Entrepotdok 68 AB+69AB AMSTERDAM

Deze woning is verkocht
oppervlakte
429 m²
kamer(s)
6
soort woning
Appartement/flat
Bouwjaar
-1906
Werken, wonen, recreŽren, een terrasje pakken, uit eten gaan, Artis bezoeken en zelfs zwemmen. Dit kan allemaal op het Entrepotdok. Wij mogen u deze prachtige industrieel gerenoveerde loft ruimte (4 appartementsrechten!) te koop aanbieden aan het Entrepotdok in de Amsterdamse Plantagebuurt.

Huidige situatie/omschrijving:
Het object is thans in gebruik als moderne hoogwaardige kantoorruimte. De kantoorunits zijn ontworpen door Eckhardt en Leeuwenstein Architecten en zijn gelegen op de bel-etage van het voormalige pakhuis Tiel.

Mogelijkheden:
De 4 (vier) appartementsrechten hebben de privaatrechtelijke bestemming 'bedrijfsruimte'. Conform het vigerende bestemmingsplan is 'wonen' toegestaan, daar de bestemming Gemengd 1 is. In het complex zijn meerdere appartementen die de privaatrechtelijke bestemming 'bedrijfsruimte' officieel hebben omgezet naar de privaatrechtelijke bestemming 'wonen' of 'werken/wonen'. De omgevingsvergunning voor 4 zelfstandige woningen is door verkoper reeds aangevraagd.

Locatie:
Gelegen aan het Entrepotdok, dat zich kenmerkt door de diverse pakhuizen, tussen het Kadijksplein en de Sarphatistraat, met uitzicht over de dierentuin Artis. De appartementsrechten maken onderdeel uit van het grootste bewoonde pakhuizencomplex van Amsterdam. De 84 monumentale pakhuizen zijn tussen 1708 en 1829 in fasen gebouwd. Zij dienden als op- en overslagruimte van goederen. Begin jaren tachtig werden hier appartementen gecreŽerd rond een gemeenschappelijke binnenplaats. Op de begane grond en eerste verdieping zijn nieuwe bedrijfsruimtes gesitueerd. De kelders zijn in gebruik als berging en een gedeelte als parkeergarage en bedrijfsruimte. De sfeervolle locatie en de robuuste, historische gebouwen maken het een unieke plek om te wonen of werken. De Plantagebuurt heeft veel stedelijke voorzieningen en bovendien is het bruisende centrum van Amsterdam op een steenworp afstand gelegen. Deze ruimtes liggen aan de rustige kant van het Entrepotdok, waar de sfeer bijna dorps te noemen is.

Bereikbaarheid:
Het Entrepotdok heeft een centrale ligging en is uitstekend te bereiken met eigen vervoer. Vanaf de A1 en A10 Oost via de Piet Heintunnel, vanaf de A10 Noord via de IJtunnel en vanuit het centrum via de Kattenburgerstraat. Ook de verbinding met het openbaar vervoer is goed. Er zijn in de omgeving meerdere bus- en tramhaltes richting Amsterdam Centraal Station. Daarnaast is de Metro op het Waterlooplein op circa 15 minuten loopafstand.

Bestemming:
De publiekrechtelijke bestemming conform het thans geldende bestemmingsplan "Oostelijke Binnenstad" is Gemengd-1 waarbij wonen, kantoren, detailhandel, en andere consument verzorgende dienstverlening zijn toegestaan. Voor de uitgebreide beschrijving verwijzen wij u naar de site www.ruimtelijkeplannen.nl.

Oplevering:
De verkoop vindt plaats in de huidige staat (As is) en het object zal vrij van verhuur en ontruimd worden opgeleverd. Alle meters voor gas, water en elektra zijn nu gemeenschappelijk met de aangrenzende bedrijfsruimtes. Verkoper heeft ťťnzijdig het recht om niet te gunnen.

Bijzonderheden:
- Diverse gebruikers/ontwikkelmogelijkheden;
- De appartementsrechten zijn gelegen op voortdurende erfpacht van de gemeente Amsterdam. De erfpachtcanons zijn niet afgekocht en bedragen in totaal Ä 6.817,53 per jaar.
- Actieve en solide vereniging van eigenaars met een professionele administrateur;
- Een gedeelte van de gemeenschappelijke hal is in gebruik gegeven door de VvE. Een en ander is geregeld middels een vaststellingsovereenkomst en zal als kettingbeding worden opgenomen in de leveringsakte.
- Het eventueel omzetten van de privaat- en publiekrechtelijke bestemming naar bestemming 'wonen' is geheel voor rekening en risico van de koper. Er zijn door verkoper omgevingsvergunningen aangevraagd voor de (eventuele) omzetting naar 4 zelfstandige woningen, tevens is er een indicatie van de erfpachtcanon voor de bestemmingswijziging naar 'wonen' aangevraagd.
- De verkoop betreft 4 appartementsrechten (met individuele huisnummers) welke alleen tezamen in combinatie verkocht worden.
- Het complex betreft een Rijksmonument.
- Er zijn geen wachttijden voor het verkrijgen van een parkeervergunning (voor actuele informatie raadpleeg de site van de Gemeente Amsterdam).
- Oplevering: in overleg, kan snel.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 423 p/m
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement/flat
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906
Daktype
samengesteld dak

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
429 m²
Bruto inhoud
1.400 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
5
Voorzieningen
mechanische ventilatie

Energie

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
O
Indexnummer
31
Perceel
4254
Eigendomssituatie
Erfpacht
 
 
Gemeente
Amsterdam
Sectie
O
Indexnummer
29
Perceel
4254
Eigendomssituatie
Erfpacht
 
 
Gemeente
Amsterdam
Sectie
O
Indexnummer
28
Perceel
4254
Eigendomssituatie
Erfpacht
 
 
Gemeente
Amsterdam
Sectie
O
Indexnummer
30
Perceel
4254
Eigendomssituatie
Erfpacht
Ligging
Aan water, in centrum, in woonwijk

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
openbaar parkeren
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Uw makelaar voor dit object is:

Kaart Entrepotdok 68 AB+69AB AMSTERDAM

naar Entrepotdok 68 AB+69AB AMSTERDAM
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand