Vorige | Volgende

Nieuwezijds Voorburgwal 146 C AMSTERDAM, Centrum

Bewaar object
Deze woning is verkocht

Omschrijving

Creatieve geesten, ruimte liefhebbers, klussers en ontwikkelaars opgelet!
Zeer ruim appartement gelegen op 2 verdiepingen met mogelijkheden, veel mogelijkheden!

Een gehele vrij dubbel bovenhuis op de 3e en 4e verdieping met een totale oppervlakte van circa 175m² (NEN rapport aanwezig). De woning heeft voor en achter een zo goed als vrij uitzicht en is daardoor, als ligging in de binnenstad, erg veel lichtinval en heeft goede oppervlakten om geheel nader in te delen. De woning heeft een gedeelde opgang met een ruim trappenhuis vanaf de openbare weg voor alleen dit bovenhuis en de 2e verdieping (eigenaar bewoner).

Thans bestaat het appartement uit een L-vormige woonverdieping met 3 ramen aan de Voorburgwal, doorlopend naar de keuken en een tweetal kamers en badkamer aan de achterzijde en Mosterdpotsteeg. Er is een serre aan de achterzijde uitkijkend over de historische daken van de Spuistraat, mogelijk een ruime slaapkamer van circa 20 m². Het gedeelte boven de Mosterdpotsteeg heeft een kamer van circa 22 m² en een aangrenzende badkamer. Grappig om te zien dat dit van oorsprong een ander gebouw was! Verder is er een overloop/hal met een apart toilet, c.v. ruimte, meterkast met 7 groepen.

Op de overloop van de 2e verdieping is een aparte deur met trapopgang naar de 4e verdieping (klassieke kapverdieping). Deze kap strekt zich alleen uit boven de Nieuwezijds Voorburgwal (wellicht uit te breiden of een dakterras?) en is momenteel een eenvoudige woning bestaande uit een woonkamer/keuken, badkamer en slaapkamer. Vanuit de slaapkamer is er wellicht de mogelijkheid om een dakterras aan te leggen. deze verdieping verdient een creatieve en inspirerende renovatie, al dan niet in combinatie met de 3e verdieping! Er kan een mega woonverdieping ontwikkelt worden en een ruime slaapverdieping. Nogmaals; 175m²!!

Het gehele appartement verkeert in een gedateerde staat, voldoet niet meer aan de huidige eisen. Het grote voordeel is dat een koper helemaal 'los' kan gaan, er hoeft nergens iets gespaard te worden of omheen te worden gebouwd. Keuken, sanitair, technische installaties zijn allen verouderd met uitzondering van c.v. combi ketel uit 2016, er ligt gedeeltelijk een houten dekvloer, ramen en kozijnen zijn overwegend van hout met enkel glas, deels kunststof met dubbel glas. Het betreft een ruim appartement waar eenvoudig 2 appartementen in ontwikkeld kunnen worden, al dan niet met enige uitbreiding en buitenruimte (geen garantie!) In dit kader wordt verder gemeld dat de entreedeur voor dit appartement volgens splitsingstekening op de 2e verdieping geplaatst kan worden!

Ligging en omgeving
Het appartement is gelegen in een klassiek gebouw aan de geheel nieuw in te richten Nieuwezijds Voorburgwal tussen het Politiebureau en 'Magna Plaza'. De woorden 'groen' 'rust 'en 'ruimte' zijn aan deze nieuwe aanpak gekoppeld door de gemeente. Het wordt een eenrichtingstraat met een eigen dynamiek. Nu nog een gezellig druk gedeelte van de stad met het C.S., Dam, Spui en grachtengordel op loop afstand. Er is parkeerruimte in de parkeergarage van de Nieuwezijds Kolk en openbaar vervoer stopt voor de deur.

Bouwjaar
Omstreeks 1850-1900 (eigen schatting).

Kadastrale gegevens object
Het betreft het appartementsrecht, rechtgevend op het uitsluitend gebruik van de bedrijfsruimte met dienstwoning op de derde en vierde verdieping, staande en gelegen te Amsterdam, plaatselijk bekend als Nieuwezijds Voorburgwal 146 III.
Het geheel is bekend als gemeente Amsterdam, sectie F nummer 7429 A-3 uitmakende het 5/20e onverdeeld aandeel in de gemeenschap.

Er is sprake van eigen grond en het gebouw heeft een beschermde architectonische status als 'orde II'. Het gebouw maakt onderdeel uit van het beschermde stadsgezicht wat voor de gehele grachtengordel van de gemeente Amsterdam van toepassing is.

Oppervlakte en Inhoud
Het gebruiksoppervlak van dit appartement woning is gemeten volgens de nieuwste NEN 2580 norm als 'woonruimte'.

Woonoppervlakte: ca. 143 m² op de 3e verdieping en ca. 71 m² op de 4e verdieping.
Het Gebruiks Oppervlakte Wonen bedraagt ca. 130 m² op de 3e verdieping en
ca. 55 m² op de vierde verdieping. Totaal ruim 185 m²
Inhoud woning: circa 700 m³

Bestemming en gebruik
Het gebouw heeft de publiekrechtelijke bestemming 'gemengd 1' hetgeen onder meer betekent dat 'wonen' is toegestaan. Daarnaast zijn ook commerciële functies mogelijk. Het laatst bekende gebruik is als 'woning'. Volgens de BAG registratie van de gemeente Amsterdam betreft het een 'woonfunctie' (zie bijlage).

Ligging buitenruimte
Het (mogelijke) terras aan de achterzijde kan op het noord westen worden gericht.
Verkopers geven geen garantie hiervoor.

V.v.E.
De V.v.E. dateert uit 1994 en er is destijds zonder vergunning gesplitst omdat het bedrijfsruimten betrof, deels met dienstwoning. De gehele V.v.E. betreft 4 appartementsrechten. De V.v.E. is slapende, doet niet aan fondsvorming, heeft geen M.J.O.P. of een gemeenschappelijke rekening. De appartementen A-1 en A-4 worden als bedrijfsruimte gebruikt, de appartementen A-2 en A-3 worden als woonruimte gebruikt. Het gebruik is niet anders geregeld dan hetgeen in de splitsingsakte is opgenomen.

Bijzonderheden
- ruim appartement over 2 verdiepingen
- oppervlakte circa 185 m²
- zeer licht
- ontwikkelingsmogelijkheden
- eigen grond

In verband met de afwikkeling van een nalatenschap zullen alle akten bij Schut van Os (dhr. mr. J.P. van Harseler) worden verleden.

Gunning
Verkopers behouden zich het recht van gunning voor.

Verkoopcondities (voorbehouden)
Verkopers zullen bij ondertekening van een koopovereenkomst de volgende voorbehouden opnemen:
- ouderdomsverklaring;
- verklaring omtrent eigen gebruik
- asbestclausule
- toestemming alle eigenaars
- meetclausule
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
185 m²
Bruto inhoud
700 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
2
Voorzieningen badkamer
ligbad, toilet, wastafel
Voorzieningen badkamer
toilet, douche, wastafel

Energie

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
F
Indexnummer
A3
Perceel
7429
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
In centrum
Bekijk alle kenmerken
Uw makelaar voor dit object is:

Naam: Leen Cornelisse
Tel: 06-27023444
Email: leen@ameo.nl

Alle foto's

Kaart Nieuwezijds Voorburgwal 146 C AMSTERDAM, Centrum

naar Nieuwezijds Voorburgwal 146 C AMSTERDAM, Centrum
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object

Vragen? Bel ons dan gerust op 020-6001600 of stuur een . Contact opnemen