Vorige | Volgende

Korte Geuzenstraat 98 AMSTERDAM, Oud west

Vraagprijs € 495.000 k.k.

Uw makelaar voor dit object is:

Naam: Leen Cornelisse
Tel: 06-27023444
Email: leen@ameo.nl

Omschrijving

Een bijzonder half vrijstaand woonhuis in Oud West Het voormalige woonhuis waar ooit de huismeester in het pre monumentale 'Oranjehof' woonde in 'Oud West' kan uw eigendom worden. Dit unieke, aan 3 zijden vrij gelegen woonhuis bestaat uit 2 verdiepingen en bevat 4 kamers. Door de vrije ligging van het gebouw aan 3 zijden en de vele ramen in alle gevels is het gebouw altijd licht en vriendelijk....

Kenmerken

Soort woning
Half-vrijstaande woning
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Service kosten
€ 292 p/m
Bouwjaar
1931-1944
Wijk
Oud west
Ligging
Aan rustige weg, aan vaarwater, aan water, in woonwijk

Omschrijving

Een bijzonder half vrijstaand woonhuis in Oud West

Het voormalige woonhuis waar ooit de huismeester in het pre monumentale 'Oranjehof' woonde in 'Oud West' kan uw eigendom worden. Dit unieke, aan 3 zijden vrij gelegen woonhuis bestaat uit 2 verdiepingen en bevat 4 kamers. Door de vrije ligging van het gebouw aan 3 zijden en de vele ramen in alle gevels is het gebouw altijd licht en vriendelijk. Vooral vanuit de zijgevel, zittend aan de eettafel met uitzicht over de Kostverlorenvaart zult u zich een bevoorrecht mens voelen wonend in een opvallend huis.

Het in 1942 gebouwde woonhuis kenmerkt zich door een betonnen constructie (vloer/fundering) en is getekend door architect Koos Pot Keegstra. Inpandig zijn er in dit huis nog stijlelementen aanwezig en daarbij is de indeling grotendeels in takt gebleven. Wel zijn keuken, sanitair en technische installaties verbeterd en beschikt het huis in tegenstelling tot de appartementen, over een eigen c.v. installatie. Het huis beschikt verder over een woonkamer en keuken op de begane grond en 2 slaapkamers en een badkamer op de 1e verdieping.

De woning is bereikbaar door de centrale entree van het complex en de bijzondere, chique monumentale hal. Vanuit deze hal is de entree naar de woning.

Na binnenkomst is er een centrale gang met een handige ruime trapkast (kelder) en een ruime garderobe ruimte. Verder is er aan de achterzijde van het huis een apart toilet.

De volledige breedte van het gebouw aan de voorzijde is de woonkamer, doorlopend aan de zijkant naar de complete en keuken in een U-opstelling. Deze keuken is modern en voorzien van onder andere een vaatwasser, koelkast, magnetron afzuigkap en kookplaat en afgewerkt met klassieke tegels. Op de gehele verdiepingsvloer ligt een klassieke houten dekvloer waarbij de wanden strak gestuukt en gesausd zijn. De lage borstwering maakt de kamer extra vriendelijk en het dubbele glas rondom maakt het een comfortabele woonverdieping.

De 1e verdieping is door middel van de originele, klassieke trap te bereiken. Er is de centrale overloop waar alle ruimten op uitkomen. Er zijn 2 kamers met een goede vierkante indeling en maatvoering (18m² en 11,5m²) met mogelijkheden voor een 3e kamer. De grootste slaapkamer beschikt daarbij over een vaste inbouwkast. Daarbij is er nog een aparte, ruime vaste kast waar ook de c.v. combi ketel hangt. Aan zijkant is een strakke, moderne badkamer met een ligbad met douche, 2e toilet, wastafel met onderbouw, moderne grote wandtegelwerk en een kast met aansluiting voor de wasmachine.

Bijzonder is dat direct aan de achterzijde van het woonhuis een lommerrijke en zeer rustige patiotuin gelegen is. Deze gemeenschappelijke tuin behoort tot het 'Oranjehof' complex en grenst behalve aan deze woning aan de centrale hal en bergingen van de woningen in de onderbouw. Hierdoor is er bijna sprake van een privé tuin. Het is hier erg prettig ontspannen direct naast de eigen woning.

Er is een aparte gemeenschappelijke inpandige fietsenberging gelegen aan de achterzijde van het 'Oranjehof' gebouw.

Ligging en omgeving
De Korte Geuzenstraat is een verbindingstraat naar de 'Geuzenhof' complexen. Deze grootschalige gebouwen met door Mien Ruys aangelegde binnentuinen waren een architectonisch voorbeeld vlak voor de 2e Wereldoorlog van moderne woningbouw. De wijk kent nagenoeg alleen woningen (afwisselend huur en koop), is bijzonder rustig omdat er geen doorgaand verkeer is en alle denkbare winkels aan de De Clerqstraat en Jan Evertsenstraat zijn op loopafstand. Ook de inmiddels gerenommeerde horecazaken als 'Bar Baarsch', 'café Cook', 'bar Spek' en 'Van 't Spit' zijn allemaal op loopafstand. Café 'Thuys' (precies aan de overkant) is volgens verkopers de leukste van allemaal.
Verder is het opvallend eenvoudig parkeren in de Korte Geuzenstraat.

Het is een erg rustige straat in de nabijheid van de levendige De Clerqstraat, een tramhalte op minder dan 100 meter van de woning en het centrum van Amsterdam.

Aan de andere zijde van de Kostverlorenvaart, de Wiegbrug over, ligt 'Oud West', de hip en happening wijk van Amsterdam. Een mooi cultureel centrum met 'de Hallen', 'Ten Katemarkt' voor de daily goods en zelfs een heuse stadboerderij.

Veel groen langs de druk bevaren Kostverlorenvaart, de ontwikkelingen van het 'Food Center' (de Centrale Markthallen) en de uitstekende ligging (centraal, maar rustig, in de luwte), maken dit half vrijstaande woonhuis een uniek object.

Indeling woning
Entree tot het complex via de centrale entree, centrale hal, entree naar de woning. Hal en gang, grote bergkast, toilet, woonkamer en keuken. Op de eerste verdieping een overloop, berging, 2 slaapkamers, badkamer.

Direct aangrenzend is een patio tuin gelegen (gemeenschappelijk eigendom).

Eigendomssituatie
Er is sprake van een voortdurend recht van erfpacht van een perceel grond, waarbij de grond in eigendom toebehoort aan de gemeente Amsterdam. De looptijd van de huidige canon voor het gebruik van de grond is tot 30 april 2066 en de canon bedraagt thans € 933,40 (bij eigen gebruik in principe volledig fiscaal aftrekbaar). Er is sprake van een ingroeiregeling vanwege de canonherziening in 2016. De canon na beëindiging van de ingroeiregeling bedraagt € 1.381,-- per jaar. Deze zal vervolgens jaarlijks worden geïndexeerd (per 1 mei 2019 voor het eerst).

Van toepassing zijn de algemene bepalingen voor voortdurende erfpacht van 2000 van de gemeente Amsterdam.

Bestemming/Bestemmingsplan
Op grond van het bestemmingsplan is de bestemming 'wonen'. Verder heeft het complex een 'Archeolologische waarde'. Dit heeft een conserverend karakter.

Vereniging van Eigenaren
De V.v.E. 'Oranjehof' bestaat uit 141 appartementsrechten. De administratie en het beheer gebeurt in eigen beheer.

Er is een huishoudelijk reglement.

De servicekosten bij deze woningen bedragen € 291,84 per maand. Dit appartement betaalt niet aan alle voorzieningen mee binnen de V.v.E. bijvoorbeeld omdat het een eigen c.v. ketel heeft en men geen gebruik maakt van de hydrofoor en lift.

In 2016 is er veel onderhoud uitgevoerd zoals schilderwerk. Ultimo 2016 was er circa € 300.000,-- in kas en wordt er weer flink gespaard voor onderhoud aan dak en liften (geldt derhalve niet voor dit appartementsrecht).

Ligging tuin
De binnentuin grenzend aan de woning is op het zuidoosten gericht.

Roerende zaken
De keuken en badkamer blijven achter in de staat zoals deze thans verkeren en verder in overleg.

Kenmerken
- Een half vrijstaand woonhuis
- Binnen de ringweg A-10
- Goed onderhouden woning en complex
- Grote daadkrachtige V.v.E.
- Voorzien van betonnen begane grond vloer
- Dubbele beglazing
- Moderne badkamer en keuken
- Mogelijk gebruik aangrenzende tuin
- Gemeenschappelijke fietsenberging
- Oplevering kan snel

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 292 p/m
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Half-vrijstaande woning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931-1944
Daktype
plat dak
Dakmateriaal
bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
88 m²
Overige inpandige ruimte
3 m²
Inhoud
330 m³
Perceeloppervlakte
50 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
ligbad, wastafel
Voorzieningen
tv kabel

Energie

Isolatie
dubbel glas
Soort verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel
Type ketel
Vaillant
Bouwjaar ketel
2002
Eigendom ketel
eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
Sloten
Sectie
L
Indexnummer
2
Perceel
3118
Oppervlakte
50 m²
Eigendomssituatie
Erfpacht
Ligging
Aan rustige weg, aan vaarwater, aan water, in woonwijk

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
betaald parkeren

Foto's

Zie ook: Plattegronden

Plattegronden