Entrepotdok 68B+69B AMSTERDAM

Deze woning is verkocht onder voorbehoud
oppervlakte
199 m²
kamer(s)
4
soort woning
Appartement/flat
Bouwjaar
-1906
Werken, wonen, recreëren, een terrasje pikken, uit eten gaan, Artis bezoeken en zelfs zwemmen. Dit kan allemaal op het Entrepotdok. Wij mogen u deze royale ruimte in dit voormalig pakhuis, op een unieke plek in het hart van de Plantagebuurt, te koop aanbieden. De ruimte heeft diverse mogelijkheden en bovenal een authentieke en stedelijke allure. U bent van harte welkom.

OMSCHRIJVING:
De verkoop betreft een moderne bedrijfsruimte thans in gebruik als multifunctionele kantoorruimte met mogelijkheid voor omzetting naar woonfunctie/loft dan wel 2 aparte zelfstandige woningen.
Het zijn twee representatieve door Eckhardt en Leeuwenstein Architekten ontworpen bedrijfs-/kantoorunits die thans één geheel vormen, gelegen op de bel-etage aan de achterzijde van voormalig pakhuis Tiel.
De entree bevindt zich aan de inpandige corridor. Deze is nu samen met de aangrenzende aan de voorzijde gelegen bedrijfsruimte als één entree samengevoegd tot een hoofdingang. De units zijn gelegen aan de achterzijde van het pand en met elkaar verbonden via openingen in de draagmuur.
De ruimte verkeert in een zeer goede en nette staat van onderhoud en voldoet aan moderne maatstaven.

Er zijn meerdere gebruiksdoeleinden mogelijk. De appartementen hebben momenteel privaatrechtelijk de bestemming bedrijfsruimte en zijn in gebruik als kantoor.
Publiekrechtelijk is de bestemming wonen toegestaan. Volgens het bestemmingsplan geldt hier de bestemming Gemengd 1.
In het complex zijn meerdere appartementen die de bestemming bedrijfsruimte officieel hebben omgezet naar bestemming wonen of werken/wonen. De koper/toekomstige eigenaar dient hiervoor echter wel zelf de omgevingsvergunning bij de gemeente aan te vragen.

LOCATIE:
Gelegen aan het Entrepotdok, een gracht met diverse pakhuizen, tussen het Kadijksplein en de Sarphatistraat, evenwijdig aan de Hoogte en Laagte Kadijk en de Plantagekade en dierentuin Artis. De ruimte maakt onderdeel uit van het grootste bewoonde pakhuizencomplex van Amsterdam. De 84 monumentale pakhuizen zijn tussen 1708 en 1829 in fasen gebouwd. Zij dienden als op- en overslagruimte van goederen. Begin jaren tachtig werden hier appartementen gecreëerd rond een gemeenschappelijke binnenplaats. Op de begane grond en eerste verdieping zijn nieuwe bedrijfsruimtes gesitueerd. De kelders zijn in gebruik als berging en een gedeelte als parkeergarage en bedrijfsruimte. De sfeervolle locatie en de robuuste, historische gebouwen maken het een unieke plek om te wonen of werken. De Plantagebuurt heeft veel stedelijke voorzieningen en bovendien is het bruisende centrum van Amsterdam op een steenworp afstand gelegen. Deze ruimtes liggen aan de rustige kant van het Entrepotdok, waar de sfeer bijna dorps te noemen is.

BEREIKBAARHEID:
Het Entrepotdok heeft een centrale ligging en is uitstekend te bereiken met eigen vervoer. Vanaf de A1 en A10 Oost via de Piet Heintunnel, vanaf de A10 Noord via de IJtunnel en vanuit het centrum via de Kattenburgerstraat. Ook de verbinding met het openbaar vervoer is goed. Er zijn in de omgeving meerdere bus- en tramhaltes richting Amsterdam Centraal Station. Daarnaast is de Metro op het Waterlooplein op circa 15 minuten loopafstand.

OPPERVLAKTE:
VVO (bedrijf): circa 192 m2
GBO (wonen): circa 199 m2

VRAAGPRIJS:
€ 895.000,- k.k.

BESTEMMING:
De bestemming conform het thans geldende bestemmingsplan "Oostelijke Binnenstad" is gemengd-1 waarbij wonen, kantoren, detailhandel, en onder andere consument verzorgende dienstverlening zijn toegestaan. Voor de uitgebreide beschrijving verwijzen wij u naar de site www.ruimtelijkeplannen.nl.

ERFPACHT:
De verkoop betreft:

Het voortdurend recht van erfpacht van het appartementsrecht A- 31 rechtgevend op het uitsluitend gebruik van de bedrijfsruimte, gelegen op de bel-etage van het voormalige pakhuis Tiel aan het Entrepotdok 68 B te Amsterdam. De algemene bepalingen voor voortdurende erfpacht 1994 zijn van toepassing. Het betreft een jaarlijkse betaling van de canon met een vijfjaarlijkse indexering. De erfpachtcanon bedraagt op dit moment € 1.694,81 en wordt voor het eerst geïndexeerd op 1 augustus 2023. Het huidige tijdvak loopt van 1 augustus 1998 t/m 31 juli 2048.

Het voortdurend recht van erfpacht van het appartementsrecht A- 29 rechtgevend op het uitsluitend gebruik van de bedrijfsruimte, gelegen op de bel-etage van het voormalige pakhuis Tiel aan het Entrepotdok 69 B te Amsterdam. De algemene bepalingen voor voortdurende erfpacht 1994 zijn van toepassing. Het betreft een jaarlijkse betaling van de canon met een vijfjaarlijkse indexering. De erfpachtcanon bedraagt op dit moment € 1.764,99 en wordt voor het eerst geïndexeerd op 1 juli 2019. Het huidige tijdvak loopt van 1 juli 1999 t/m 30 juni 2049.

OPLEVERING:
De verkoop vindt plaats in de huidige staat en het object zal vrij van verhuur en ontruimd worden opgeleverd. Alle meters voor gas, water en elektra zijn nu gemeenschappelijk met de aangrenzende bedrijfsruimte. De verkoper zal zorg dragen voor het afsluiten en loskoppelen hiervan. De koper dient echter voor eigen rekening en risico de nutsvoorzieningen weer aan te sluiten.

BIJZONDERHEDEN:
- Een gedeelte van de gemeenschappelijke ruimte bij de entree is op dit moment in gebruik gegeven door de VVE middels een exclusief gebruiksrecht en samengevoegd bij het verwezenlijken van de hoofdingang.
- Het omzetten van de privaat- en publiekrechtelijke bestemming naar bestemming 'wonen' is geheel voor rekening en risico van de koper.
- De verkoop betreft 2 appartementsrechten welke alleen tezamen in combinatie verkocht worden.
- Het complex betreft een Rijksmonument.
- Er zijn geen wachttijden voor het verkrijgen van een parkeervergunning (voor actuele informatie raadpleeg de site van de Gemeente Amsterdam)
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement/flat
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906
Daktype
samengesteld dak
Dakmateriaal
pannen, bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
199 m²
Bruto inhoud
635 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Voorzieningen
mechanische ventilatie

Energie

Soort verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
O
Indexnummer
31
Perceel
4254
Eigendomssituatie
Eigendom belast met erfpacht
 
 
Gemeente
Amsterdam
Sectie
O
Indexnummer
29
Perceel
4254
Eigendomssituatie
Eigendom belast met erfpacht
Ligging
Aan water, in centrum, in woonwijk

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
openbaar parkeren
Bekijk alle kenmerken

Kaart Entrepotdok 68B+69B AMSTERDAM

naar Entrepotdok 68B+69B AMSTERDAM
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand