Entrepotdok 68 AMSTERDAM

Dit bedrijfsobject is verkocht
Bouwjaar
-1906
Wij mogen u deze prachtige industrieel gerenoveerde loft ruimte (4 appartementsrechten!) te koop aanbieden aan het Entrepotdok in de Amsterdamse Plantagebuurt.

Huidige situatie/omschrijving:
Het object is thans in gebruik als moderne hoogwaardige kantoorruimte. De kantoorunits zijn ontworpen door Eckhardt en Leeuwenstein Architecten en zijn gelegen op de bel-etage van het voormalige pakhuis Tiel.

Middels de centrale corridor/entree (en eveneens via een eigen entree aan de Entrepotdok) zijn de diverse kantoorruimtes te bereiken, alsmede de keuken en berging. Twee keurige dubbele toiletgroepen zijn centraal gesitueerd. Van origine zijn het vier aparte bedrijfsruimtes, die door middel van openingen in de draagmuur met elkaar verbonden zijn. Het geheel is keurig verzorgd en voldoet aan alle moderne eisen.

De oppervlakte bedraagt 415 m² v.v.o., waarvan 16 m² in gebruik is gegeven door de VvE middels een vaststellingsovereenkomst (het één en ander is ingemeten conform de NEN2580 meetinstructie).

Locatie:
Gelegen aan het Entrepotdok, dat zich kenmerkt door de diverse pakhuizen, tussen het Kadijksplein en de Sarphatistraat, met uitzicht over de dierentuin Artis. De appartementsrechten maken onderdeel uit van het grootste bewoonde pakhuizencomplex van Amsterdam. De 84 monumentale pakhuizen zijn tussen 1708 en 1829 in fasen gebouwd. Zij dienden als op- en overslagruimte van goederen. Begin jaren tachtig werden hier appartementen gecreëerd rond een gemeenschappelijke binnenplaats. Op de begane grond en eerste verdieping zijn nieuwe bedrijfsruimtes gesitueerd. De kelders zijn in gebruik als berging en een gedeelte als parkeergarage en bedrijfsruimte. De sfeervolle locatie en de robuuste, historische gebouwen maken het een unieke plek om te wonen of werken. De Plantagebuurt heeft veel stedelijke voorzieningen en bovendien is het bruisende centrum van Amsterdam op een steenworp afstand gelegen. Deze ruimtes liggen aan de rustige kant van het Entrepotdok, waar de sfeer bijna dorps te noemen is.

Bereikbaarheid:
Het Entrepotdok heeft een centrale ligging en is uitstekend te bereiken met eigen vervoer. Vanaf de A1 en A10 Oost via de Piet Heintunnel, vanaf de A10 Noord via de IJtunnel en vanuit het centrum via de Kattenburgerstraat. Ook de verbinding met het openbaar vervoer is goed. Er zijn in de omgeving meerdere bus- en tramhaltes richting Amsterdam Centraal Station. Daarnaast is de Metro op het Waterlooplein op circa 15 minuten loopafstand.

Bestemming:
De publiekrechtelijke bestemming conform het thans geldende bestemmingsplan "Oostelijke Binnenstad" is Gemengd-1 waarbij wonen, kantoren, detailhandel, en andere consument verzorgende dienstverlening zijn toegestaan. Voor de uitgebreide beschrijving verwijzen wij u naar de site www.ruimtelijkeplannen.nl.

Mogelijkheden:
De 4 (vier) appartementsrechten hebben de privaatrechtelijke bestemming 'bedrijfsruimte'. Conform het vigerende bestemmingsplan is 'wonen' toegestaan, daar de bestemming Gemengd 1 is. In het complex zijn meerdere appartementen die de privaatrechtelijke bestemming 'bedrijfsruimte' officieel hebben omgezet naar de privaatrechtelijke bestemming 'wonen' of 'werken/wonen'. De omgevingsvergunning voor 4 zelfstandige woningen is door verkoper reeds aangevraagd.

Erfpacht:
De verkoop betreft:
1. Het voortdurend recht van erfpacht van het appartementsrecht A- 31 rechtgevend op het uitsluitend gebruik van de bedrijfsruimte, gelegen op de bel-etage van het voormalige pakhuis Tiel aan het Entrepotdok 68 B te Amsterdam. De algemene bepalingen voor voortdurende erfpacht 1994 zijn van toepassing. Het betreft een jaarlijkse betaling van de canon met een vijfjaarlijkse indexering. De erfpachtcanon bedraagt op dit moment € 1.694,81 en wordt voor het eerst geïndexeerd op 1 augustus 2023. Het huidige tijdvak loopt van 1 augustus 1998 t/m 31 juli 2048.

2. Het voortdurend recht van erfpacht van het appartementsrecht A- 29 rechtgevend op het uitsluitend gebruik van de bedrijfsruimte, gelegen op de bel-etage van het voormalige pakhuis Tiel aan het Entrepotdok 69 B te Amsterdam. De algemene bepalingen voor voortdurende erfpacht 1994 zijn van toepassing. Het betreft een jaarlijkse betaling van de canon met een vijfjaarlijkse indexering. De erfpachtcanon bedraagt op dit moment € 1.764,99 en wordt voor het eerst geïndexeerd op 1 juli 2019. Het huidige tijdvak loopt van 1 juli 1999 t/m 30 juni 2049.

3. Het voortdurend recht van erfpacht van het appartementsrecht A- 28 rechtgevend op het uitsluitend gebruik van de bedrijfsruimte, gelegen op de bel-etage van het voormalige pakhuis Tiel aan het Entrepotdok 69 A te Amsterdam. De algemene bepalingen voor voortdurende erfpacht 1966 zijn van toepassing. Het betreft een jaarlijkse betaling van de canon met een vijfjaarlijkse indexering. De erfpachtcanon bedraagt op dit moment € 1.810,06 en wordt voor het eerst geïndexeerd op 31 maart 2020. Het huidige tijdvak loopt van 1 april 1983 t/m 31 maart 2035.

4. Het voortdurend recht van erfpacht van het appartementsrecht A- 30 rechtgevend op het uitsluitend gebruik van de bedrijfsruimte, gelegen op de bel-etage van het voormalige pakhuis Tiel aan het Entrepotdok 68 A te Amsterdam. De algemene bepalingen voor voortdurende erfpacht 1966 zijn van toepassing. Het betreft een jaarlijkse betaling van de canon met een vijfjaarlijkse indexering. De erfpachtcanon bedraagt op dit moment € 1.547,67 en wordt voor het eerst geïndexeerd op 31 maart 2020. Het huidige tijdvak loopt van 1 april 1983 t/m 31 maart 2035.

Oplevering:
De verkoop vindt plaats in de huidige staat (As is) en het object zal vrij van verhuur en ontruimd worden opgeleverd. Alle meters voor gas, water en elektra zijn nu gemeenschappelijk met de aangrenzende bedrijfsruimte. Verkoper heeft éénzijdig het recht om niet te gunnen.

Bijzonderheden:
- Een gedeelte van de gemeenschappelijke hal is in gebruik gegeven door de VvE. Een en ander is geregeld middels een vaststellingsovereenkomst en zal als kettingbeding worden opgenomen in de leveringsakte.
- Het eventueel omzetten van de privaat- en publiekrechtelijke bestemming naar bestemming 'wonen' is geheel voor rekening en risico van de koper. Er zijn door verkoper omgevingsvergunningen aangevraagd voor de (eventuele) omzetting naar 4 zelfstandige woningen, tevens is er een indicatie van de erfpachtcanon voor de bestemmingswijziging naar 'wonen' aangevraagd.
- De verkoop betreft 4 appartementsrechten (met individuele huisnummers) welke alleen tezamen in combinatie verkocht worden.
- Het complex betreft een Rijksmonument.
- Er zijn geen wachttijden voor het verkrijgen van een parkeervergunning (voor actuele informatie raadpleeg de site van de Gemeente Amsterdam).
- Oplevering: in overleg, kan snel.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
direct

Bouw

Soort object
Kantoorruimte
Type
Kantoorruimte
Bouwtype
Bestaande bouw
Mogelijke functie(s)
Kantoorruimte

Oppervlakten en inhoud

Opp kantoorruimte
415 m²
In units vanaf
415 m²
Perceel
1 m²

Indeling

Aantal verdiepingen
1
Voorzieningen
inbouwarmaturen, kabelgoten, toilet, pantry, verwarming, kamerindeling

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
O
Indexnummer
31
Perceel
4254
Eigendomssituatie
erfpacht
 
 
Gemeente
Amsterdam
Sectie
O
Indexnummer
29
Perceel
4254
Eigendomssituatie
erfpacht
 
 
Gemeente
Amsterdam
Sectie
O
Indexnummer
28
Perceel
4254
Eigendomssituatie
erfpacht
 
 
Gemeente
Amsterdam
Sectie
O
Indexnummer
30
Perceel
4254
Eigendomssituatie
erfpacht
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Uw makelaar voor dit object is:

Kaart Entrepotdok 68 AMSTERDAM

naar Entrepotdok 68 AMSTERDAM
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand