Vorige | Volgende

Reguliersdwarsstraat 39 AMSTERDAM, Centrum

Bewaar object
Deze woning is onlangs verkocht

Omschrijving

Het betreft een bijzonder pand bestaande uit een souterrain, bel etage, 1e, 2e en kap verdieping, plaatselijk bekend Reguliersdwarsstraat 39 te Amsterdam. Karakteristiek woon-/winkelhuis gelegen direct achter de Bloemenmarkt in een sfeervolle straat met overwegend horecagelegenheden.

De volgende adressen zijn thans officieel ter plaatse bekend :
1. Reguliersdwarsstraat 39 huis
2. Reguliersdwarsstraat 39 bv

Reguliersdwarsstraat 39 huis is een "winkelfunctie" en Reguliersdwarsstraat 39 bv is een "woning". Feitelijk kan het pand op meerdere wijzen worden gebruikt te weten een souterrain, begane grond met insteekverdieping, 1e verdieping en 2e met kap verdieping.

De Reguliersdwarsstraat 39 souterrain beslaat de gehele verdiepingen onder het voor-, tussen- en achterhuis. De Reguliersdwarsstraat 39hs betreft de bel etage met insteekverdieping in zowel het voor- als het achterhuis. De Reguliersdwarsstraat 39 bv betreft de trap vanaf de openbare weg, de 1e, 2e en kap verdieping.

Reguliersdwarsstraat 39 souterrain heeft een ingang aan de openbare weg door middel van een koekkoek en een deur. De ruimte is circa 170cm hoog tussen de balken en loopt iets op naar de achterzijde.

Reguliersdwarsstraat 39 huis is een iets boven straatniveau gelegen winkelruimte bestaande uit een verkoopruimte en via de interne trap aan de voorzijde wordt de kantoorruimte, pantry en toilet bereikt. Reguliersdwarsstraat 39 bv heeft een eigen ingang en trapopgang naar de 1e verdieping. Deze bestaat uit een woon-/slaapkamer, keuken en badkamer. De 2e verdieping bestaat uit een woonkamer met keuken en de kapverdieping bestaat uit een slaapkamer en een badkamer met toilet alsmede een vliering ruimte.

De winkel en woningen verkeren intern beide in een nette, goede, gedateerde staat van onderhoud. De bovenwoning vertoont aan de voor- en zijgevel en op enkele andere plekken sporen van actueel vochtdoorslag.

Het gebouw heeft een houten fundering, betonnen bak, stenen gevels, houten kap, dak, ramen en kozijnen, vloeren en trappen. Er is overal sprake van enkel glas, centrale verwarming en de 2 eenheden hebben eigen voorzieningen. Er is een pannen dakbedekking vermoedelijk uit omstreeks 1959.

De winkelruimte heeft een c.v-ketel (eigendom van verkoper) en de twee woningen hebben gezamenlijk één c.v. ketel (uit 2011) welke in de vliering in de kap geplaatst is. Het pand heeft een hydrofoor. Er is een gasmeter waarbij er voor de winkelruimte een tussenmeter geplaatst is. De winkelruimte heeft een eigen elektra installatie, de woning heeft een installatie van 4 groepen.

Volgens de recent uitgevoerde branchegebonden NEN metingen zijn de feitelijke maten van het object (verdeeld in de betreffende eenheden.

Reguliersdwarsstraat 39 souterrain 40m²
Reguliersdwarsstraat 39 hs (begane grond en insteekverdieping) 71m²
Reguliersdwarsstraat 39 1e verdieping 41m²
Reguliersdwarsstraat 39 2e en kap verdieping 75m²

Kadastrale kenmerken :
Het object is bekend als kadastrale gemeente Amsterdam, sectie I nummer 59 groot 48 centiare. Er is sprake van eigen grond. Het gebouw is opgenomen in het Rijksmonumentenregister (nummer 4844). Er zijn geen erfdienstbaarheden bekend (gemaakt). Er zijn geen andere BP bekend.

De gevel en de houten winkelpui zijn kenmerkend voor het pand en de periode waarin het gebouwd is.

Bouwjaar :
Het pand is waarschijnlijk omstreeks 1736 gebouwd.

Gebruik:
Het huurcontract voor de Reguliersdwarsstraat 39 is ingegaan op 15 juni 2012 voor een termijn van 5 (vijf) jaar waarna telkens verlenging van 5 (vijf) jaar volgt. Partijen zijn een met omzetbelasting belaste verhuur overeen gekomen. De winkel is in gebruik als "winkelruimte ex artikel 290 BW" (detailhandel). Het huurcontract is in bezit bij de makelaar. In het huurcontract staat een opzegtermijn voor huurder van 12 maanden tegen het einde van een huurperiode.

Fundering / aanschrijvingen:
Door de gemeente Amsterdam afdeling Handhaving is er d.d. 9 september 2014 een aanschrijving uitgebracht ex artikel 13 en 15 van de Woningwet en verder de Gemeentewet en AWBR. Deze aanschrijving houdt in dat de fundering verbeterd moet worden en het metselwerk rondom. De aanschrijving is in het bezit van de makelaar.
Er zijn verder geen (voor)aanschrijvingen bekend.

Het herstellen van de fundering c.q. uitgraven kan volgens opgave derden door middel van de koekoek aan de voorzijde, waarbij de huurder zou kunnen blijven zitten. Nadere informatie bekend bij de makelaar.

Vergunningen (splitsing in appartementsrechten):
Verkopers hebben nimmer actie ondernomen om het gebouw in appartementen te splitsen.

Bestemming:
De bestemming is 'gemengd 1'. Het huidige gebruik is daarbij passend. Ter plaatse geldt het bestemmingsplan 'Zuidelijke binnenstad' geldig sedert 9 januari 2013.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Winkel met woonruimte
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1736
Daktype
zadeldak
Dakmateriaal
pannen

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
118 m²
Overige inpandige ruimte
40 m²
Inhoud
720 m³
Perceeloppervlakte
48 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
2
Voorzieningen badkamer
toilet, douche, wastafel
Voorzieningen badkamer
ligbad, toilet, douche, wastafel

Energie

Soort verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel
Type ketel
Remeha
Bouwjaar ketel
2013

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
I
Perceel
59
Oppervlakte
48 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
In centrum
Bekijk alle kenmerken
Uw makelaar voor dit object is:

Naam: Leen Cornelisse
Tel: 06-27023444
Email: leen@ameo.nl

Alle foto's

Kaart Reguliersdwarsstraat 39 AMSTERDAM, Centrum

naar Reguliersdwarsstraat 39 AMSTERDAM, Centrum
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object

Vragen? Bel ons dan gerust op 020-6001600 of stuur een . Contact opnemen