Vorige | Volgende

Nicolaas Maesstraat 118 bv Amsterdam, Zuid

Bewaar object
Dit bedrijfsobject is verkocht

Omschrijving

Voor de vastgoed professionals: Een interessante belegging op een top locatie.

Dit appartementsrecht geeft recht op het uitsluitend gebruik van de 2e, 3e en zolderverdieping met een eigen opgang vanaf de openbare weg. Het enorme appartement van circa 290m2 is gelegen op eigen grond en maakt onderdeel uit van een V.v.E. welke uit 2 appartementsrechten bestaat.

Het appartementsrecht:
Het appartement bestaat uit een eigen opgang vanaf de openbare weg en heeft een fraai trappenhuis. Het bestaat uit de 2e verdieping waar 4 kamers, keuken, toilet en hal zijn, totale oppervlakte circa 115m. De 3e verdieping heeft soort gelijke indeling maar is circa 105m2. De zolderverdieping bestaat volgens opgave uit 4 kamers, hal en badkamer met toilet en is circa 75m2 groot. Het zijn karakteristieke, prachtige, hoge verdiepingen. Op de bovenste verdieping is wellicht een mogelijkheid om nog uit te bouwen en/of een dakterras aan te leggen.

Het appartement verkeert in een gedateerde, verouderde staat, is voorzien van houten ramen en enkel glas, centrale verwarming, eenvoudig sanitair en keukens. Plafonds, indeling en afwerking zijn, voor zover waarneembaar en bekend, allen in een originele staat. Er is veelal een gemeenschappelijk gebruik van keukens en sanitair wat betreft de kamerhuurders. De 2e verdieping heeft eigen voorzieningen als keuken en badkamer.

De V.v.E:
Het pand is in 1986 (met vergunning) gesplitst 2 appartementsrechten, elk het 1/2e onverdeeld aandeel.
Het benedenhuis is in gebruik bij de eigenaar. De V.v.E. is inactief, heeft alleen een gemeenschappelijke verzekering lopen, is niet ingeschreven in de K.v.K., heeft geen MJOP en doet niet aan fondsvorming. Er is een sterke wens bij de eigenaar van het benedenhuis om een planning te maken met het uitvoeren van (achterstallig) onderhoud en vormen van een reservefonds. Het verzoek is om hierbij ook de woningen onderling te isoleren. De gewenste aanpak is op verzoek verkrijgbaar bij de makelaar.

Gebruik:
Het appartement is verhuurd op basis van een schriftelijke huurovereenkomst welke dateert uit 1967 waarbij de bestemming 'kamerverhuur' is. In totaal is er één hoofdhuurder welke thans 5 kamerhuurders heeft. In april 2019 zal er één vertrekken. De hoofdhuurder gebruikt de 2e verdieping. De huidige huurprijs bedraagt per jaar € 1.145,21 per maand ofwel € 13.742,52 per jaar. Het huurcontract is op verzoek te overleggen. Voor zover bekend zijn er geen vergunningen afgegeven met betrekking tot het huidige gebruik (geen garantie).

Bestemming:
Privaatrechtelijk is de bestemming 'woning', publiekrechtelijk (www.ruimtelijkeplannen.nl) is het 'wonen'.
Volgens de begripsbepalingen behorende bij het bestemmingsplan is een woning 'een complex van ruimten, uitsluitend bedoeld voor de huisvesting van één afzonderlijk huishouden'.

Eigendom:
Er is sprake van volledig eigendom.
Het geheel is gelegen in het rijksbeschermde stadsgezicht 'Plan Zuid'.
Het pand is een 'orde 3' pand.

Milieu:
In het gebouw is ter plaatse een afvoerpijp waargenomen welke mogelijk asbest kan bevatten. Koper vrijwaart verkopers hiervoor (zie hieronder). Verder is er geen asbest bekend (gemaakt). Gewezen wordt op het originele karakter van het appartement, zowel in- als extern.

Bijzonderheden:
Verkoop vindt plaats door middel van een verkoop bij inschrijving (niet openbaar) ten overstaan van notariskantoor Schut van Os (mr. J.P. van Harseler / mr. H. Onstein). Deze eindigt 31 oktober 2018 om 14:00 uur.
Het object wordt verkocht onder gestanddoening van de lopende huurovereenkomst.
Er is een meetbout geplaatst in het belendende perceel.
Het object wordt verkocht 'as is, where is'.
In het bijzonder gelden de onderstaande clausules.

Clausules namens verkoper:
Koper vrijwaart verkopers ten aanzien de bouwkundige kwaliteit, aanwezigheid van asbest, kwaliteit van de fundering en er is een clausule dat er geen sprake is van 'eigen gebruik'. Hierdoor zijn de garanties namens verkopers beperkt tot de levering van een onbezwaard en hypotheek vrij object. Koper aanvaardt het object in de huidige juridische, feitelijke, milieukundige, technische en bouwkundige staat.

Disclaimer:
Verkoper heeft de oppervlakte op basis van NEN2580 branchegebonden meetinstructie vanaf de bouwtekeningen (laten) in(ge)meten. Hiervoor zal een type B meetstaat worden opgelegd omdat het niet mogelijk gebleken is het gehele appartement intern op te nemen en op te meten.

Tevens heeft verkoper geen energielabel laten aanmaken. Ook in verband met de beperkte toegang tot het object. Koper vrijwaart verkopers hiervoor.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Conditie Service kosten
per vierkante meter per jaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort object
Belegging
Type
Beleggingspand
Bouwtype
Bestaande bouw
Mogelijke functie(s)
Belegging

Oppervlakten en inhoud

Perceel
1 m²

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
Z
Indexnummer
2
Perceel
2117
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Nicolaas Maesstraat 118 bv Amsterdam, Zuid

naar Nicolaas Maesstraat 118 bv Amsterdam, Zuid
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object

Vragen? Bel ons dan gerust op 020-6001600 of stuur een . Contact opnemen