Open Huis - 1 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende
Verkocht

Oranjeplantsoen 24 DIEMEN, Centrum

Deze woning is onlangs verkocht
Uw makelaar voor dit object is:

Naam: Mark van Berkum
Tel: 06-29590377
Email: mark@ameo.nl

Omschrijving

Gunstig ingedeeld en uitermate licht 2 (v.h. 4)-kamerappartement van 65m² gelegen op de 3e verdieping met 2 bergingen op de 4e verdieping en fietsenberging op de begane grond. Indeling Entree, gang met toegang tot alle vertrekken. De ruime L-vormige woonkamer, welke aan de voorzijde van het appartement is gelegen, is zeer licht vanwege de grote raampartijen. Voor de sfeer en als bij-verwarming is...

Kenmerken

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
1959
Wijk
Centrum
Ligging
Aan rustige weg, in woonwijk

Omschrijving

Gunstig ingedeeld en uitermate licht 2 (v.h. 4)-kamerappartement van 65m² gelegen op de 3e verdieping met 2 bergingen op de 4e verdieping en fietsenberging op de begane grond.

Indeling
Entree, gang met toegang tot alle vertrekken.
De ruime L-vormige woonkamer, welke aan de voorzijde van het appartement is gelegen, is zeer licht vanwege de grote raampartijen. Voor de sfeer en als bij-verwarming is de woonkamer voorzien van een gas-openhaard.
Vanuit de zijkamer is er via openslaande deuren toegang tot het zonnig gelegen balkon aan de voorzijde.
De woning beschikt momenteel over 1 slaapkamer welke aan de achterzijde is gelegen. De voormalige tweede slaapkamer is samengetrokken met de keuken, waardoor een riante woonkeuken is gecreëerd. De keuken is uitgevoerd in neutrale kleurstelling en voorzien van elektrische oven, 4-pitsgaskookplaat en afzuigkap.
Deze ruimte zou eenvoudig weer terug te brengen zijn naar een kleinere keuken en slaapkamer, door het wederom aanbrengen van een scheidingswand want de deur van de slaapkamer is nog aanwezig. Daarnaast zou ook het gedeelte van de woonkamer wat aan het balkon grenst nog afgescheiden kunnen worden en in gebruik genomen kunnen worden als slaap- of werk/studeerkamer.
De badkamer bevindt zich centraal in de woning. Deze is voorzien van een douche met thermostaatkraan, wastafelmeubel en opstelplaats voor de wasmachine (smal model). Aparte toiletruimte.

Overig:
Direct boven de woning, op de vierde verdieping, bevinden zich 2 bergingen. In de berging aan de voorzijde is de CV-ketel geplaatst. Beide bergingen zijn tevens voorzien van een dakraam. Op de begane grond bevindt zich ook nog een ruime berging, deze is zeer geschikt om fietsen e.d. te stallen. Totale oppervlakte van de bergingen bedraagt ruim 20m².

Ligging balkons
Het balkon van de woonkamer ligt op het zuidwesten.
Het balkon van de keuken ligt op het noordoosten.

Technische gegevens / bijzonderheden
Elektra: 2 groepen met aardlekbeveiliging en hoofdschakelaar.
Verwarming: Centrale verwarming d.m.v. Bosch VR combi CV (van december 2010).
Warm water: Via de CV ketel.
Isolatie: De woning is geheel voorzien van dubbel glas in kunststof kozijnen.

Let op: het overloopje van de CV-ketel voert af in een bakje.
Dit bakje moet af en toe geleegd worden.

Vaste lasten
Onroerende zaakbelasting: € 188,36 per jaar (2016)
Rioolrechten: € 205,56 per jaar (2016)
Waterschapsbelasting: € 28,26 per jaar (2016)
Bijdrage VVE: € 100,-- per maand

De gemeentelijke belastingen worden aan de eigenaar per 1 januari voor het gehele jaar opgelegd. Bij de verkoop van een onroerende zaak is het gebruikelijk dat deze lasten tussen koper en verkoper op het moment van de overdracht naar rato verrekend worden.

Vereniging van Eigenaars
De appartementsrechten maken onderdeel uit van de "VVE van Parkflat Oranjeplantsoen III te Diemen".
Aandeel in de VvE: 6/80ste onverdeeld aandeel.

Bij de overdracht kan er (indien van toepassing bij deze VVE) aan de koper een eenmalig bedrag aan toetredingskosten in rekening gebracht worden, vanwege de mutatie in de administratie van de VVE.

Ligging
De woning is centraal in het centrum van Diemen gelegen. Op loopafstand van het moderne winkelcentrum 'Diemerplein', het NS-station, tramlijn 9 en diverse autosnelwegen.
De ligging van Diemen vlakbij de hoofdstad zorgt voor een uitstekende bereikbaarheid t.o.v. alle delen van het land. De gemeente wordt voor de auto ontsloten via de rijkswegen A1 (Amsterdam- Amersfoort), de A2 (Amsterdam-Utrecht), A9 (Gaasperdammerweg) en de A10 (Rondweg om Amsterdam).
Er zijn twee eigen NS-stations. Station Diemen ligt aan de spoorlijn Amsterdam-Amersfoort / Lelystad. Het station Diemen-Zuid is gelegen aan de Zuidelijke Tak ringspoorbaan en heeft direct verbinding met Schiphol / Den Haag en Lelystad / Hilversum.
Verder wordt het openbaar vervoer verzorgd door buslijnen van Connexxion en het Gemeentelijk Vervoerbedrijf Amsterdam (nachtbus). Diemen is ook per tram bereikbaar (lijn 9).
Ook zijn er twee metrostations, waarvan het metrostation Diemen-Zuid in 1993 gecombineerd is met een NS-station aan de zuidelijke ringspoorbaan.

Ongeveer een derde van de oppervlakte van de gemeente (totaal: 1432 ha), is bestemd voor natuur en recreatie. Nabij Diemen-Noord bevindt zich het ecologisch beheerde natuurparkje De Omloop. Door het recreatieschap Groengebied Amstelland worden het PEN-bos en het recreatiegebied Overdiemerpolder beheerd. Staatsbosbeheer beheert het Diemerbos (waarvan het Telegraafbos deel uitmaakt) en de Diemer Vijfhoek. Door deze in de jaren '90 ontwikkelde groenplekken krijgt de natuur in Diemen weer volop de kans zich te ontwikkelen. Ondermeer zijn er zo'n vijf soorten roofvogels, slangen en meerdere beschermde plantensoorten te bewonderen. Het bijzondere van Diemen is dat een wat stedelijk karakter wordt gecombineerd met een ligging dicht bij water en groen. Op de fiets en wandelend bent u zo buiten. De Noord-Hollandse recreatieschappen (waaronder het Groengebied Amstelland) hebben hun eigen website: www.recreatienoordholland.nl Op deze site is informatie te vinden over de mogelijkheden om te wandelen, fietsen zwemmen en dergelijke in verschillende recreatiegebieden in Noord-Holland.

Aanvullende verkoopcondities:
ONDERZOEKS- EN MEDEDELINGSPLICHT
De verkoper en diens makelaar zullen aan aspirant-koper al hetgeen meedelen dat ter kennis van koper behoort te worden gebracht, met dien verstande dat inlichtingen over feiten welke aan koper bekend zijn of uit eigen onderzoek bekend hadden kunnen zijn, voor zover een dergelijk onderzoek naar de geldende verkeersopvattingen van koper verlangd mag worden, door verkoper en/of diens makelaar niet behoeven te worden verstrekt. Aspirant-koper aanvaardt diens onderzoeksplicht als zodanig. De aspirant-koper dient zelf de voor de koop gangbare informatiebronnen te raadplegen.
* Ten aanzien van de afmetingen vermeld in deze brochure; deze zijn indicatief en voor zover mogelijk gemeten conform de NEN 2580, doch koper kan hier geen enkel recht aan ontlenen, tenzij anders staat vermeld. Koper heeft te allen tijde de mogelijkheid om een meting conform NEN 2580 voor zijn rekening en risico te laten uitvoeren.
* Het energieprestatiecertificaat wordt door verkoper overhandigd tijdens de levering.

* De ouderdomsclausule en de asbestclausule zullen worden opgenomen in de koopakte.

- Ouderdomsclausule:
Koper verklaart ermee bekend te zijn dat deze woning meer dan 50 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. Tenzij de verkoper de kwaliteit ervan gegarandeerd heeft, staat verkoper niet in voor de vloeren, de leidingen voor elektriciteit, water en gas, de riolering en de afwezigheid van doorslaand of optrekkend vocht. Bouwkundige kwaliteitsgebreken worden geacht niet belemmerend te werken op het omschreven woongebruik.

- Asbestclausule:
In onroerende zaak kunnen asbesthoudende stoffen aanwezig zijn. Bij eventuele verwijdering van asbesthoudende materialen moeten speciale maatregelen worden getroffen, die staan beschreven in de Milieuwet. De koper verklaart in de clausule dat hij hiermee bekend is en vrijwaart daarmee de verkoper van iedere aansprakelijkheid als er inderdaad asbest wordt gevonden
BIEDINGEN
Biedingen worden slechts behandeld indien deze schriftelijk (per mail, post en/of fax) aan de verkopend makelaar zijn toegezonden, vergezeld van een afschrift van een geldig legitimatiebewijs. De aspirant-koper is zelf verantwoordelijk voor de ontvangstbevestiging. U heeft de mogelijkheid om bij ons een biedingsformulier op te vragen en te ondertekenen. Biedingen blijven van kracht tot het moment waarop de verkoper (en/of diens makelaar) antwoordt met een acceptatie, het uitbrengen van een ander voorstel of door afwijzing van het door aspirant-koper uitgebrachte voorstel. Met het doen van een nieuw/tegenvoorstel vervalt de voorgaande bieding. Indien een bieding wordt geaccepteerd dient binnen één week na acceptatie de koopakte door beide partijen te zijn getekend, tenzij verkoper akkoord gaat met uitstel van deze termijn. Verkoper behoudt zich alle rechten voor zolang de koop niet schriftelijk is vastgelegd.

FINANCIELE WAARBORG
Indien bij het aangaan van de onderhandelingen hiertoe door een aspirant-koper wordt gekozen, dient deze aan verkopend makelaar naar genoegen aan te tonen dat het onderliggend voorstel voldoende financieel is gewaarborgd. Dit kan worden aangetoond door bijvoorbeeld contact met of afgifte van een uitgebracht advies door een daartoe deskundig en erkend financiële instelling of adviseur.

NOTARISKEUZE
De koopakte zal worden opgemaakt volgens het model van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie, Ring Amsterdam, door een door koper aan te wijzen notaris kantoorhoudende in de regio Amsterdam. Indien koper een notaris wenst aan te wijzen die kantoor houdt buiten voornoemd gebied, zijn verkopend makelaar en diens opdrachtgever gerechtigd kosten in rekening te brengen bij koper. Deze kosten zijn gebaseerd op het extra beslag van productiemiddelen en tijd. De kosten zullen worden berekend door een nog nader op te geven uurtarief, alsmede een kilometervergoeding van 15 eurocent per kilometer. Indien de koopakte door de makelaar van verkoper wordt behandeld bedragen de kosten
€ 325,-- exclusief BTW voor rekening van koper.

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1959
Daktype
zadeldak
Dakmateriaal
pannen

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
65 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
5 m²
Externe bergruimte
20 m²
Inhoud
171 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
douche, wastafel
Voorzieningen
tv kabel, dakraam

Energie

Isolatie
dubbel glas
Soort verwarming
c.v.-ketel, open haard
Warm water
c.v.-ketel
Type ketel
Bosch VR Combi
Bouwjaar ketel
2010
Eigendom ketel
eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
Diemen
Sectie
F
Perceel
1972
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
Aan rustige weg, in woonwijk

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
openbaar parkeren

Foto's

Zie ook: Plattegronden

Plattegronden