patio zijn een dames- en een herentoilet gesitueerd.

Oppervlakte:
Bel etage: kamer aan voorzijde 32,37 m, kamer achterhuis 19,79 m;
Eerste verdieping: kamer aan voorzijde 46,94 m, kamer achterhuis 19,28 m;
Totaal verhuurvloer oppervlakte 118 m.

Locatie:
De kantoorruimte is gelegen op een representatieve en sfeervolle locatie op de Herengracht nabij de Leidsestraat met uitzicht over de Herengracht en de Leidsegracht. In de nabije omgeving van de kantoorruimte bevinden zich vele voorzieningen op het gebied van kunst en cultuur, winkels, cafs en restaurants.

Bereikbaarheid:
De bereikbaarheid per openbaar vervoer is goed. Op loopafstand bevinden zich aan de Leidsestraat de tramhaltes van lijn 2 en 12 en aan de Raadhuisstraat de tramhaltes van lijn 13 en 17.
Daarnaast bevinden zich aan de Raadhuisstraat de bushaltes voor de lijnen 170, 172, 272, 352, 354, 358, N 70. Zowel de tramlijnen als de buslijnen geven bijna allemaal een directe verbinding met het Centraal Station.

Huurprijs:
Geheel - 3.600,-- per maand. De huurprijs dient vermeerderd te worden met servicekosten en btw.
Bel-etage - 1.800,-- per maand. De huurprijs dient vermeerderd te worden met servicekosten en btw.
Eerste verdieping - 2.300,-- per maand. De huurprijs dient vermeerderd te worden met servicekosten en btw.

Servicekosten:
Servicekosten 60,-- per maand exclusief btw bestaande uit schoonmaak en onderhoud van de gemeenschappelijke ruimte waaronder keuken, hal en toiletten, glasbewassing.
Voorschot nutsvoorzieningen 150,-- per maand exclusief btw, dit is op basis van na calculatie. Verhuurder overlegd aan het einde van het jaar een overzicht met de werkelijk gemaakte kosten. Telefonie en internet is niet inbegrepen in de servicekosten.

Bestemming:
Publiekrechtelijk is bestemming kantoorruimte toegestaan.

Huurbetaling:
Maandelijks, bij vooruitbetaling volgens automatische incasso opdracht ten gunste van de verhuurder.

Huurtermijn:
Nader overeen te komen, met een voorkeur voor 5 + 5 jaar.

Huuringangsdatum:
In nader overleg.

Huurprijsindexatie:
Jaarlijks, voor het eerst 1 (n) jaar na huuringangsdatum, vindt wijziging plaats van de huurprijs op basis van de wijziging van het Consumentenprijsindexcijfer (CPI), reeks CPI Alle huishoudens (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Zekerheidsstelling:
Huurder dient een waarborgsom te stellen ter grootte van tenminste drie maanden huur, te vermeerderen met servicekosten en btw.

Huurvoorwaarden:
Op basis van een standaard huurcontract kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW, zoals opgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (R.O.Z. model 2015), met de bijbehorende algemene bepalingen, alsmede enkele bijzondere bepalingen zoals door eigenaar aan te geven.

Bijzonderheden:
- Deel verhuur is bespreekbaar per etage ( bel etage bestaat uit kamer aan de voorzijde en kamer in het achterhuis gezamenlijk m , eerste verdieping bestaat uit een kamer aan de voorzijde en een kamer in het achterhuis gezamenlijk m).
- Een overeenkomst kan pas tot stand komen na uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van de eigenaar / verhuurder van het pand.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
BTW belast
ja
Service kosten
€ 420 p/m
Conditie Service kosten
per maand
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort object
Kantoorruimte
Type
Kantoorruimte
Bouwtype
Bestaande bouw
Mogelijke functie(s)
Kantoorruimte

Oppervlakten en inhoud

Opp kantoorruimte
118 m²
In units vanaf
52 m²
Perceel
120 m²

Indeling

Aantal verdiepingen
2
Voorzieningen
Inbouwarmaturen, Te openen ramen, Kabelgoten, Toilet, Pantry, Verwarming, Kamerindeling

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
I
Indexnummer
4
Perceel
10191
Oppervlakte
180 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Uw makelaar voor dit object is:

Naam: Frederique Appel
Tel: 020-2420120
Email: frederique@ameo.nl

Kaart Herengracht 407 bel + I Amsterdam

naar Herengracht 407 bel + I Amsterdam
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand