Vorige | Volgende

Entrepotdok 65 +65 A AMSTERDAM, Entrepotdok

Vraagprijs € 800.000 k.k.

Bewaar object

Omschrijving

Wij mogen deze royale multifunctionele bedrijfs-/kantoorruimte te koop aanbieden. De bedrijfsruimte maakt onderdeel uit van de voormalige pakhuizen Schiedam en Roermond, welke zijn gelegen op een unieke plek in het hart van de Plantagebuurt. De pakhuizen aan de Entrepotdok kenmerken zich door de vele authentieke details en de stedelijke allure. Door de hoekligging heeft de ruimte voldoende raampartijen met een eigen entree en zodoende heeft deze ruimte diverse gebruiksmogelijkheden.

U bent van harte welkom voor een bezichtiging!

De verkoop betreft een bedrijfs-/kantoorruimte gelegen op de begane grond aan de achterzijde van het complex, grenzend aan de Laagte Kadijk.
De eigen entree bevindt zich aan de zijkant van de het pand aan de open doorgang. De ruimte bestaat oorspronkelijk uit 2 appartementsrechten die met elkaar verbonden zijn via openingen in de draagmuur. De ruimte verkeert intern in een goede staat van onderhoud.

Er zijn meerdere gebruiksdoeleinden mogelijk. De appartementen hebben momenteel privaatrechtelijk de bestemming bedrijfsruimte en zijn in gebruik als kantoor. Publiekrechtelijk is de bestemming 'Gemengd 1' en zijn er meerdere bestemmingen mogelijk.

LOCATIE:
Gelegen aan het Entrepotdok, een gracht met diverse pakhuizen, tussen het Kadijksplein en de Sarphatistraat, evenwijdig aan de Hoogte en Laagte Kadijk, de Plantagekade en dierentuin Artis. De ruimte maakt onderdeel uit van het grootste bewoonde pakhuizencomplex van Amsterdam. De 84 monumentale pakhuizen zijn tussen 1708 en 1829 in fasen gebouwd. Zij dienden als op- en overslagruimte van goederen. Begin jaren tachtig werden hier appartementen gecreëerd rond een gemeenschappelijke binnenplaats. Op de begane grond en eerste verdieping zijn nieuwe bedrijfsruimtes gesitueerd. De kelders zijn in gebruik als berging, een gedeelte als parkeergarage en bedrijfsruimte. De sfeervolle locatie en de robuuste, historische gebouwen maken het een unieke plek om te werken. De Plantagebuurt heeft veel stedelijke voorzieningen en bovendien is het bruisende centrum van Amsterdam op een steenworp afstand gelegen.

BEREIKBAARHEID:
Het Entrepotdok heeft een centrale ligging en is uitstekend te bereiken met eigen vervoer. Vanaf de A1 en A10 Oost via de Piet Heintunnel, vanaf de A10 Noord via de IJtunnel en vanuit het centrum via de Kattenburgerstraat. Ook de verbinding met het openbaar vervoer is goed. Er zijn in de omgeving meerdere bus- en tramhaltes richting Amsterdam Centraal Station. Daarnaast is de Metro op het Waterlooplein op circa 15 minuten loopafstand.

OPPERVLAKTE:
Verhuurbaar vloeroppervlakte: circa 199 m² (meetrapport aanwezig)

BESTEMMING:
De publiekrechtelijke bestemming conform het thans geldende bestemmingsplan "Oostelijke Binnenstad" is gemengd-1 waarbij wonen, kantoren, detailhandel, en onder andere consument verzorgende dienstverlening zijn toegestaan. Voor de uitgebreide beschrijving verwijzen wij u naar de site www.ruimtelijkeplannen.nl.

ERFPACHT:
Het te koop aangeboden object betreft de voortdurende rechten van erfpacht van de appartementsrechten A68 en A72 rechtgevend op het uitsluitend gebruik van de bedrijfsruimtes, gelegen in het souterrain van de voormalige pakhuizen Schiedam en Roermond aan het Entrepotdok 65 en Entrepotdok 65a te Amsterdam. De algemene bepalingen voor voortdurende erfpacht 1994 zijn van toepassing. Het betreft een jaarlijkse betaling van de erfpachtcanon met een vijfjaarlijkse indexering. De erfpachtcanon voor beide appartementsrechten te samen bedraagt op dit moment € 5.718,25 en wordt voor het eerst geïndexeerd op 15 januari 2020. Het huidige tijdvak loopt van 16 januari 2000 tot en met 15 januari 2050.

OPLEVERING:
De verkoop vindt plaats in de huidige staat (As is) en het object zal vrij van verhuur en ontruimd worden opgeleverd.

BIJZONDERHEDEN:
- De verkoop betreft 2 appartementsrechten welke alleen tezamen in combinatie verkocht worden.
- Het complex betreft een Rijksmonument.
- Er zijn geen wachttijden voor het verkrijgen van een parkeervergunning (voor actuele informatie raadpleeg de site van de Gemeente Amsterdam).
- Oplevering: in overleg.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Conditie Service kosten
per vierkante meter per jaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort object
Bedrijfsruimte
Type
Bedrijfs-/kantoorruimte
Bouwtype
Bestaande bouw
Mogelijke functie(s)
Bedrijfsruimte

Oppervlakten en inhoud

Opp bedrijfshal
199 m²
In units vanaf
199 m²
Perceel
1 m²

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
O
Indexnummer
68
Perceel
4254
Eigendomssituatie
Erfpacht
 
 
Gemeente
Amsterdam
Sectie
O
Indexnummer
72
Perceel
4254
Eigendomssituatie
Erfpacht
Bekijk alle kenmerken
Uw makelaar voor dit object is:

Naam: Thijs Waals
Tel: 06-43557721
Email: thijs@ameo.nl

Alle foto's

Kaart Entrepotdok 65 +65 A AMSTERDAM, Entrepotdok

naar Entrepotdok 65 +65 A AMSTERDAM, Entrepotdok
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object

Vragen? Bel ons dan gerust op 020-6001600 of stuur een . Contact opnemen