Vorige | Volgende

Dorpsweg Ransdorp 92 AMSTERDAM, Ransdorp

Vraagprijs € 1.450.000 k.k.

Bewaar object

Omschrijving

Dit bijzonder ontwikkelingsobject waarbij er op recreatief en agrarisch gebied in combinatie met wonen diverse mogelijkheden zijn.

Het betreft momenteel een karakteristiek royaal en vrijstaand woonhuis pand met bijgebouwen gelegen op een enorm perceel grond. De ligging nabij het dorpsplein van het sfeervolle, pittoreske Ransdorp. De vrije ligging aan de achterzijde bieden een machtig uitzicht over het natuurgebied 'Waterland', (landelijk noord) en dit alles te samen maakt het geheel tot een interessant object met (onder voorbehoud) diverse mogelijkheden.

Het woonhuis is een beschermd dorpsgezicht (geen rijksmonument) en heeft als bijzonder kenmerk dat het huis in de breedte gebouwd is. De kavel is er uitstekend voor geschikt, er blijft daarnaast aan beide kanten voldoende ruimte over op het perceel om te kunnen spreken van een 'vrijstaand woonhuis'. Het woonhuis is (eigen schatting) ruim 100 jaar oud en was vroeger in gebruik als een woonboerderij met aangrenzende stallen en een kapberg (kapschuur).

Thans is de boerderij al heel lang als woonhuis in gebruik en zijn de stallen (linker achterzijde) als atelierruimte in gebruik. De kapschuur aan de rechterzijde op het perceel, is een uitstekende werkruimte, garage, opslagruimte. Het perceel waar het geheel op staat is zo goed als vierkant met een uitloper aan de noordzijde. Er zijn rondom mogelijkheden om landelijk noord en het Kinselmeer in te varen……

Het woonhuis (de boerderij) verkeert in een nette maar eenvoudige staat. De begane grond van het woonhuis bestaat uit een centrale entree met aan de linkerzijde de natte groepen keuken, badkamer en toilet en aan de rechterzijde een woonkamer en aangrenzende slaapkamer. Centraal is de trap naar de kapverdieping. Hier zijn twee slaapkamers, een badkamer, ruime overloop en veel bergruimte. Een belangrijk kenmerk is dat deze ruimte vrij indeelbaar is en dat er aan de linker achterzijde een doorgang is naar de kapverdieping van de voormalige stalruimte. Dit gedeelte kan nog eenvoudig verbouwd worden waardoor een speelse, interessante woon-/werkruimte met vide of extra kamers kunnen worden gerealiseerd.

De voormalige stalruimte (links achter het woonhuis) is thans uitstekend te gebruiken als woon of werkruimte doordat er een geëgaliseerde vloer in is aangebracht, voorzien van convectoren, massieve houten planken. Het geheel is afgewerkt met een houten vloer, gesausde wanden, houten plafond/vloer naar de zolderverdieping. De constructie en ramen zijn in zicht en geven daardoor nog steeds de landelijke sfeer en uitstraling. Deze riante ruimte kan voor veel functies worden gebruikt. De kap verdieping kan eenvoudig betrokken worden bij een integrerend bouwplan en er is nog een ruimte achter deze voormalige stal die er eventuele ook nog bij gebruikt kan worden.

Deze laatst genoemde ruimte, achter de voormalige stalruimte bestaat uit 2 ruimten welke beiden momenteel als opslagruimte in gebruik zijn. De ligging aan de achterzijde biedt de mogelijkheid om hier een inspirerende ruimte van te maken waarbij u niet moet vergeten een geweldig uitzicht te realiseren over de weilanden richting het Kinselmeer en IJsselmeer (Landelijk noord, groen Waterland).

Aan de rechterzijde op de begane grond is momenteel vanuit de woonkamer via een portaal een aangrenzende kamer gesitueerd met terras. Deze kamer kan eenvoudig bij de woonkamer gevoegd worden en met (te plaatsen) openslaande deuren en enige begroeiing heeft u op het terras al in het vroege voorjaar een zonnige stek.

De hele kap verdieping van het woonhuis heeft geen dragende wanden, bestaat thans uit 2 slaapkamers, een ruime overloop en veel bergruimte. Er zijn dakramen en een dakkapel aan de voorzijde. Er is een doorgang gerealiseerd vanuit de woningboerderij naar de verdieping boven de voormalige stal. Er is een enorm potentieel aan oppervlakte om hier nog meer ruime slaapkamers te maken en meerdere badkamers. Een grote dakkapel met openslaande deuren bevindt zich in de zijgevel.

Aan de rechterzijde van de boerderij staat momenteel een zeer ruime schuur/garage. Een houten gebouw met een stenen voet, gedeeltelijk onderheide betonnen vloer met rondom ramen. Er is uiteraard voldoende hoogte voor een (gedeeltelijke) verdiepingsvloer. Wellicht zijn er mogelijkheden om een doorgang te maken vanuit de woonboerderij naar deze schuur/berging en het geheel met elkaar verbonden kan worden. makkelijk met boodschappen bij slecht weer, meteen de keuken in!
Het geheel is ruim, hoog, moet aangepakt worden en biedt vele mogelijkheden voor een bijzonder optimaal en bijzonder woonhuis te maken. Het is nu al een inspirerend en bijzonder geheel.

Het geheel verkeert in een redelijk tot goede doch gedateerde staat. Er is een enorm potentieel aan binnen- en buitenruimten, uitstekend geschikt voor een combinatie van wonen met een praktijk aan huis of een beroep met kantoor aan huis.

Aan de linkerzijde van het object loopt het perceel door naar een bijbehorend perceel waar in vervlogen tijden ook opstallen gestaan hebben. Een mooie plek. Dit gedeelte heeft een eigen oprit en de kavel grenst direct aan het landelijk gebied (met weidevogels). Kinderen hebben hier een heerlijk domein om te spelen en ravotten en kunnen met een bootje varen.

Parkeren
Er is veel parkeerruimte op het terrein aanwezig. Er zijn verharde oprijlanen naar zowel het achterland (buiten parkeren) als de grote schuur (binnen parkeren).

Ligging en omgeving
Ransdorp is een van de dorpen in Waterland. Het heeft een oude historie. Rembrandt maakte vele schetsen in de omgeving en ook zijn vrouw Saskia kwam hier vandaan. Het dorp valt onder Amsterdam en is van oorsprong een agrarisch dorp waardoor er veel grotere huizen staan op bijbehorende percelen. Rondom ligt het in een natuurgebied met vooral weidevogels en veel wandel en fietsmogelijkheden. Maar ook koeien en schapen zijn hier in de zomer aanwezig. Het dorp Ransdorp kent geen voorzieningen behalve een lagere school (kleuter- en basisschool 'de Weidevogel' groep 4 tot en met 8) en een hotel/café. Op dit moment komt er een kruidenierswagen door het dorp maar in Schellingwoude is de 'Landmarkt' een alom geprezen supermarkt en verder zijn alle grote ketens in Amsterdam Noord vertegenwoordigd.

Ransdorp heeft weinig doorgaand verkeer. Veilig ingeklemd tussen Amsterdam en Monnickendam is het een prachtige parel waar sprake is van een heel ander Amsterdam, uniek qua ligging, rust en omgeving. Voor voorzieningen is Amsterdam Noord het meest voor de hand liggend met o.a. het Boven Y winkelcentrum, Waterlandplein en de binnenkort te openen Noord/Zuidlijn. Verder kan de Waterlandse golfbaan genoemd worden en uiteraard Waterland als prachtig wandel-, natuur en fietsgebied. Ransdorp is een fijne en unieke plek om te wonen.

Bouwjaar
Omstreeks 1900 (eigen schatting).

Kadastrale gegevens woonhuis
Gemeente: Ransdorp
Sectie: G
Nummer: 405
Grootte: 21 are 10 centiare (2110 m²)

Eigendom situatie
Er is sprake van volledig eigendom, eigen grond.
Er is een opstalrecht gevestigd ten behoeve van nutsvoorzieningen voor een zeer klein gedeelte van het perceel. Tevens is het object betrokken geweest in een herverkavelingsprocedure.

Oppervlakte en Inhoud
Het gebruiksoppervlak van deze woning is gemeten volgens de nieuwe regels van de NVM met toepassing van de NEN 2580 norm.

Woonoppervlakte: circa 363 m²
Externe bergruimte: circa 248 m²
Overige inpandige ruimte: circa 62,4 m²
De totale inhoud wordt geschat op 1285 m³

Ligging buitenruimte
Rondom het woonhuis is er voldoende grond voor een tuin, zonneterras, moestuin en speelweide. Aan de achterzijde grenst het aan weilanden met sloten.

Kenmerken
- woonhuis met aangebouwde stal en naast gelegen schuur
- ruime kavel, wellicht geschikt voor 2e woning
- brede kavel
- totaal thans circa 600 m² vloeroppervlakte
- eigen grond
- naar eigen inzicht te verbouwen (binnen de regelgeving als beschermd dorpsgezicht en
bestemmingsmogelijkheden)

Oplevering
In overleg, in huidige staat.

Bestemming
Het object heeft nu de bestemming 'agrarisch' op basis van het bestemmingsplan Landelijk Noord uit 2016. Het bouwvlak (te bebouwen gedeelte van de kavel) op de plankaart behorende bij het bestemmingsplan is groter dan de huidige bebouwing. Er zijn derhalve mogelijkheden om de bestaande bebouwing uit te breiden.

Naast de agrarische bestemming zijn er diverse nevenfuncties mogelijk in de recreatieve sfeer (met horeca IV).

Verkoper woont al meer dan 25 jaar en heeft het object nimmer binnen enige agrarische bestemming gebruikt.

De makelaar kan u desgevraagd meer informatie geven en via www.landelijkeplannen.nl kunt u de huidige bestemming nazien (postcode 1028 BS).

Verder adviseren wij aan een kandidaat koper om zelf het gewenste gebruik en bestemming te (laten) onderzoeken.

Bijzonderheden
Na bezoek van de dienst Buro Monumentenzorg is vast komen te staan dat de boerderij zelf GEEN Rijksmonument is. In een reactie van de dienst is aangegeven dat "De contouren / verschijningsvorm / typologie van het pand kunnen wel degelijk een waarde kunnen hebben".

In een te ondertekenen koopakte zal een meetclausule, asbestclausule en ouderdomsclausule worden opgenomen. Het geheel wordt verder verkocht 'as is' en verkoper kan geen vergunningen overleggen (indien noodzakelijk) van de door hem uitgevoerde verbouwingen.

Zekerheidshalve gaat verkoper er vanuit dat er juridisch sprake is van een Rijksmonument en er daardoor geen energieprestatiecertificaat overlegd hoeft te worden door verkoper.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Conditie Service kosten
per vierkante meter per jaar

Bouw

Soort object
Overige
Type
Landbouwgrond
Bouwtype
Bestaande bouw
Mogelijke functie(s)
Bedrijfsruimte, Bouwgrond, Overige

Oppervlakten en inhoud

Opp bedrijfshal
310 m²
In units vanaf
310 m²
Opp terrein
2.110 m²

Kadastrale gegevens

Gemeente
Ransdorp
Sectie
G
Perceel
405
Oppervlakte
2110 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Bekijk alle kenmerken
Uw makelaar voor dit object is:

Naam: Leen Cornelisse
Tel: 06-27023444
Email: leen@ameo.nl

Alle foto's

Kaart Dorpsweg Ransdorp 92 AMSTERDAM, Ransdorp

naar Dorpsweg Ransdorp 92 AMSTERDAM, Ransdorp
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object

Vragen? Bel ons dan gerust op 020-6001600 of stuur een . Contact opnemen