Hagedoornweg 68 - 70 Amsterdam

Vraagprijs € 775.000 k.k.

Bouwjaar
1925
UITSTEKENDE ONTWIKKELINGSINVESTERING IN AMSTERDAM NOORD MET WINKEL(S) & WONING(EN)!

In het centrum van oud Amsterdam Noord, in de authentieke Van der Pekbuurt, ligt dit interessante winkel-/woonhuis. Strategisch gelegen bij de kop van de markt en de hippe winkeltjes in de Van der Pekstraat en de creatieve kantoor hubs van 'Overhoeks' en 'Buiksloterham'. Verder is het nabij het vernieuwde winkelcentrum 'Volewijck' met alle benodigde winkels en voorzieningen. Metrostation Noorderpark op loopafstand met 1 halte tot aan het Centraal Station. Buiksloterwegpont naar het Centraal Station op slechts 3 fietsminuten.

De Hagedoornweg 68-70 is een breed tussenpand (ruim 750cm) bestaande uit een winkelruimte met een aangebouwd magazijn en een daarboven gelegen woonhuis over twee verdiepingen.
Het geheel zal in overleg leeg en ontruimd worden opgeleverd door verkopers. U koopt een uitstekende ontwikkelingspropositie op een sterk aan belangstelling winnend gedeelte van Amsterdam Noord.

Maten/oppervlakten: Volgens recent uitgevoerde NEN2580 metingen zijn de volgende oppervlakten bekend.
Hagedoornweg 68-70 begane grond (bedrijfsruimte) 115 m² V.V.O.
Hagedoornweg 68-70 eerste en tweede verdieping (woonoppervlakte) 126 m2
Frontbreedte pand 750 cm

Het gebouw: De Hagedoornweg 68-70 is een breed tussenpand (ruim 750cm) monumentaal (orde 3) gebouw en is in één gebruik. Het bestaat uit een brede winkelruimte op de begane grond met een centrale entree geflankeerd door twee goede etalageruiten. Er is vanuit de winkel een spiltrap naar de 1e verdieping. Aan de achterzijde is een eenvoudige uitbouw. Het pand heeft thans twee huisnummers en staat geregistreerd als 'woonfunctie/ winkelfunctie'. Het object betreft een beschermd stadsgezicht.

Op de 1e en 2e verdieping is één woning gelegen. Het geheel verkeert thans in een grotendeels leeg gesloopte, casco staat. De 1e verdieping zou een ruime woonverdieping kunnen zijn met een woonkamer, keuken en balkon aan de achterzijde. De 2e verdieping, kap-verdieping, kan eenvoudig in twee goede slaapkamers worden gedeeld, gescheiden door een badkamer. Een eventueel dakterras behoort tot de mogelijkheden. Door het onderscheidende volume en vloeroppervlakte van het pand zijn er diverse andere mogelijkheden om een ontwikkeling uit te voeren. Denk hierbij aan 1 tot 4 kleine appartementen of 1 winkelruimte met 1 of 2 bovenwoningen.

Erfpacht: Het perceel is belast met een voortdurend recht van erfpacht van de gemeente Amsterdam. Van toepassing zijn de Algemene Bepalingen van de gemeente Amsterdam van 1994. De huidige jaarlijkse canon bedraagt € 1.590,71 De canon loopt thans tot 1 juli 2049 en wordt 5 jaarlijks geïndexeerd. De eerstvolgende index is per 1-7-2024. Per 2049 vindt de eerste algehele herziening plaats. Verkopers hebben een aanbieding gevraagd aan de gemeente Amsterdam tot eeuwigdurende afkoop. Hagedoornweg 68/70 staat bij de canon herziening te boek als één winkel en één woonhuis.

Bestemming (publiekrechtelijk): Conform het vigerende bestemmingsplan d.d. 10/08/2010 genaamd 'Oud Noord', is het huidige gebruik toegestaan. Binnen het bestemmingsplan heeft het object de bestemming 'gemengd', met daarnaast een nadere functieaanduiding voor de winkelruimte te weten: Hagedoornweg 68-70: DH1 = Detailhandel & dienstverlening toegestaan. Wonen is uiteraard geen probleem voor de bovengelegen verdiepingen.

Het object biedt diverse ontwikkelingsmogelijkheden, passend bij de binnenstedelijke ontwikkeling van het 'Buiksloterham' gebied met 'wonen' en 'werken' en vervolgens alle denkbare scholen, de universiteit en al het andere wat Amsterdam mondiaal tot een van de meest geliefde plaatsen maakt om te wonen.

De onroerende zaak wordt verkocht volgens het principe 'as is, where is'. Er zal een ouderdoms- en asbestclausule worden opgenomen namens verkoper.

Oplevering in overleg, voorkeur voor 2020.
Energielabel betreft het geheel als winkelruimte in de huidige staat.
Opgegeven metrage betreft het gehele pand.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort object
Belegging
Type
Belegging
Bouwtype
Bestaande bouw
Mogelijke functie(s)
Belegging

Oppervlakten en inhoud

Perceel
128 m²

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
K
Perceel
6810
Oppervlakte
128 m²
Eigendomssituatie
erfpacht
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Uw makelaar voor dit object is:

Naam: Frederique Appel
Tel: 020-2420120
Email: frederique@ameo.nl

Kaart Hagedoornweg 68 - 70 Amsterdam

naar Hagedoornweg 68 - 70 Amsterdam
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand