Vorige | Volgende

Kuipersstraat 70 AMSTERDAM, De Nieuwe Pijp

Bewaar object
Dit bedrijfsobject is verkocht

Omschrijving

In de populaire Amsterdamse buurt De Pijp (Zuid) wordt een bijzonder en interessant pand te koop aangeboden op de hoek met de Van Woustraat. Ideaal voor ouders die kinderen willen huisvesten en met veel huurpotentie en wellicht splitsingsmogelijkheden. Daarbij gelegen op eigen grond, een goed en verzorgd casco en in een buurt die door alle jaren heen nog steeds innovatief, hip en happening is.

Het betreft een geheel pand bestaande uit een bedrijfsruimte gelegen op de begane grond met tuin, alsmede 4 bovengelegen woningen (in totaal derhalve een bedrijfsruimte en vier zelfstandige bovenwoningen) met een totaal oppervlakte van circa 203 m2.

ALGEMEEN:
Traditioneel pand, twee ramen breed, begane grond bedrijfsruimte met achtertuin, 3 lagen met zelfstandige woningen allen met balkon aan de achterzijde, bovenste laag met voormalige zolders welke tot woonruimte verbouwd (bestemming thans zijnde "overige gebruiksfunctie"). De voor- en achtergevel bestaat uit kunststof ramen en kozijnen.

De bedrijfsruimte op de Kuipersstraat 70-huis zal leeg opgeleverd worden per 1 maart 2019 (getekende huuropzegging aanwezig). De woningen op de Kuipersstraat 70 I, II en IV zijn verhuurd. De woning op de Kuipersstraat 70 III wordt bij levering leeg opgeleverd.

De lege woning op Kuipersstraat 70 III betreft een twee kamer woning, twee kamers achter elkaar van voor naar achter met balkon. De woning is verder voorzien van een eenvoudige keuken en een gemoderniseerde douche/toilet combinatie. Er is sprake van verwarming middels een kachel en warm water middels een geiser. Verder dubbel glas in kunststofkozijnen en een eenvoudige, functionele afwerking. De woning beschikt over een balkon aan de achterzijde (noord/westen). De oppervlakte van de woning is circa 42 m2.

Er is relevante informatie beschikbaar zoals huurgegevens, opzeggingen en historische tekeningen. Verder zijn er geen aanschrijvingen bekend en niets omtrent de fundering anders dan de gegevens van de meetbout. Op de gevels van de Kuipersstraat 72-74 is een meetbout geplaatst met nummer 12981181. De laatste meting (peildatum 21-8-2018) geeft een zakking aan van 0,647 mm per jaar. Bron; www.data.amsterdam.nl

BESTEMMING:
Ter plaatse is sprake van de bestemming 'gemengde doeleinden' waarbij wonen en diverse bedrijfsmatige functies
mogelijk zijn als detailhandel.

KADASTRALE GEGEVENS:
Het winkel-/woonhuis, bestaande uit een bedrijfs-/kantoorruimte op de begane grond en 4 afzonderlijke bovenwoningen, met ondergrond en tuin, staande aan de Kuipersstraat 70, kadastraal bekend, gemeente Amsterdam, sectie V, nummer 2524, groot 0.86 are.
Er is sprake van 'eigen grond', er zijn geen erfdienstbaarheden bekend (gemaakt).

HUURSPECIFICATIE:
Het geheel is als volgt verhuurd:

Kuipersstraat 70-huis: (circa 39 m2) € 850,00 per maand LEEG per 1 maart 2019
Kuipersstraat 70-I; (circa 42 m2) € 217,88 per maand
Kuipersstraat 70-II: (circa 42 m2) € 503,49 per maand
Kuipersstraat 70-III: (circa 42 m2) LEEG
Kuipersstraat 70-IV: (circa 38 m2) € 490,00 per maand

Totale huuropbrengst Kuipersstraat 70 per 01-09-2018: € 2061,37 per maand ofwel € 24.736,44 per jaar

ZAKELIJKE LASTEN:
WOZ (2018) circa € 9.898,84
Rioolrecht (2018) circa € 1.258,30
Waterschapslasten (2018) circa € 414,64

BIJZONDERHEDEN:
• Eigen grond;
• Conform huidige bestemmingsplan mag de ruimte op de begane grond bij leegkomst omgezet worden naar wonen (en tevens wellicht uitgebouwd worden), het geheel voor rekening en risico koper (geen garantie vanuit verkoper);
• Op dit moment is er een procedure gaande tot het splitsen van de bedrijfsruimte op de begane grond van de bovenliggende woningen in A1/A2.
• Vele mogelijkheden denkbaar; o.a. geheel als belegging, uitponding/ontwikkeling, eigen bewoning in combinatie met belegging etc.
• Er is vermoedelijk een dakterras aanwezig op de bovenste verdieping, voor zover bekend bij de verkoper zonder omgevingsvergunning.
• Verkoop is op basis van "as is, where is";
• Huidige oppervlakte bedraagt ca. 203 m2
• Alle huurovereenkomsten zijn op te vragen, behoudens de huurovereenkomst van de Kuipersstraat 70-I.
• Vaste projectnotaris mr A.Buma (van notariskantoor Buma Algera).
• Eventuele voordeel Overdrachtsbelasting is ten gunste van verkoper.
• Er lopen geen rechtsgedingen of huurprocedures.
• Verkoop kan eventueel in combinatie met het vrijwel identieke buurpand op de Kuipersstraat 72

VOORWAARDEN VERKOPER:
Verkoper heeft een vaste notaris Buma Algera notarissen te Amsterdam.

Overeenkomst geschiedt op basis "as is, where is", Er zal een (concept) koopovereenkomst worden opgesteld waarin o.a. een ouderdom, asbest- en een niet-zelfbewoningsclausule zijn opgenomen. Koper dient huurovereenkomsten zowel rechtens maar ook feitelijk te respecteren.

Verkoper beschikt niet over gecertificeerde NEN 2580 branche gebonden metingen. Oppervlakte en maten zijn nagenoeg allemaal afkomstig uit openbare registers en WOZ gegevens. Koper vrijwaart verkoper hiervoor.

De opgegeven metrages in bovenstaande tekst zijn een inschatting en kunnen afwijken van de werkelijke situatie. Dit zal geen invloed hebben op de uiteindelijke verkoopprijs.

Makelaar heeft de verhuurde eenheden niet kunnen betreden en kan derhalve geen nadere informatie verstrekken anders dan gemeld.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Conditie Service kosten
per vierkante meter per jaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort object
Belegging
Type
Beleggingspand
Bouwtype
Bestaande bouw
Mogelijke functie(s)
Belegging

Oppervlakten en inhoud

Perceel
86 m²

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
V
Perceel
2524
Oppervlakte
86 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Bekijk alle kenmerken
Uw makelaar voor dit object is:

Naam: Amir van Bommel
Tel: 06-54653251
Email: amir@ameo.nl

Alle foto's

Kaart Kuipersstraat 70 AMSTERDAM, De Nieuwe Pijp

naar Kuipersstraat 70 AMSTERDAM, De Nieuwe Pijp
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object

Vragen? Bel ons dan gerust op 020-6001600 of stuur een . Contact opnemen