Vorige | Volgende

Hagedoornweg 68 - 70 Amsterdam, Van der Pekbuurt

Richtprijs € 850.000 k.k.

Bewaar object

Omschrijving

LET OP: BETREFT EEN BELEGGING-/ONTWIKKELINGSOBJECT WELKE EVENTUEEL IN COMBINATIE MET HAGEDOORNWEG 72-74 VERKOCHT KAN WORDEN. ZIE DE APARTE AANMELDING.

Op een centrale locatie gelegen in Oud Amsterdam Noord, nabij de Van der Pekstraat, Mosplein en Mosveld en grootschalige transformatie van het Buiksloterhamterrein staat dit brede woon-/winkelpand. Het geheel wordt geheel leeg en ontruimd opgeleverd! Een uitstekende ontwikkelingspropositie op een sterk aan belangstelling winnend gedeelte van Amsterdam Noord. De pont is 5 minuten fietsen en vervolgens de diverse hoge scholen en universiteitslocaties. Een goede investering welke heel goed 'rond te rekenen' is.

Hagedoornweg 68-70:
Dit betreft een woon-/winkelhuis bestaande uit een winkel met uitbouw aan de achterzijde op de begane grond, plaatselijk bekend Hagedoornweg 68, en een bovenwoning op de 1e en 2e verdieping plaatselijk bekend Hagedoornweg 70.

Hagedoornweg 68 staat geregistreerd bij de BAG als een 'woonfunctie, winkelfunctie' en Hagedoornweg 70 als een 'winkelfunctie, woonfunctie'.

De Hagedoornweg 68 bestaat uit een brede winkelruimte onder de hoofdopbouw met een centrale entree geflankeerd door twee goede etalage ruimten. Over de gehele breedte is er uitbouw aan de achterzijde welke feitelijk één open ruimte is en als opslag en kantoorruimte in gebruik is. Voor deze uitbouw is waarschijnlijk nimmer een vergunning aangevraagd. Deze bedrijfsruimte is in 'eigen gebruik'.

Er is vanuit de winkel een spiltrap naar de 1e verdieping.

De Hagedoornweg 70 is de woonruimte op de 1e en 2e verdieping. De woning heeft thans geen entree vanaf de openbare weg. Visueel is te zien dat er twee verschillende entrees aanwezig geweest zijn. De eerste verdieping is verouderd en heeft wel voorzieningen ten behoeve van een keuken, toilet en sanitair. De 2e verdieping is geheel leeg gesloopt als casco. De woning beschikt wel over eigen voorzieningen. Het geheel wordt gebruikt door de eigenaars, niet als eigen woning.

Maten / oppervlakten:
Volgens recent uitgevoerde NEN2580 metingen zijn de volgende oppervlakten bekend.

Hagedoornweg 68 115 m² V.V.O.
Hagedoornweg 70 126 m² woonoppervlakte

Erfpacht:
Het betreft een perceel welke belast is met een voortdurend recht van erfpacht waarbij de eigendom van de grond is voorbehouden aan de gemeente Amsterdam. Van toepassing zijn de Algemene Bepalingen van de gemeente Amsterdam van 1994. De volgende jaarcanon is actueel.

Hagedoornweg 68-70: € 1.590,71

De canon loopt thans tot 1 juli 2049 en worden 5 jaarlijks geïndexeerd. De eerst volgende index is per 1-7-2024. Per 2049 vind de eerste algehele herziening plaats. Na het splitsen van de woningen en de bedrijfsruimten kan bij een eigendomsoverdracht vóór 31 december 2019 koper een aanvraag doen voor eeuwigdurende afkoop. Koper kan in ieder geval een verlengde afkoop aanvragen.

Hagedoornweg 68/70 staat te boek als woon-/winkelhuis met magazijn.

Bestemming (publiekrechtelijk):
Conform het vigerende bestemmingsplan d.d. 10/08/2010 genaamd 'Oud Noord', is het huidige gebruik toegestaan. Binnen het bestemmingsplan heeft het object de bestemming 'wonen', met daarnaast een nadere functieaanduiding voor de winkelruimten te weten:

Hagedoornweg 70: DH1 = Detailhandel & dienstverlening toegestaan.

Lastenspecificatie:
Ter zake de onroerende zaken zijn de volgende lasten bekend:
Hagedoornweg 68-70 (WOZ als één object gezien):
WOZ waarde = € 195.000,--
OZB-bedrag = € 299,36,
Rioolrecht = € 149,41
Waterschapsbelasting = € 22,26

Bijzonderheden:
Het pand geniet een beperkte beschermde status als 'orde 3' pand.

De uitbouw van Hagedoornweg 68 is niet onderheid en is (naar beste schatting minimaal circa 50 jaar of langer geleden) gebouwd zonder de daartoe (eventueel) benodigde vergunning. Deze uitbouw was reeds aanwezig bij de canon herziening. Bovendien kunnen hier asbest houdende materialen bij gebruikt zijn. Koper vrijwaart verkoper hiervoor.

Voor alle bij de verkoop betrokken percelen kunnen verkopers niet uitsluiten dat er delen van belendende panden, uitbouwen of stukjes grond, in gebruik zijn bij buren, eigenaars van omliggende percelen. De huidige situatie is al decennia in de huidige staat en er hebben zich, voor zover bekend en gemeld, nimmer (rechts) gedingen voorgedaan waarbij de huidige feitelijke situatie in het geding is geweest. Koper(s) vrijwaart/vrijwaren verkopers hiervoor.

Verder geldt dat de onroerende zaak wordt verkocht volgens het principe 'as is, where is. er zal een ouderdoms- en asbestclausule worden opgenomen namens verkoper.

Oplevering in overleg, voorkeur voor 2020.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Conditie Service kosten
per vierkante meter per jaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort object
Belegging
Type
Winkel met woonruimte
Bouwtype
Bestaande bouw
Mogelijke functie(s)
Belegging

Oppervlakten en inhoud

Perceel
128 m²

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
K
Perceel
6810
Oppervlakte
128 m²
Eigendomssituatie
Erfpacht
Bekijk alle kenmerken
Uw makelaar voor dit object is:

Naam: Frederique Appel
Tel: 020-2420120
Email: frederique@ameo.nl

Alle foto's

Kaart Hagedoornweg 68 - 70 Amsterdam, Van der Pekbuurt

naar Hagedoornweg 68 - 70 Amsterdam, Van der Pekbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object

Vragen? Bel ons dan gerust op 020-6001600 of stuur een . Contact opnemen