Vorige | Volgende

Dorpsweg Ransdorp 92 Amsterdam, Ransdorp

Vraagprijs € 1.225.000 k.k.

Bewaar object

Omschrijving

Deze voormalige ruime boerderij staat in de dorpskern van Ransdorp. Het pand is gesitueerd op een mooie, brede kavel met aan de voorzijde uitzicht op boerderijen en de muziektent aan het water. De vrije ligging aan de achterzijde biedt een prachtig uitzicht over het natuurgebied 'Waterland'. Deze rustige landelijke woonomgeving met een huis en bedrijfsruimte op eigen grond met vrij parkeren op eigen erf en in de wetenschap dat u slechts 5 auto minuten verwijderd bent van de ring en 15 minuten van Amsterdam Centrum, maken dit object in Ransdorp uniek en biedt u een kans tot het creëren van een speciale woning met woongenot.

Het brede woonhuis met aangebouwde atelier in de voormalige stal zal (eigen schatting) omstreeks 1900 gebouwd zijn en biedt vanwege de grote oppervlakte veel mogelijkheden. Dit kan door het bestaande pand in huidige vorm te renoveren tot woning met bedrijf- of praktijk ruimte aan huis of tot het splitsen van de boerderij in twee woningen. In vroegere jaren stonden op deze locatie twee houten huizen, zoals de historische foto toont. Voor deze splitsing is een vergunning vereist. Een principe aanvraag en aanvraag tot het wijziging van het bestemmingsplan in wonen is door de eigenaar reeds ingediend. De procedure is daarmee in gang gezet er kunnen nog geen rechten aan worden ontleend.

Thans is de boerderij in gebruik als woonhuis en atelier. De plek is historisch, maar het huidige pand is niet monumentaal. Wel stonden hier de twee eerdere genoemde Waterlandse woningen met aan de achterzijde een hooischuur ook wel "kaak" genoemd. Dezen kunnen mogelijk een bron van inspiratie zijn voor uw eigen verbouw plannen.

Het woonhuis bestaat uit een ruime begane grond en een gedeeltelijk ingedeelde hoge kapverdieping. De begane grond van het woonhuis kent een centrale entree met aan de linkerzijde de natte groepen als keuken, badkamer en toilet en aan de rechterzijde een woonkamer met aangrenzende slaapkamer. Centraal is de trap naar de kapverdieping. Hier zijn twee slaapkamers, een badkamer, ruime overloop en veel bergruimte. U kunt er met enkele gerichte ingrepen een modern huis van maken. Als voorbeeld heeft de verkoper een architect een ontwerp laten maken.

De voormalige stalruimte, links achter het woonhuis, is thans uitstekend te gebruiken als woon- of werkruimte doordat er een geëgaliseerde vloer is aangebracht, voorzien van convectoren, en massieve houten delen. Het geheel is afgewerkt met gesausde wanden, houten plafond/vloer naar de zolderverdieping. De constructie en stalramen zijn in zicht en geven daardoor nog steeds de landelijke sfeer en uitstraling. Deze riante ruimte kan voor veel functies worden gebruikt. De kap verdieping kan functioneel en ruimtelijk erbij betrokken worden bij een intern verbouw plan.

Achter deze huidige werkruimte/atelier zijn nog twee aparte opslagruimten. Hoog en stoer, ruw en functioneel. De ligging aan de achterzijde biedt de mogelijkheid om hier een inspirerende ruimte van te maken waarbij u uitkijkt over de weilanden richting het IJsselmeer. Hier kunt u vanaf uw eigen terrein bij mooi weer boottochtjes maken door Waterland en naar het Kinselmeer.

In Ransdorp in geen parkeerdruk en parkeer stress. Parkeren op de openbare weg is vrij. Tevens is er ruim parkeerruimte op het eigen terrein aanwezig. Er is een verharde oprijlaan voor buiten parkeren en ook een grote schuur voor binnen parkeren.

Over de ligging en omgeving. Ransdorp is een van de dorpen in Waterland. Het heeft een oude historie. Rembrandt maakte vele schetsen in de omgeving en ook zijn vrouw Saskia kwam hier vandaan. Het dorp valt onder Amsterdam en is van oorsprong een agrarisch dorp. Het gehele gebied tussen Amsterdam en Broek in Waterland is een natuurgebied. Nog rijk aan weidevogels die hier het gehele jaar tussen de koeien en de schapen scharrelen. Het is een prachtig gebied om te wandelen, fietsen of om 's zomers te zwemmen in de meren en 's winters te schaatsen op de sloten. Voor kinderen is er ruimte om te spelen. Kortom, een unieke plek om te wonen in dit groene gebied met landelijke rust vlak bij Amsterdam.

Ransdorp zelf kent enkele voorzieningen zoals basisschool De Weidevogels, met voor- en naschoolse opvang, een actieve Dorpsraad Ransdorp en een hotel/café
"De Zwaan" . Er is weinig doorgaand gemotoriseerd verkeer. Er komt een kruidenierswagen door het dorp en in het nabij gelegen Schellingwoude is de super genaamd 'Landmarkt'. Fijnproevers komen hier de overwegend streekproducten proeven en kopen. Uiteraard zijn op het Waterlandplein in Amsterdam Noord alle winkels voor u dagelijkse voorzieningen aanwezig.

Voor sport kan de Waterlandse golfbaan genoemd worden en zeilvereniging de Doordrijvers op het Kinselmeer.

Ingeklemd tussen Amsterdam en Monnickendam is het dorp een prachtige parel, waar sprake is van een landelijke sfeer, unieke ligging, rustige omgeving met Waterland als heerlijk wandel-, natuur- en fietsgebied.
Ransdorp is daarmee een fijne, inspirerende en unieke plek om te wonen en te werken.

1. Grootte perceel met bebouwing circa 1050 m².
2. Grootte achtergelegen terrein met oprit grenzend aan het weiland circa 900 m2.

Dit laatst genoemde groen perceel met eigen oprit is ook in eigendom van de eigenaar en kan eventueel bij interesse aan de koper van de boerderij verkocht worden. Bij geen interesse van de koper, blijft het achter terrein in bezit van de verkoper. De definitieve verdeling van het terrein kan in onderling overleg door uitmeting kadaster worden vastgesteld. Zie bijgaand kadastrale kaart waarin getekend de voorgestelde verdeling in A en B van de kavel indien deze niet wordt aangeschaft door de koper van de boerderij.

Eigendom situatie:
Er is sprake van volledig eigendom, eigen grond.

Oppervlakte en Inhoud:
Het gebruiksoppervlak van deze woning is gemeten volgens de nieuwe regels van de NVM met toepassing van de NEN 2580 norm.
Woonoppervlakte en atelier: circa 317 m²
Overige inpandige ruimten en zolder: circa 129 m²
Schuren en stallen: circa 267 m²

Ligging buitenruimte:
Rondom het woonhuis is ruim voldoende grond voor een tuin, zonneterras, moestuin en speelweide. Aan de achterzijde grenst het aan weilanden met sloten.

Kenmerken:
- woonhuis met aangebouwde stal en naast gelegen schuren;
- boerderij en atelier hebben baksteen gevels met geïsoleerde voorzetwanden. De houten dakconstructie is degelijk en gedekt met dakpannen. De vloeren zijn van hout. Het pand is gefundeerd;
- de grote kapschuur heeft niet geïsoleerde baksteen gevels. De constructie bestaat uit stalen spanten op een betonnen vloer. De dakbedekking zijn golfplaten. Het is gedeeltelijk gefundeerd;
- boerderij eventueel te splitsen in twee woningen, vergunningsplichtig;
- ruime en brede kavel, totaal in huidige toestand circa 725 m² vloeroppervlakte inclusief schuren;
- eigen grond;
- waterwegen aan voor- en achterzijden;
- naar eigen inzicht te verbouwen (binnen de regelgeving en bestemmingsmogelijkheden);
- plot eventueel uit te breiden door aankoop aanliggend achter gelegen terrein.

Oplevering:
In overleg, in huidige staat.
Verder in overleg wat betreft de gewenste status van de bestemming.

Bestemming:
Het perceel object heeft nu de bestemming 'agrarisch' op basis van het bestemmingsplan Landelijk Noord uit 2016. Het is daarom ook als zodanig te gebruiken, mits uw bedrijfsvoering past binnen de regelgeving.

Het bouwvlak (te bebouwen gedeelte van de kavel) op de plankaart behorende bij het bestemmingsplan is thans groter dan de huidige bebouwing. Er zijn derhalve mogelijkheden om de bestaande bebouwing uit te breiden.

Verkoper spant zich thans in om een reguliere woonbestemming te krijgen voor het perceel. Hierdoor kunt u sneller een aanvang maken met uw plannen en naast wonen zal er (waarschijnlijk) een combinatie mogelijk zijn van 'wonen en werken aan huis'. Het stadsdeel heeft aangegeven alle medewerking te willen verlenen maar gezien het gevoelige historische karakter van de Dorpsweg is ook de toestemming van de provincie noodzakelijk. Onderdeel van deze planologische optimalisatie, de ruimte voor ruimte regeling, is dat de kapschuur (rechter kant van het perceel) en oude jongveestal achter het woonhuis eventueel zullen moeten verdwijnen. Er is voor deze ontmanteling onder voorwaarden een landelijke compensatie regeling in het leven geroepen. Laat u voorlichten omtrent de mogelijkheden, proces en tijdsduur.

Naast de agrarische bestemming zijn er diverse nevenfuncties mogelijk in de recreatieve sfeer (met horeca IV).

De makelaar kan u desgevraagd meer informatie geven en via www.landelijkeplannen.nl kunt u de huidige bestemming nazien (postcode 1028 BS).

Verder adviseren wij aan een kandidaat koper om zelf het gewenste gebruik en bestemming te (laten) onderzoeken. Eventueel kan dit in overleg met de huidige verkoper zolang er nog sprake is van een status als aanvraag.

Bijzonderheden:
Na bezoek van de dienst Bureau Monumentenzorg is vast komen te staan dat de boerderij zelf geen Rijksmonument is, ondanks de aantekening in het kadaster. In een reactie van de dienst is aangegeven dat "de contouren / verschijningsvorm / typologie van het pand wel degelijk een waarde kunnen hebben." De foto uit vervlogen tijd geven u een beeld van de woningen, welke ooit als 'Rijksmonument' geregistreerd waren. Nu het pand geen Rijksmonument is, zullen bouwplannen sneller vergund kunnen worden. Tevens is er meer ruimte voor het realiseren van een modern woonhuis, binnen de regelgeving van het beschermde dorpsgebied wat voor geheel Ransdorp geldt.

In een te ondertekenen koopakte zal een meetclausule, asbestclausule en ouderdomsclausule worden opgenomen. Het geheel wordt verder verkocht 'as it is'.
Verkoper heeft een principe aanvraag ingediend tot het splitsen in twee woningen en de bestemming te wijzigen naar 'wonen'.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Bijzonder woonhuis
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1900
Daktype
schilddak
Dakmateriaal
pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
363 m²
Overige inpandige ruimte
62 m²
Externe bergruimte
248 m²
Bruto inhoud
1.285 m³
Perceeloppervlakte
2.110 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
2
Voorzieningen badkamer
toilet, wastafel
Voorzieningen badkamer
ligbad, toilet, wastafel
Voorzieningen
dakraam, rookkanaal, tv kabel

Energie

Isolatie
gedeeltelijk dubbel glas
Soort verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel
Type ketel
Nefit
Bouwjaar ketel
2016
Eigendom ketel
eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
Ransdorp
Sectie
G
Perceel
405
Oppervlakte
2110 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, aan vaarwater, aan water, buiten bebouwde kom, in woonwijk, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht
Tuintype
achtertuin
Tuin
Oost, 20 x 40 m
Oppervlakte
800 m²
Bereikbaar via achterom
nee

Garage

Soort garage
vrijstaand steen, parkeerplaats
Capaciteit
4
Bekijk alle kenmerken
Uw makelaar voor dit object is:

Naam: Leen Cornelisse
Tel: 06-27023444
Email: leen@ameo.nl

Alle foto's

Kaart Dorpsweg Ransdorp 92 Amsterdam, Ransdorp

naar Dorpsweg Ransdorp 92 Amsterdam, Ransdorp
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object

Vragen? Bel ons dan gerust op 020-6001600 of stuur een . Contact opnemen