Je huis goed verkopen? 5 Belangrijke tips van een verkoopmakelaar

Je huis verkopen is altijd spannend. Er spelen altijd vragen door je hoofd heen. Hoe gaat het met de huizenmarkt? En hoe loopt de financiering van mijn nieuwe huis? We raden aan om altijd een verkoopmakelaar uit te nodigen. Hij of zij is niet emotioneel gebonden aan je huis en kan de sterke punten van je huis goed bepalen. Zelfs kleine suggesties kunnen een enorm verschil maken. In dit artikel geven we 5 tips die je altijd zou moeten doen.

 1. Verf, verf en nog eens verf!
  Een van de simpelste en goedkoopste verbetering aan je huis is verf. Vers geverfde kamers zien er fris, schoon en ruimer uit en dat verbetert de waardering. Wanneer je gaat verven, denk dan aan de kleuren. Neutrale kleuren spreken iedereen aan waardoor je huis meer gewild wordt.
   
 2. Fix & Clean
  Maak kleine reparaties in orde (gaten in de muur, loszittende handvatten, gebroken tegels) en maak alles schoon totdat het glimt. Vervang gebroken lampen en maak alle ramen goed schoon. Wanneer je huis bezocht wordt is het goed om schone en frisse handdoeken op te hangen. Als je een tuin hebt is het verstandig om alles aan te harken en het gras te maaien. Zo maak je je huis aantrekkelijker voor de potentiële kopers.  
   
 3. Verborgen gebreken
  Er kunnen altijd gebreken aan je huis zijn die je misschien niet meteen ziet, maar die wel de waarde van je huis kunnen beïnvloeden. Een verslechterd dak, verouderde elektriciteitsbedrading, verborgen lekkage, etc. Huur een professional in die je huis kan inspecteren. Als je er op tijd bij bent, dan vallen de reparatiekosten vaak nog wel mee.
   
 4. Zorg dat je huis lekker ruikt
  Een stinkend huis is een enorme afknapper voor potentiële kopers. Het heeft geen zin om een eventuele stank te bedekken. Zorg dat je de bron ervan aanpakt. Schone gordijnen, bedlinnen, afvalbakken, doe stinkende meubels weg en hang een luchtverfrisser op de W.C.  Ben je een roker? Plaats dan kommen met azijn in je huis en laat deze drie dagen staan. De azijn ruikt natuurlijk, maar verdwijnt snel wanneer je de ramen open zet en neem de meeste sigaretten geur met zich mee. Goede geuren zorgen ervoor dat een huis aangenaam overkomt. De geur van vers brood of taart is altijd aantrekkelijk. Als dat teveel werk is, kan je altijd verse koffie zetten.
   
 5. De keuken
  De keuken is een van de meest waardevolle kamers per vierkante meter in een huis en kan het verschil maken bij twijfelende kopers. Een nieuw aanrecht voegt waarde toe, maar is wel kostbaar. Verwijder apparaten die ruimte innemen en zet een schaal met fruit neer. Sommige aanpassingen liggen voor de hand, maar onthoud wel altijd of de investering in de keuken het uiteindelijk waard is.

Verhoog de waarde van je huis

Je huis voorbereiden voor de verkoop is belangrijk en kan de waarde flink verhogen. Bezoekers kunnen zich ook beter verbeelden wat ze met hun toekomstige huis willen doen. Lees meer over wat een verkoopmakelaar voor je kan doen >

Meer info? Mail ons!