Vorige | Volgende

Spaklerweg 24 AMSTERDAM, Amstelkwartier

Bewaar object
Deze woning is onlangs verkocht

Omschrijving

Object:
Monumentaal, vrijstaand woonhuis met een gebruiksoppervlakte van ca. 152 m² gelegen op een zeer royaal perceel van 774 m² groot. Gelegen in de nieuw ontwikkelde woonwijk "Amstelkwartier", met een fraai uitzicht op een park en een karakteristieke watertoren.

Het woonhuis bestaat uit drie verdiepingen en een kelder (ca. 12 m²). Het geheel dient intern gerenoveerd te worden. Dit geeft de mogelijkheid om, met in acht neming van de monumentale status, de woning geheel naar eigen smaak en mogelijkheden te renoveren naar de woonwensen van deze tijd.

De tuin rondom de woning is riant en voorzien van enkele beschermde bomen. Ook is het mogelijk om op eigen terrein te parkeren.

Locatie:
Gelegen in het "Amstelkwartier". een nieuw, dynamisch deel van de stad nabij de Amstel, gelegen tussen Zuid en Watergraafsmeer. De binnenstad is snel te bereiken evenals de belangrijkste uitvalswegen. De nieuwe woonwijk zal uiteindelijk bestaan uit 3.400 woningen, uitgaansgelegenheden, winkels, scholen, (water)sportvoorzieningen en een jachthaven. Het wordt een bijzondere mix van nieuwbouw en historische gebouwen. De Spaklerweg zal worden gewijzigd in Bella Vistastraat.

Indeling:
Begane grond:
Entree tot het woonhuis aan de zijkant. Entreehal, met tochtportaal en aansluitend de gang met een toilet voorzien van fontein, trapopgang, trapkast en toegang tot de kelder. De keuken heeft een buitenportiek met uitgang naar de tuin. De lichte woonkamer, voorheen kamer en suite, heeft lichtinval van 3 zijden en beschikt over een open haard.

Eerste verdieping:
Overloop met trapopgang naar de kapverdieping. Op deze verdieping bevinden zich 3 slaapkamers en de badkamer voorzien van een ligbad, wastafel en de wasmachine-aansluiting.

Kapverdieping:
De kapverdieping is bereikbaar via een vaste trap en omvat een zolderkamer met veel bergruimte.

Kelder:
Vanuit de centrale hal is, middels een vaste trap, de kelder te bereiken. Deze is voorzien van daglicht toetreding via een koekoek. Verder bevindt zich hier een gemoderniseerde meterkast.

Erfpacht Spaklerweg 24:
De koper / erfpachter heeft op grond van het uitgiftebeleid eeuwigdurende erfpacht 2016 de mogelijkheid te kiezen voor een jaarlijkse canonbetaling. Daarnaast heeft de koper de mogelijkheid de erfpachtcanon eeuwigdurend af te kopen door een éénmalige voldoening van een afkoopsom van € 497.097,-. Indien gekozen wordt voor jaarlijkse canonbetaling bedraagt de jaarlijks te betalen canon € 11.881,- (jaarlijks te vermeerderen met de inflatie). De jaarlijkse canon is fiscaal aftrekbaar.

Van toepassing zijn de Algemene Bepalingen eeuwigdurende erfpacht 2016 van de gemeente Amsterdam. Deze Bepalingen kunt u vinden op de website van de gemeente Amsterdam alsmede in de link met de documentatie.

Documentatie:
Het kavelpaspoort en alle overige stukken omtrent het woonhuis zijn aan te vragen bij ons kantoor.

Verkoopcondities:
De verkoopcondities staan vermeld in de concept erfpachtovereenkomst en in het kavelpaspoort.

Het vastgoed wordt aangeboden onder voorbehoud van, een positieve uitkomst van, een screening in het kader van het integriteitsbeleid (BIBOB) en een bestuurlijk besluit van het college van Burgemeester en Wethouders van Amsterdam.

Op deze verkoop zijn diverse aanvullende bepalingen c.q. bijzonderheden van toepassing, waaronder de waarborgsom, meer informatie hierover kunt u vinden in het financieel kader. Tevens verwijzen wij naar de bijzonderheden welke opgenomen zijn in de verkoopbrochure.

Het financieel kader verkoop uitgifte en de brochure "Verkoop van gemeentelijk vastgoed" zijn van toepassing op deze aanbieding. In deze brochure heeft de gemeente Amsterdam de (proces)voorwaarden waaronder de gemeente Amsterdam haar gemeentelijk vastgoed aanbiedt nader uitgewerkt. Deze brochure kunt u downloaden van de website financieel kader en is verkrijgbaar bij ons op kantoor.

Na een positief besluit van het college zal de erfpacht worden gevestigd op basis van de Algemene Bepalingen voor eeuwigdurende erfpacht 2016 Amsterdam.

Juridische levering en vestiging van het erfpachtrecht:
Deze vindt plaats uiterlijk op 1 april 2018 met inachtneming van de ontbindende voorwaarden zoals opgenomen in de erfpachtovereenkomst. De levering geschiedt 'as is, where is'.

De levering dient plaats te vinden bij een in Amsterdam gevestigde notaris, zulks ter keuze aan koper.

Biedingen:
Onze opdrachtgever, de gemeente Amsterdam, heeft ons verzocht om het object minimaal zeven weken openbaar aan te bieden (o.a. op Funda). Binnen deze periode van zeven weken (na publicatie) zal het object Spaklerweg 24 dan ook niet aan een gegadigde worden gegund. De biedingstermijn sluit op 19 januari 2018, voor 15:00 uur. U kunt uw bieding versturen aan Notariskantoor Spier en Hazenberg. Een biedingsformulier is verkrijgbaar bij ons kantoor. Omtrent de manier van aanleveren van een bieding verwijzen wij naar hetgeen beschreven staat in het biedingsformulier en het financieel kader.

**De woning is gelegen op een afgesloten bouwterrein en is alleen tijdens vaste bezichtigingsmomenten te bereiken**
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Villa
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1910
Daktype
schilddak
Dakmateriaal
pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
152 m²
Overige inpandige ruimte
12 m²
Bruto inhoud
440 m³
Perceeloppervlakte
774 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
ligbad, wastafel

Energie

Soort verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel
Type ketel
HR
Eigendom ketel
eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
AG
Perceel
1615
Oppervlakte
774 m²
Eigendomssituatie
Erfpacht

Buitenruimte

Ligging
In woonwijk
Tuintype
achtertuin
Tuin
Aan te leggen, noordoost, 21.40 x 20.30 m
Oppervlakte
434 m²
Bereikbaar via achterom
nee

Garage

Soort garage
parkeerplaats

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
openbaar parkeren
Bekijk alle kenmerken
Uw makelaar voor dit object is:

Naam: Thijs Waals
Tel: 06-43557721
Email: thijs@ameo.nl

Alle foto's

Kaart Spaklerweg 24 AMSTERDAM, Amstelkwartier

naar Spaklerweg 24 AMSTERDAM, Amstelkwartier
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object

Vragen? Bel ons dan gerust op 020-6001600 of stuur een . Contact opnemen